Γράφει η Χρύσα Λύκου
Φωτογραφίες: Αθανασία Ζήση

Κυριακή του Θωμά και όλοι οι …άπιστοι βρεθήκαμε στο Σταυρό του Νότου, κάτσαμε κάπου απόμερα για να μας ξενυχτίσει η Δήμητρα Μαστορίδου, να μας ψιθυρίσει όνειρα, να ξαναερωτευτούμε…

mastoridou_live_2015_04_011

Αν όλοι οι καλλιτέχνες έχουν ένα φανατικό κοινό που τους ακολουθεί, τότε σίγουρα η Δήμητρα Μαστορίδου το συνάντησε για μια παράσταση στην οποία το χειροκρότημα πήρε το άγχος, το ένωσε με τις νότες και το ταξίδεψε σε τραγούδια αγαπημένα. Κόσμος φορά μπλούζες με στίχους των τραγουδιών της, στίχους μου ντύνει η ηλεκτρισμένη χροιά της φωνής της.

Μας καλωσορίζει και μας ευχαριστεί για το ότι υπήρξε η αυστηρή επιλογή του εισιτηρίου μας, σε μια εποχή που ελπίζεις οι συναυλίες να γίνουν εκδρομές σε μέρη ξένα, σε εποχές λησμονημένες. Χαιρετά τον κόσμο αφήνοντας τον ενθουσιασμό της ακατέργαστο, απαντά σε όσους την ρωτούν αν το λάστιχο σπάει μετά τα τριάντα, αν σπάει όσο και αν τεντωθεί.

mastoridou_live_2015_04_028

Βράδυ Κυριακής και μας θυμίζει πόσο όμορφα μοιάζουν τα πρωινά της, τα πρωινά μιας μέρας που η μυρωδιά του καφέ ψάχνει τις ηλιαχτίδες του ήλιου για να ενωθούν σε κορμιά και αισθήσεις που χάνονται στους ρυθμούς μια άπονης πόλης που ξέχασε τα χάδια που κραυγάζουν αγάπη.

Τραγούδια δικά της αλλά και ξένα «πειράζονται» στη σκηνή, ενώνουν τον Marilyn Manson με την Lana Del Rey, για να καταλήξει σ’ αυτό που όλοι κάποτε αναρωτηθήκαμε, αν αυτό που ζούμε τελικά είναι αλήθεια ή παραίσθηση. Και αφού απάντηση το σύμπαν δε μας δίνει, μένουμε με το παράπονο πως άργησε πολύ, με την ευχή να έρθει πριν να σβήσουνε οι φάροι. Στη σκηνή ανεβαίνει ο Σταμάτης Χατζηευσταθίου και ο Σώζος Λυμπερόπουλος, ενώ εκείνη ερμηνεύει με μια μάσκα το Partygirl.

mastoridou_live_2015_04_014

Στο τέλος της βραδιάς είναι ακόμα Άνοιξη, μια εποχή με αναζητήσεις, μια εποχή που η Δήμητρα Μαστορίδου μας καλεί να ανοίξουμε τα κλεισμένα, να μην την σκορπάμε σε άσκοπες συζητήσεις…

Περισσότερες φωτογραφίες του MusicCorner από το Live

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here