Το Chronos project είναι η αποτύπωση σε ακουστική και οπτική μορφή της συνάντησης της Δήμητρας Γαλάνη με τέσσερις εξαιρετικούς έλληνες μουσικούς με κεντρικό άξονα 10 τραγούδια που έχουν γράψει οι μεγάλοι μας δημιουργοί, ποιητές και συνθέτες. Οι παραστάσεις που έχουν προηγηθεί μας έχουν προετοιμάσει για την ακρόαση ενός αριστουργηματικού δίσκου.

Οι ενορχηστρώσεις της ομάδας αυτών των μουσικών αναδεικνύουν με έναν μοναδικό τρόπο τις επιρροές της ελληνικής μουσικής από την Ανατολή και τη Δύση. Ο Πέτρος Κλαμπάνης στο κοντραμπάσο, ο Θωμάς Κωνσταντίνου στο ούτι, λαούτο και κιθάρα, ο Σπύρος Μάνεσης στο πιάνο και ο Χρήστος Ραφαηλίδης στο βιμπράφωνο γίνονται ένα «σώμα» με την Δήμητρα Γαλάνη που είναι η «κορυφαία αυτού του χορού».

Η ερμηνεύτρια εδώ συμπυκνώνει την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού, καθώς είναι κι η ίδια μέρος αυτής, μιας και διδάχτηκε από αυτούς τους σπουδαίους δημιουργούς από τα πρώτα της βήματα. Σαν ένας συνδετικός κρίκος ενώνει το παρελθόν με το σήμερα.

Chronos / Χρόνος είναι αυτά τα τραγούδια που πάντα έχουμε ανάγκη να ανακαλούμε για να επαναπροσδιορίζουμε τον πολιτισμό μας.

galani_2016_01

Η έκδοση περιλαμβάνει ακουστικό και οπτικό αρχειακό υλικό από την πρώτη συνάντηση της Δήμητρας Γαλάνη με τους 4 μουσικούς μέχρι και την πραγματοποίηση των παραστάσεων τους.

Οι ηχογραφήσεις έγιναν στο στούντιο Sierra μέσα στο 2014 και στο 2015. Οι live ηχογραφήσεις προέρχονται από διαφορετικές συναυλίες μέσα στο καλοκαίρι του 2015. Κυκλοφορεί σε special edition CD και digital album από την The In Sound.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here