Οι God Is An Astronaut, μία από τις κορυφαίες instrumental μπάντες του πλανήτη τα τελευταία χρόνια, επιστρέφουν στη χώρα μας!

Οι Ιρλανδοί post-rockers θα πραγματοποιήσουν μία μεγάλη συναυλία την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στο Fix Factory of Sound στη Θεσσαλονίκη!

Πρόκειται για ένα συγκρότημα που το ελληνικό κοινό έχει αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και το οποίο κερδίζει νέους φίλους με κάθε του επίσκεψη στα μέρη μας και με κάθε νέα κυκλοφορία του. Αυτή τη φορά, στις αποσκευές τους θα έχουν το πιο πρόσφατο album τους, “Helios / Erebus”, το οποίο παρουσίασαν τον Ιούνιο του 2015 αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές.

Η προπώληση για τη συναυλία της Θεσσαλονίκης ξεκινάει στα 16 ευρώ και για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων. Μετά την εξάντλησή τους, θα συνεχιστεί στα 19 ευρώ, ενώ στο ταμείο η τιμή θα είναι 22 ευρώ.

Οι God Is An Astronaut σχηματίστηκαν το 2002, στο Glen of the Downs της Ιρλανδίας, από τους δίδυμους αδελφούς Niels και Torsten Kinsella που εμπνεύστηκαν το πολύ ιδιαίτερο όνομα της μπάντας από μία αναφορά στην ταινία του Clive Barker, “Nightbreed”.

Από την πρώτη στιγμή, ενστερνίστηκαν τη λογική και τη νοοτροπία του diy, κυκλοφορώντας τα albums τους μέσω της δικής τους ανεξάρτητης δισκογραφικής ετικέτας Revive Records. Το ντεμπούτο τους, “The End Of The Beginning” (2002) έδωσε αμέσως το ηχητικό στίγμα το οποίο καθορίζει τη μπάντα που, φυσικά, συνεχίζει να εξελίσσει και να διευρύνει τους μουσικούς της ορίζοντες. Όπως χαρακτηριστικά λένε οι ίδιοι… «κάθε ένα από τα albums μας είναι μία ηχητική φωτογραφία ή στιγμιότυπο που απεικονίζει το ποιοι είμαστε εκείνη τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή».

Μέσα σε μία περίοδο περίπου 14 ετών, έχουν κυκλοφορήσει 8 ολοκληρωμένες δουλειές (7 albums συν το E.P. “A Moment Of Stillness”, το 2006) και την τελευταία δεκαετία περιοδεύουν ασταμάτητα σε ολόκληρο τον κόσμο, γεμίζοντας τους χώρους όπου εμφανίζονται. Πέρα από το ότι η μπάντα, εδώ και αρκετά χρόνια, θεωρείται ως ένα από τα σημαντικότερα και πλέον αντιπροσωπευτικά ονόματα του post-rock, η απόδοσή τους στις ζωντανές εμφανίσεις τους -που συνήθως συνοδεύονται από εντυπωσιακά visuals- είναι τέτοια που το κοινό κυριολεκτικά απολαμβάνει κάθε μία από αυτές και περιμένει με ανυπομονησία την επόμενη επίσκεψή τους στην εκάστοτε πόλη.

god_astronaut_afisa_2016_09

«Οι God Is An Astronaut μπορεί να είναι συναρπαστικοί, ήρεμοι ή θλιμμένοι. Εκθαμβωτικά φανταστικά κομμάτια μουσικής και ωμή συγκινησιακή δύναμη. Οι God Is An Astronaut είναι η πιο ανθρώπινη έκφραση του post-rock που υπήρξε ποτέ». Drowned In Sound

«Οι God Is An Astronaut μας μεταφέρουν στο άπειρο και ακόμα παραπέρα…» Classic Rock

«Επικά τραγούδια που μεταμορφώνονται σε τεράστια κύματα». Uncut

«Είναι δύσκολο να αρνηθείς τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που φέρνουν οι God Is An Astronaut στο τραπέζι του post-rock». Rocksound UK

Η δισκογραφία των GIAA:
The End Of The Beginning (2002)
All Is Violent, All Is Bright (2005)
A Moment Of Stillness (2006)
Far From Refuge (2007)
God Is An Astronaut (2008)
Age Of The Fifth Sun (2010)
Origins (2013)
Helios / Erebus (2015)

Η σύνθεση των GIAA:
Torsten Kinsella / φωνητικά, κιθάρες, πλήκτρα
Niels Kinsella / μπάσο, κιθάρες, visuals
Jamie Dean / πλήκτρα, synthesizers, κιθάρα
Lloyd Hanney / drums

Fix Factory of Sound
26ης Οκτωβρίου 15, Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310 500670 & 2310 504014

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00

Διάθεση εισιτηρίων: τηλεφωνικά στο 11876, στα καταστήματα Public, Seven Spots, Παπασωτηρίου, Ιανός, Reload Stores, Media Markt, Ticket House και το viva.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here