Μια μοναδική παράσταση αποκλειστικά για το κοινό  του Ιανού θα δώσει η Fide Köksal το Σάββατο 14 Νοεμβρίου, με τραγούδια από την Ελλάδα και την Τουρκία, τα παράλια της Μικράς Ασίας και την Σμύρνη, με τη συνοδεία του Γιώργου Στογιώργη στο κανονάκι και του Νάσσου Σωπύλη στο πιάνο.

Μια βραδιά γεμάτη αγαπημένα τραγούδια, γνωστά και στις δύο χώρες, με μελωδίες κοινές και οικείες, από τηνFide Köksal… Mια φωνή που έρχεται από το Αιγαίο και τραγουδάει μελωδίες και στίχους από την Ανατολία και την Ελλάδα, που χορεύουν σε αρμονία… «τίποτα δεν είναι “ξένο”…».Ένα μουσικό ταξίδι με ένα καράβι που πλέει στα νερά της μουσικής…

koksal_afisa_2015_11_001

Λίγα λόγια για την Fide Köksal
Η Fide Köksal γεννήθηκε και µεγάλωσε στη Σµύρνη. Ξεκίνησε να τραγουδάει από µικρή ηλικία, όπου συµµετείχε στην χορωδία της Τουρκικής Ραδιοφωνίας και Τηλέόρασης (TRT). Σπούδασε Πολιτικές Επιστήµες και Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήµιο του Μαρµαρά στην Κωνσταντινούπολη, ενώ παράλληλα σπούδασε µουσική στην Ακαδηµία των ΤεχνώνMujdat Gezen.

Το 2004, συνέχισε τις σπουδές της στο Istanbul University Conservatory στο τµήµα του Μουσικού Θεάτρου. Το 2006 ήρθε στην Ελλάδα, όπου συνεργάστηκε µε πολλούς Έλληνες καλλιτέχνες και δηµιουργούς. Παράλληλα µε την καριέρα της στο τραγούδι συµµετείχε και στην τηλεοπτική σειρά «Ματωµένα Xώµατα», όπου συνεργάστηκε µε το Γιώργο Νταλάρα και τραγούδησε δύο τραγούδια του Βασίλη Δηµητρίου, σε δικούς της στίχους.

Το Νοέµβριο του 2010 σε συνεργασία µε τον µεγάλο Έλληνα συνθέτη Μίµη Πλέσσα κυκλοφόρησε το πρώτο της CD µε τίτλο “Bridges”, που περιλαµβάνει 10 τραγούδια του συνθέτη. Τους Τουρκικούς στίχους σε ελεύθερη προσαρµογή υπογράφει η Fide Köksal.

Το 2013 κυκλοφόρησε από την EMI το 2ο της CD με τίτλο “Büyü”, σε μουσική των Μίμη Πλέσσα, Νίκου Κυπουργού, Γιώτη Κιουρτσόγλου, Νάσσου Σωπύλη, Armenak Markosyan και της ίδιας, πάντα σε δικούς της στίχους.

Σάββατο 14 Νοεμβρίου
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00

Είσοδος: 10€

IANOS
Σταδίου 24 – Αθήνα
τηλ. 210 3217810

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here