Η μουσική ντύνεται με χρώματα στο μουσείο και η Χριστίνα Μαξούρη με μία ειδικά προσαρμοσμένη μουσική παράσταση, μας μυεί στον ιδιαίτερο και γεμάτο νοσταλγικά ακούσματα κόσμο της με αφορμή την παράσταση στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή.

Από τον Τσιτσάνη και τον Χατζιδάκι, μέχρι τον Σαββόπουλο και τον Δεληβοριά, από την Καραΐνδρου και τον Λάγιο, μέχρι τον Κραουνάκη και τον Bregovic, η ερμηνεύτρια επιλέγει παλιά και νέα τραγούδια, πλάι στα κομμάτια του πρώτου της δίσκου. Με τον ήχο της να ακροβατεί ανάμεσα στην ευαισθησία και την ερμηνευτική δύναμη, η Χριστίνα Μαξούρη έρχεται να μας συστήσει μία ξεχωριστή μουσική βραδιά.

Η Χριστίνα Μαξούρη είναι ηθοποιός και ερμηνεύτρια με αξιοσημείωτη θεατρική πορεία, σημαντικές συνεργασίες και διακρίσεις. Ξεχώρισε από το πρώτο της μουσικό βήμα, «Δανεικά Παπούτσια» –μία σχεδόν solo και a cappella μουσική παράσταση (Αθήνα, Λονδίνο, Παρίσι, Μιλάνο, περιοδεία σε όλη την Ελλάδα), το οποίο απέσπασε θερμές κριτικές. Ακολούθησε η διετής παρουσία της στο Φεστιβάλ Αθηνών, με τη συναυλία-πρόταση 20 1 Λαϊκά Μεταπολεμικά Τραγούδια με Μπαρόκ Σύνολο, σημαντικές συνεργασίες με καταξιωμένους τραγουδοποιούς (Φοίβος Δεληβοριάς, Μαρία Παπαγεωργίου, Θοδωρής Οικονόμου, Μαρίζα Ρίζου, Δημήτρης Καμαρωτός κ.ά.) και η πρόσφατη κυκλοφορία του πρώτου της προσωπικού δίσκου με τίτλο «Το άσπρο μαμά νοσταλγώ», από τις Εκδόσεις Μικρή Άρκτος(στίχοι: Ελένη Φωτάκη / μουσική: Άγγελος Τριανταφύλλου).

Χριστίνα Μαξούρη, φωνή
Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης, πιάνο/ενορχηστρώσεις
Τάσος Μισυρλής, τσέλο

Επιμέλεια προγράμματος: Όλγα Λασκαράτου
Οι αρχικές ενορχηστρώσεις παραχωρήθηκαν από τον Σταύρο Ρουμελιώτη

Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου
Ώρα: 20:30

Αμφιθέατρο Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή
Ερατοσθένους 13, Παγκράτι

Είσοδος: 15 €
Είσοδος για B&E Members: 11 €

Προπώληση: viva.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here