Μετά την πολύ επιτυχημένη κυκλοφορία της νέας της μουσικής δουλειάς στην Ευρώπη που έγινε δεκτή στη Γερμανία με ενθουσιασμό, η μεσόφωνος Αλεξάνδρα Γκράβας (Alexandra Gravas) παρουσιάζει το νέο της CD Songbook 2 #discoveries και στην Αθήνα. Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου στον Ιανό η σπουδαία ερμηνεύτρια θα… ξεφυλλίσει το “Songbook 2” και θα μας ταξιδέψει στα πέρατα του κόσμου με τα τραγούδια του. Άλλωστε, το “Songbook 2” θα ανοίξει στη συνέχεια τα φτερά του και για άλλες χώρες, καθώς πρόκειται να παρουσιαστεί στον Λίβανο, την Αυστρία, το Βέλγιο, την Ισπανία και το Μεξικό.

«Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι ψυχής», όπως το ονομάζει η ίδια με τραγούδια «σαν μικρά πολύτιμα πετράδια», τα οποία ερμηνεύει σε έξι διαφορετικές γλώσσες: ισπανικά, ελληνικά, κινέζικα, αραβικά, γερμανικά και γαλλικά. Ένα πολυπολιτισμικό CD που περιλαμβάνει τραγούδια από τα ταξίδια της σε διάφορα σημεία του πλανήτη και μεταφέρει τις εμπειρίες που έζησε τα τελευταία χρόνια στις συναυλίες της ανά τον κόσμο, το οποίο η Αλεξάνδρα Γκράβας παρουσιάζει με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση.

Η επικοινωνιακή ερμηνεύτρια, μια γνήσια πολίτης του κόσμου, συνηθίζει σε κάθε εμφάνιση της να ερμηνεύει ένα τραγούδι στη γλώσσα της χώρας που τη φιλοξενεί, θέλοντας να ευχαριστήσει το κοινό που την υποδέχεται κάθε φορά και να έρθει πιο κοντά του. Μια αληθινή μουσική εξερεύνηση που στόχο της έχει να ανοίξει τους ορίζοντες μας και να μας πει τελικά ότι η μελωδία πάει πέρα από τα σύνορα των κρατών, διευρύνει τα όρια και γεφυρώνει διαφορετικές κουλτούρες.

gravas_2019_02

Η διεθνής μεσόφωνος, η οποία όπου κι αν ταξιδέψει πάντα συμπεριλαμβάνει ελληνικά τραγούδια στο πρόγραμμα της, δεν θα μπορούσε στο νέο της CD να μην δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην ελληνική μουσική. Το “Songbook 2 #discoveries” περιέχει επίσης αγαπημένα τραγούδια των δύο κορυφαίων Ελλήνων συνθετών Μίκη Θεοδωράκη και Μίμη Πλέσσα, ο οποίος μάλιστα παίζει ο ίδιος στο πιάνο.

Ανάμεσα στα τραγούδια του CD και αγαπημένες μελωδίες των Κουρτ Βάιλ, Βαγγέλη Παπαθανασίου, η περίφημη «Μισιρλού» και το «Τζιβαέρι», παραδοσιακά αραβικά, ισπανικά, κυπριακά τραγούδια, σε απρόσμενες προσεγγίσεις με τη σφραγίδα της Αλεξάνδρας Γκράβας.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης στις 7 Φεβρουαρίου στον Ιανό, η Αλεξάνδρα Γκράβας θα μιλήσει για τα μουσικά της ταξίδια στον κόσμο, ενώ θα μαγέψει το κοινό της καταθέτοντας τις μοναδικές της ερμηνείες στα τραγούδια του “Songbook 2”.

Την ερμηνεύτρια θα πλαισιώσουν οι κορυφαίοι σολίστ:
Πέτρος Μπούρας πιάνο
Δημήτρης Κουζής βιολί
Γιάννης Γιοβάνος τσέλο
Βιβή Γκέκα μαντολίνο

Special Guest: Μίμης Πλέσσας

Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου
Ώρα: 20:30

ΙΑΝΟΣ
Σταδίου 24, Αθήνα
Τηλ. 210 3217917

Είσοδος ελεύθερη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here