Η Χριστίνα Μαξούρη είναι η ερμηνεύτρια που με το μοναδικό ηχόχρωμα της φωνής της και την ξεχωριστή ερμηνεία της, μεταμορφώνει ό,τι αγγίζει, χρησιμοποιώντας υλικό από τις θεατρικές της καταβολές, τις μουσικές της γνώσεις και τη γλύκα της ψυχής της.

Αυτή η καλλιτέχνις, λοιπόν, αναλαμβάνει να πραγματώσει το “Otherwise” της Μ. Τετάρτης, 24 Απριλίου, στο «Θέσις 7» και να μας αποκαλύψει το «αλλιώς», ακόμα και αυτής της ανατρεπτικής προσωπικότητάς της.

«Όταν μου πρότεινε η Κυριακή Αιλιανού να ετοιμάσω κάτι για τη Μεγάλη Τετάρτη, στα μέσα της πιο κατανυκτικής, εσωστρεφούς και σιωπηλής Εβδομάδας του έτους, η πρώτη σκέψη που μου ήρθε στο νου, είναι “τι είναι άραγε ιερό για τον κάθε έναν από εμάς σήμερα; Ποια είναι η δύναμη στην οποία προσεύχεται και από πού αντλεί την πίστη του;”
Γι’ αυτή την ξεχωριστή μέρα λοιπόν, θέλησα να “ανάψω ένα κερί”, στον δικό μου “τόπο λατρείας”, σ’ αυτή την ιερή δύναμη, που με κάνει να θέλω να πηγαίνω προς το φως και να ανακτώ καθημερινά την πίστη μου, που δεν είναι άλλη από την ενωτική και λυτρωτική δύναμη του Θεάτρου και της Μουσικής. Και, φυσικά, στους δημιουργούς που έγραψαν και γράφουν, κείμενα, ποιήματα, μελωδίες και τραγούδια.
Ξεκινώντας από τραγούδια που γράφτηκαν για το θέατρο, σε συνδυασμό με ανάγνωση σύντομων, αλλά χαρακτηριστικών αποσπασμάτων από τα αντίστοιχα έργα, συνεχίζοντας με μια ακουστική εκδοχή του κύκλου των οχτώ τραγουδιών που έγραψαν για μένα η στιχουργός Ελένη Φωτάκη και ο συνθέτης Άγγελος Τριανταφύλλου και ολοκληρώνοντας με ποιήματα που έγιναν πανέμορφα τραγούδια.
Όλα τους, τραγούδια καθοριστικά για πολύ κόσμο, αλλά και για τον δικό μου μικρόκοσμο, παιγμένα και ειπωμένα “αλλιώς”, αποκομμένα από τις παραστάσεις που τα γέννησαν και απομακρυσμένα από την εποχή που γράφτηκαν, αλλά που παραμένουν φορτισμένα από την ίδια τους την ιστορία μέσα στα χρόνια. Και κάπου ανάμεσα, τα πρώτα μου τραγούδια, ποτισμένα και επηρεασμένα από όλα τα προηγούμενα.
Ευχαριστώ θερμά την Κυριακή Αιλιανού και τη Φόρμιγγα Art που μου έδωσαν την ευκαιρία να χωρέσω “αλλιώς” όλα αυτά τα τραγούδια, σε μία βραδιά.
Το 2ο μέρος της παράστασης, αφιερώνεται στους δημιουργούς του, Ελένη Φωτάκη και Άγγελο Τριανταφύλλου».

Χριστίνα Μαξούρη

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί σε τρία μέρη:
1ο μέρος: Τραγούδια γραμμένα για το θέατρο και αποσπάσματα των αντίστοιχων θεατρικών έργων από τη «Μήδεια» του Ευριπίδη, μέχρι την «Γκόλφω» του Σπυρίδωνος Περεσιάδη και τον «Αβελάρδο & Ελοΐζα» του Γιάννη Καλαβριανού.
2ο μέρος: «Το άσπρο μαμά νοσταλγώ» στην πιο λιτή κι ακουστική εκδοχή του.
3ο μέρος: Ποιήματα που έγιναν τραγούδια, από τους «Πόνους της Παναγιάς» του Κώστα Βάρναλη, μέχρι τη «Μαρίνα» του Οδυσσέα Ελύτη και το «Μαύρο κυπαρίσσι» του Μιχάλη Γκανά.

Επιλογή τραγουδιών & κειμένων / ερμηνεία: Χριστίνα Μαξούρη
Πιάνο / ενορχηστρώσεις: Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης
Τσέλο: Αναστάσιος Μισυρλής

Φωτογραφία αφίσας: Κική Παπαδοπούλου
Artwork: Πέτρος Παράσχης

Μ. Τετάρτη, 24 Απριλίου
Ώρα έναρξης: 22:00

Θέσις 7
Αγίου Φιλίππου 7, Μοναστηράκι
Τηλ. κρατήσεων: 216 9000790

*Λόγω του περιορισμένου αριθμού των θέσεων, είναι απαραίτητες οι κρατήσεις, στις οποίες θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Είσοδος: 10 ευρώ με μπύρα ή κρασί

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here