Την Δευτέρα 4 Μαΐου στις 21.30 η Γαλλική Guinguette ξαναζεί για μία βραδιά, εκεί, που ίσως θα μπορούσε να γεννηθεί, αν ήταν στην Ελλάδα: στον Βοτανικό. Στον πολιτιστικό χώρο «Αθηναΐς», μία απόλυτη γεύση από την ιστορική Γαλλική Guinguette.

Ο Rémi μας προσκαλεί σε χορό, έτσι όπως ακριβώς γινότανε στη Γαλλία στο τέλος του 19ου αιώνα, στα περίχωρα του Παρισιού, που τώρα πια αποτελούν μέρος της πόλης. Η Guingette ήταν ένα λαϊκό καμπαρέ, στο οποίο οι πελάτες έπιναν, τραγουδούσαν και χόρευαν, αυθόρμητα και με ειλικρινή διάθεση.

remi_afisa_2015_04_001

«Βαλσάκια» και τραγούδια της εποχής, που όλοι γνώριζαν, αποτελούσαν το σκηνικό απόλυτου κεφιού και ανθρωπίνων σχέσεων. Χρώματα, τραγούδια και χοροί , ποτό και κέφι, ήταν τα συστατικά των Guinguettes του Παρισιού. O Rémi μας μεταφέρει στη σκηνή του τέλους του 19ου με τους μουσικούς του αλλά και με χορευτές, προσκαλώντας όλους εσάς σε μία μουσικοχορευτική βραδιά.

Ο Rémi είναι Γάλλος και μένει στην Αθήνα. Η πρόταση του είναι αυθεντική , εφόσον η Guinguette – Γκενγκέτ στα Ελληνικά – αποτελεί μέρος της κουλτούρας του. Αλλά όπως όλοι ξέρουμε, η μουσική και ο χορός δεν έχει σύνορα. Άλλωστε και η Edith Piaf, σε περιβάλλον Γκενγκέτ αναπτύχθηκε και σήμερα ανήκει σε όλες τις κουλτούρες του κόσμου…

Στην Αθηναΐδα , στο Βοτανικό, ο Rémi  θα στήσει χορό και θα μας πει τα τραγούδια που μιλάνε και μας κάνουν να χορεύουμε.

Δευτέρα 4 Μαΐου 2015 στις 21.30

«Αθηναΐς», Πολυχώρος Πολιτισμού
Καστοριάς 34-36 – Βοτανικός
Τηλ για κρατήσεις και πληροφορίες 210.3480080

Είσοδος 10€

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here