31/10/2013
www.musiccorner.gr

Η Μαρία Παχές, μια από τις κορυφαίες χορεύτριες φλαμένκο στον κόσμο και χορογράφος στις ταινίες του  Κάρλος Σάουρα «Κάρμεν», «Ο Μάγος Έρωτας» και «Φλαμένκο», έρχεται στην Ελλάδα με 25 συντελεστές για να παρουσιάσει τη νέα της δημιουργία με τίτλο «Ουτοπία», μια παράσταση εμπνευσμένη από τον διάσημο Βραζιλιάνο αρχιτέκτονα και στοχαστή Οσκάρ Νιεμάιερ.

Η Ουτοπία της Μαρία Παχές, είναι μία καλλιτεχνική και ηθική αναζήτηση της αντισυμβατικότητας και της λαχτάρας. Ένα καλλιτεχνικό δρώμενο που αναφέρεται στην εκεχειρία, τη δέσμευση, την εξορία, τη ματαιότητα της ζωής και τη ματαιότητα της ανθρώπινης οντότητας σε ένα κόσμο με μεγαλείο που αδιαφορεί για τις αθλιότητες και που χρήζει – περισσότερο από ποτέ- ανάγκης για φαντασία και ιδεαλισμό ως τα πιο κατάλληλα οχήματα για αλλαγή. Ο χορός του φλαμένκο, αποδίδεται σε ένα σενάριο εμπνευσμένο από τις καμπύλες γραμμές των έργων ζωγραφικής του Οσκάρ Νιεμάιερ, εκπληκτικά κοστούμια βασισμένα στο φλαμένκο και μουσική γραμμένη ειδικά για την παράσταση  η οποία αποδίδεται ζωντανά, συμπεριλαμβανομένης και μιας  σάμπα την οποία συνέθεσε ο ίδιος ο Νιεμάιερ και ερμηνεύεται από τον τραγουδιστή και στιχουργό Φρεντ Μαρτίνς.

pages_2013_10_01

Η Maria Pages (Μαρία Παχές) γεννήθηκε στη Σεβίλλη της Ανδαλουσίας, πατρίδα του φλαμένκο. Ξεκίνησε να χορεύει στα τέσσερά της χρόνια και είχε δασκάλους τους θρυλικούς χορευτές Manolo Marin και Matilde Coral. Αργότερα χόρεψε με τα συγκροτήματα των Antonio Gades, Mario Maya και Rafael Aguilar, ενώ από το 1990 ακολουθεί ανεξάρτητη καριέρα με το δικό της 25μελές συγκρότημα.

Η παρουσίαση του έργου της «De la Luna al Viento» στο Teatro de la Maestranza της Σεβίλλης, χαιρετήθηκε σαν ορόσημο στο σύγχρονο φλαμένκο και την καθιέρωσε στην πρώτη γραμμή του ισπανικού χορού. Η Μαρία Παχές συμμετείχε ως κορυφαία χορεύτρια στο υπερθέαμα Riverdance, και με αυτό περιόδευσε σε Αυστραλία, Αμερική και Ευρώπη.

Το 1996 απέσπασε το Εθνικό Βραβείο Χορογραφίας, και το 2002 το Εθνικό Βραβείο Χορού, την υψηλότερη διάκριση χορού στην Ισπανία.

pages_2013_10_02

Μαζί με τον Alvin Ailey και τον Paul Taylor έχει μοιραστεί τη σκηνή πολλών διεθνών φεστιβάλ και έχει λάβει διθυραμβικές κριτικές σε όλο τον κόσμο. Το 2007 εμφανίστηκε καλεσμένη του Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ, στο Baryshnikov Arts Center (BAC) στη Ν. Υόρκη ενώ έχει συνεργαστεί και με τον τενόρο Πλάθιντο Ντομίνγκο. Συμμετείχε στις ταινίες του Κάρλος Σάουρα: Κάρμεν, Ο Μάγος Έρωτας και Φλαμένκο όπως επίσης και σε μία σειρά ταινιών του Χοσέ Σάντσεθ.

MARIA PAGES – «UTOPIA»
ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ 
ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΡΙΑΝΤΗ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 20.00
ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 20.00
ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 19.00

Τιμές εισιτηρίων:
Γ’ ΖΩΝΗ: 38 €, 19 € (φοιτητικά- ανέργων )
Β’ ΖΩΝΗ: 48 €
A’ ΖΩΝΗ: 58 €
ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΖΩΝΗ: 70 €

Έναρξη προπώλησης: ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ: στα ταμεία του Μεγάρου, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη (Δευτ.- Παρ. 10πμ- 6μμ, Σαβ. 10πμ- 2μμ) / στο εκδοτήριο Ομήρου 8 στο Σύνταγμα (Δευτ.– Παρ. 10πμ– 4μμ) / τηλεφωνικά με πιστωτική κάρτα στο 210-7282333 / ηλεκτρονικά στο www.megaron.gr

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 210-6980044

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here