15/5/2014
www.musiccorner.gr

H Ξένια Γαργάλη & οι Πλαστελίνη δυναμιτίζουν το Faust στις 19/5 με το νέο τους project! Μετά την κυκλοφορία του ομώνυμου album “Πλαστελίνη” επιστρέφουν για να μας εκπλήξουν παρουσιάζοντας για πρώτη φορά το album στην αγγλική του version καθώς και νέα ακυκλοφόρητα τραγούδια.

Η Ξένια Γαργάλη και ο Περικλής Μπισκίνης δημιούργησαν το 2011 το μουσικό project “Πλαστελίνη” αποτέλεσμα του οποίου είναι και ο ομώνυμος δίσκος που κυκλοφόρησε το 2013 από την PeXeRecords σε συνθέσεις και ενορχηστρώσεις του Περικλή Μπισκίνη και ερμηνεία της Ξένιας Γαργάλη.

plastelini_afisa_2014_05_01

«Πλαστελίνη» είναι ο ήχος που διαμορφώνει,συνθέτει και πλάθει τη νέα μουσική πραγματικότητα σαν τις πλαστελίνες των παιδικών μας χρόνων που άλλαζαν μορφές ανάλογα με τις διαθέσεις μας. Δεξιοτέχνες μουσικοί επί σκηνής δημιουργούν ένα πολύχρωμο μουσικό μωσαϊκό με τις πρωτότυπες συνθέσεις τους να αποτελούν πρωτόγνωρες μουσικές εμπειρίες για τα ελληνικά δεδομένα χωρίς να έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τον ήχο μεγάλων ορχηστρών της Νέας Υόρκης. Με την Ξένια Γαργάλη να δυναμιτίζει τη σκηνή με την έντονη σκηνική της παρουσία, τη ζεστή και μελωδική φωνή της, τη θεατρικότητα και το πάθος στις ερμηνείες της, η «Πλαστελίνη» θα αφήσει το πολύχρωμο μουσικό της στίγμα με funk soul και acid jazz με afro-πνευστά έντονους ρυθμούς δεξιοτεχνικά σόλο και jazz αρμονίες τόσο στα original τραγούδια του Περικλή Μπισκίνη όσο και στις επιλεγμένες διασκευές για μια ξεχωριστή performance, διαφορετική από ότι έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα προκαλώντας μας χαμόγελα ευφορίας και έντονη διάθεση για χορό!

Με την «Πλαστελίνη» έχουν παίξει πολλές μουσικές σκηνές και live-bars στην Αθήνα με μεγάλη επιτυχία (Life jazzy bar, Σταυρός του Νότου, Nueva Trova, Urban, Ιανος, The Party, Aperitif, Jazz art, Okio ) όπως και άλλες σκηνές σε διάφορες πόλεις σε όλη την Ελλάδα καθώς και πολλά μουσικά φεστιβάλ. Το Σεπτέμβριο του 2013 το τραγούδι τους “Στης αγάπης τις ζαριές διακρίθηκε στον μουσικό διαγωνισμό του αμερικάνικου “balcony tv” και βρέθηκε στην κορυφή για δυο εβδομάδες.

Οκτώ τραγούδια του Περικλή Μπισκίνη τραγουδισμένα από την Ξένια Γαργάλη και τον ίδιο που σε ταξιδεύουν από τους Jamiroquai, Igognito, Air,Nama, τον Χατζιδάκι, τους Thievery Corporation, Saint Germain, Beatles, Pink Martini, M.Camilo, Nina Simone, James Brown και πολλούς άλλους σε καλοκαιρινά, αισιόδοξα και γεμάτα θετική ενέργεια μουσικά τοπία.
Η αγγλική version του άλμπουμ θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2014 καθώς και τα νέα τους τραγούδια…

ΞΕΝΙΑ ΓΑΡΓΑΛΗ ΦΩΝΗ
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΜΠΙΣΚΙΝΗΣ ΠΛΗΚΤΡΑ
ΜΑΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΜΠΑΣΟ
ΜΑΡΙΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΥΜΠΑΝΑ
ΑΔΑΜ ΔΟΓΚΑΣ ΣΑΞΟΦΩΝΟ ΚΛΑΡΙΝΕΤΟ

Δευτέρα 19 Μαΐου

FAUST
Καλαμιώτου 11 – τηλ. 2103234095
τηλ. 2103234095

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here