Ο Freedom Candlemaker (το νέο solo project του Λευτέρη Μουμτζή) έρχεται το Σάββατο 13 Απριλίου στο Ρομάντσο για να παρουσιάσει το νέο του album, “Beaming Light“, που κυκλοφόρησε τον περασμένο Φεβρουάριο από την Inner Ear. Μαζί με ένα τετραμελές σχήμα κορυφαίων μουσικών θα κάνουν την πρώτη μεγάλη live παρουσίαση του νέου υλικού μετά την επίσημη κυκλοφορία του album.

Τη βραδιά θα συμπληρώσουν μουσικά ο πολυσχιδής και πολυεπίπεδος δημιουργός, Νικόλας Δερβίσης και η Krista Muir από το Μόντρεαλ του Καναδά, τακτική επισκέπτης και λάτρης της Ελλάδας.

Σάββατο 13 Απριλίου
στις 21.00

Ρομάντσο

Αναξαγόρα 3, Αθήνα

BEAMING LIGHT DIGITAL
Το “Beaming Light” είναι η κορύφωση ενός εκτενούς μουσικού ταξιδιού και σηματοδοτεί την αλλαγή του δημιουργού του τόσο ηχητικά όσο και συμβολικά: είναι ένα φωτεινό album που δεν φέρει τη βαθιά μελαγχολία των προηγούμενων δίσκων του. Εξερευνώντας νέα ηχητικά μονοπάτια βρίσκει την τέλεια ισορροπία ανάμεσα σε ενορχηστρώσεις που βασίζονται σε πυκνά συνθεσάιζερ και κιθάρες και στην διορατική τραγουδοποιία του, μέσα από ένα ονειρικό και νοσταλγικό πεδίο. Στο ‘Beaming Light’, ο Λευτέρης Μουμτζής αναζητά την αρμονική σύνδεση του παρελθόντος με το μέλλον, της παιδικής ηλικίας με την ενηλικίωση, του επίγειου με το θείο. Η βασική θεματολογία του δίσκου αφορά την πνευματικότητα, την ενσυναίσθηση και την επίτευξη εσωτερικής γαλήνης μέσω της συνεχούς αλλαγής και επανεφεύρεσης.

Το album ηχογραφήθηκε κυρίως στην Αθήνα, με παραγωγό τον μακροχρόνιο φίλο και συνεργάτη του Λευτέρη, Άλεξ Μπόλπαση. Εκτός από τον Λευτέρη Μουμτζή (μπάσο, πιάνο, κιθάρα, synths) έχουν παίξει οι μουσικοί: Μιχάλης Καπηλίδης (τύμπανα), Δημήτρης Χατζηζήσης (κιθάρες, βιολιά), Βασίλης Βλαχάκος (κιθάρες, πιάνο), Φώτης Σιώτας (βιολιά), Ορέστης Μπενέκας (synths) και Χρίστος Χατζηχρίστου (synths). Το artwork βασίζεται στις μοναδικές φωτογραφίες του φωτογράφου, συγγραφέα, curator και δημοσιογράφου Filep Motwary.

Κυκλοφορεί σε limited edition LP (μαύρο/τυρκουάζ βινύλιο), CD και digital album από την Inner Ear

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here