Η Ευτυχία Μητρίτσα μετά από μια επιτυχημένη εμφάνιση στο Club του Σταυρού του Nότου  επιστρέφει την Τετάρτη 20 Απριλίου, για ακόμα μια βραδιά στον ίδιο χώρο, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα – προσωπογραφία.

Πιο διάφανη από ποτέ, θυμάται τα ηχοχρώματα του τραγουδιού που την έκαναν να συγκινηθεί και να περιπλανηθεί στα αριστουργήματα της έντεχνης, λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής. Παρέα με τρεις εξαιρετικούς μουσικούς αναζητά την απλότητα και την αμεσότητα σε τραγούδια που ανασύρονται σα μνήμες παιδικές και βρίσκουν διέξοδο στα χείλη μας. Με τρόπο λιτό και ουσιαστικό, επιστρέφει στη δύναμη του ακουστικού ήχου και μας φέρνει κοντά στην καταγωγή των τραγουδιών.

mitritsa_2016_02_002

Το κλαρίνο, το λαούτο, η κλασική κιθάρα, το πιάνο και το μπάσο φτιάχνουν ένα τοπίο από εικόνες γνώριμες, μα και απρόβλεπτες. Ο Τσιτσάνης, ο Τούντας, ο Χιώτης, ο Μικρούτσικος, ο Λοΐζος, ο Ξυδάκης, ο Σούκας, ο Ζαμπέτας, ο Καλδάρας, ο Χατζιδάκις και πολλοί άλλοι συναντιούνται σε ένα πρόγραμμα που αποκαλύπτει τις πιο βαθιές επιρροές της Ευτυχίας. Οδηγός η ζεστή φωνή της και η συγκινητική εκφραστική της δύναμη.

Η Ευτυχία Μητρίτσα μετά από πολλές σημαντικές συνεργασίες επί σκηνής (Γιώργο Νταλάρα, Μανώλη Λιδάκη, Γιώργο Ανδρέου, Μίλτο Πασχαλίδη, Γεράσιμο Ανδρεάτο, Απόστολο Ρίζο, Κώστα Μπουντούρη κ.α.) και  με δύο προσωπικά album στo δυναμικό της – “Σωσίβιο” (σε μουσικές του Κώστα Μπουντούρη) και “Μυστικός Προορισμός” – παρουσιάζει επιλεγμένα τραγούδια, όπως το “ Βγάλτο από μέσα σου”, η “Ζωή ακόμα αντέχει”, η “Μνήμη παιδική”, το “Δε σε θυμάμαι” κ.α. Πλάι σ᾽ αυτά δοκιμάζει καινούρια τραγούδια, δικά της και άλλων δημιουργών, που θα αποτελέσουν το υλικό της επόμενης δισκογραφικής της εργασίας. Προάγγελος αυτής, το τραγούδι “Μου λένε να μη σ᾽ αγαπώ” (σε μουσική Νίκου Καλλίνη και στίχους Γιώργου Πολυμενάκου) και η “Ηλέκτρα” (σε μουσική δική της και στίχους της Νάντιας Δουλαβέρα), που παρουσιάστηκε ζωντανά στην 4η συναυλία του Μικρού Πολυτεχνείου .

Πολύτιμος συνεργάτης της ο Δημήτρης Σίντος, που έχει την επιμέλεια της ενορχήστρωσης. Στη σκηνική επιμέλεια η Ματίνα Μέγκλα.

Μαζί της επί σκηνής:
Διονύσης Θεοδώσης | κλαρίνο, φλογέρες
Άρης Κονιδάρης | κλασική & ακουστική κιθάρα
Δημήτρης Σίντος | λαούτο, μπάσο, πιάνο
Στον ήχο ο Σωτήρης Παπάκος
Στα φώτα ο Γιάννης Μπράτσης

Τιμή εισιτηρίου |12 ευρώ με ποτό

Τετάρτη 20 Μαρτίου
Ώρα προσέλευσης | 21:30

Σταυρός του Νότου club
Φραντζή και Θαρύπου 35-37 – Νέος Κόσμος
210 9226975

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here