Η ιστορία μιας μοναχικής γιαγιάς γεμάτης αγάπη για του «παιδιού της το παιδί» που περιμένει ένα τηλεφώνημα, μια επίσκεψη ξετυλίγεται στο πρώτο video clip με τίτλο «Καντάδα για τη γιαγιά μου» από το νέο άλμπουμ του γνωστού τραγουδοποιού, Γιώργη Χριστοδούλου, «Καντάδα».

giorgis_vc_2015_10_002

Το μοναδικό καινούργιο τραγούδι του δίσκου -που βασίζεται σε επανεκτελέσεις τραγουδιών των Αττίκ, Γιαννίδη, Ραπίτη, Σουγιούλ και άλλων- έχει μουσική και στίχους του Γιώργη και είναι ένα τρυφερό, τραγουδιστό «ευχαριστώ» στη γιαγιά του, αλλά και σ’ όλες τις γιαγιάδες του κόσμου.

Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Συλβέστρος έδωσε εικόνα στην ιστορία της αγαπημένης όλων μας φιγούρας που υποδύεται μοναδικά και με εξαιρετική λεπτότητα η σπουδαία κυρία του θεάτρου Τζένη Ρουσσέα.

giorgis_vc_2015_10_003

Παράλληλα, ο διπλά βραβευμένος από την ακαδημία του Ελληνικού κινηματογράφου Βασίλης Μπαρμπαρίγος, ανέλαβε την σκηνογραφική και ενδυματολογική επιμέλεια, ενώ ο Θοδωρής Ποπέσκου τη διεύθυνση φωτογραφίας.

Το άλμπουμ «Καντάδα» (Ankh, 2015) του Γιώργη Χριστοδούλου που μόλις κυκλοφόρησε είναι αφιερωμένο στην αγαπημένη του γιαγιά και στην Αρλέτα -με την οποία πρωτοεμφανίστηκε στη σκηνή. Μια δική της, άλλωστε, ιδέα και η ανάγκη του Γιώργη να εκφραστεί μέσα από αγαπημένα τραγούδια με τα οποία είχε μεγαλώσει, ήταν αρκετά για να δώσουν το έναυσμα για τη δημιουργία αυτής της ξεχωριστής «Καντάδας». Το ομώνυμο προσωπικό μουσικό project παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Αύγουστο του 2014 στην καρδιά των Κυκλάδων, στο κάστρο της Αντιπάρου. Από τότε, από τη Σάμο έως το Λονδίνο, από τον Πόρο έως τη Βαρκελώνη και από την Πλάκα ως τον κήπο του λαογραφικού μουσείου της Θεσσαλονίκης, η «Καντάδα» ταξίδεψε, αφουγκράστηκε την αγάπη του κοινού, ωρίμασε και αναδείχθηκε σήμερα σε μια από τις αγαπημένες δουλειές του Γιώργη Χριστοδούλου.

giorgis_vc_2015_10_001

Στην «Καντάδα» μεγάλοι δημιουργοί που άφησαν εποχή -όπως Αττίκ, Λεό Ραπίτης, Κώστας Γιαννίδης, Μιχάλης Σουγιούλ- συμπορεύονται υπό την καλλιτεχνική υπογραφή του τραγουδοποιού. Η κομψότητα και το ξεχωριστό ύφος του Γιώργη συναντήθηκαν με τις jazz επιρροές και τις λιτές ενορχηστρώσεις, οι οποίες απελευθερώνουν τη δύναμη των τραγουδιών και επιτρέπουν στον ακροατή να εξερευνήσει την καλλιτεχνική τους αξία. Με όργανα ακουστικά, όργανα «δρόμου», όπως είναι η κιθάρα, το βιολί, το ακορντεόν, το κλαρινέτο, ο τραγουδοποιός δανείζεται τον όρο «Καντάδα» για να παρουσιάσει ένα δίσκο με τραγούδια που δεν πλήγωσε ο χρόνος, αλλά ανέδειξε πόσο ποτισμένα είναι με το ταλέντο των δημιουργών τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here