Η Ελένη Καραΐνδρου δίνει δύο συναυλίες στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά συνεργαζόμενη για πρώτη φορά με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών σε διεύθυνση Λουκά Καρυτινού και με συμμετοχή της Μαρίας Φαραντούρη και του ΤΡΙΟ ΤΖΑΖ των David Lynch (τενόρο σαξόφωνο), Σταύρου Λάντσια (πιάνο) και Γιώτη Κιουρτσόγλου (μπάσο) στις 16 & 17 Οκτωβρίου.

Οι συναυλίες συνδέονται με την εκ νέου ανάρτηση της ιστορικής ζωγραφικής αυλαίας του θεάτρου, έργο του σκηνογράφου Θεόδωρου Αρμενόπουλου που αναρτήθηκε το 1926 και κατέβηκε το 1945.

Ο Νίκος Διαμαντής, καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου, θέλησε να συνδέσει την αυλαία, συμβολικά, με τη συναυλία της Ελένης Καραΐνδρου γι’ αυτό και η διεθνούς φήμης συνθέτρια περιλαμβάνει στο πρόγραμμά της μουσική και τραγούδια και για το θέατρο.

Eleni-Karaindrou

 

 

Είναι η πρώτη φορά που η Ελένη Καραΐνδρου  δίνει συναυλία στον Πειραιά και στο Δημοτικό Θέατρο. Ωστόσο οι δεσμοί της με το θέατρο ξεκινάνε από το 1980, όταν το Αμφιθέατρο του Ευαγγελάτου παρουσίασε την παράσταση «Δαβίδ», αγνώστου Χίου ποιητή του 18ου αι. με τη μουσική της Ελένης Καραΐνδρου που γνώρισε μεγάλη επιτυχία. 24 χρόνια αργότερα ο Θόδωρος Αγγελόπουλος γύριζε στο Δημοτικό Θέατρο σκηνές με πρόσφυγες για την ταινία του «Το Λιβάδι που δακρύζει» και για την Ελένη οι μνήμες εκείνες ζωντανεύουν καθώς ετοιμάζεται να πατήσει ξανά την σκηνή του Θεάτρου:

«Νιώθω βαθιά συγκίνηση επιστρέφοντας στο μοναδικό αυτό θέατρο, αληθινό κόσμημα του Πειραιά και της Ελλάδας. Η παρουσία της Κρατικής Ορχήστρας, αυτής που με μύησε στα μαθητικά μου χρόνια στον κόσμο της μουσικής δίνει μια ξεχωριστή λάμψη στη βραδιά και μάλιστα κάτω από τη στιβαρή κι ευαίσθητη μπαγκέτα του αρχιμουσικού Λουκά Καρυτινού που θα φωτίσει τις σελίδες της μουσικής μου. Ήταν ανεπανάληπτη η εμπειρία της πρώτης μας συνεργασίας στην ηχογράφηση της μουσικής μου για την ταινία «Μια αιωνιότητα και μια μέρα» του Θόδωρου Αγγελόπουλου το 1998. Στα τραγούδια μου για το θέατρο και τον κινηματογράφο θ’ ακουστεί η μοναδική φωνή της Μαρίας Φαραντούρη που τόσες φορές ενώθηκαν τα καλλιτεχνικά μας βήματα στα πολύτιμα χρόνια της φιλίας μας».

Τη συναυλία πλαισιώνει το κορυφαίο ΤΡΙΟ ΤΖΑΖ με τους: David Lynch τενόρο σαξόφωνο, (συμπράττει και ως σολίστ με την Ορχήστρα), Σταύρο Λάντσια, πιάνο και Γιώτη Κιουρτσόγλου, μπάσο.

Στην Ορχήστρα συμμετέχουν ο Ντίνος Χατζηιορδάνου, ακορντεόν και ο Άρης Δημητριάδης μαντολίνο, όργανα που χαρίζουν ένα ιδιαίτερο χρώμα στις συνθέσεις της Ελένης, η οποία θα παίζει πιάνο.

Συντελεστές

ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΟΥΚΑΣ ΚΑΡΥΤΙΝΟΣ
ΤΡΑΓΟΥΔΙ: ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗ/ ΠΙΑΝΟ: ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΑΪΝΔΡΟΥ
ΤΕΝΟΡΟ ΣΑΞΟΦΩΝΟ: DAVID LYNCH/
AKOΡΝΤΕΟΝ: ΝΤΙΝΟΣ ΧΑΤΖΗΙΟΡΔΑΝΟΥ
ΜΑΝΤΟΛΙΝΟ:ΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ
ΤΡΙΟ ΤΖΑΖ:DAVID LYNCH, τενόρο σαξόφωνο
ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΑΝΤΣΙΑΣ, πιάνο
ΓΙΩΤΗΣ ΚΙΟΥΡΤΣΟΓΛΟΥ, μπάσο

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Ώρα Έναρξης: 21.00
Τιμές Εισιτηρίων: 20 €, 25 €, 30 €  – AMEA-AΝΕΡΓΩΝ: 15
Προπώληση Εισιτηρίων: viva.gr, 11876, Public, Παπασωτηρίου, Seven spots, Ιανός,  Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Λ. Ηρ. Πολυτεχνείου 34, Πειραιάς – τηλ: 2104143310 / 320

ΩΡΕΣ ΤΑΜΕΙΟΥ:
ΔΕΥΤΕΡΑ: ΑΡΓΕΙ
ΤΡΙΤΗ – ΣΑΒΒΑΤΟ: 10:00-14:00, 18:00-21:00
ΚΥΡΙΑΚΗ: 15:00-21:00

ΠΡΟΣΒΑΣΗ:
040 – από Σύνταγμα στάση Δημοτικό Θέατρο
X96 – από Αεροδρόμιο στάση Δημοτικό Θέατρο
Ηλεκτρικός – Τερματικός Σταθμός Πειραιά

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΑΜΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here