Η Κυόκο, η βατραχίνα, ζει τη μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής της μέσα στο λαβύρινθο μιας πολυκατοικίας στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Προσπαθώντας να λύσει το μυστήριο της εξαφάνισης του αγαπημένου της Κιόκο, θα συνειδητοποιήσει ότι ανακαλύπτει τον ίδιο της τον εαυτό. Το μυστηριώδες πάζλ πρέπει να λυθεί και σε αυτό το ταξίδι σύμμαχοί της θα είναι δύο ακαταμάχητοι φίλοι, η Μπέλα το ποντίκι και το Κουνούπι 1. Οι ανατροπές και οι προκλήσεις, οι φίλοι και εχθροί θα θολώσουν τα νερά της γυάλας λίγο πριν το μεγάλο άλμα…

Η καλλιτεχνική ομάδα Η Τρελλή Ροδιά σας προσκαλεί σε ένα απροσδόκητο ταξίδι φαντασίας και χιούμορ μέσα από την παράσταση «Η Κυόκο στο Κέντρο της Γης». Η Νέα Υόρκη ξεδιπλώνεται μπροστά μας μέσα από τα μάτια των ζώων σε μια περιπέτεια που ξεσηκώνει μικρούς και μεγάλους. Η παράσταση έχει τόσο εκπαιδευτικό όσο και ψυχαγωγικό χαρακτήρα, με ζωντανή μουσική, χορό και διάδραση με τα παιδιά. Οι χαρακτήρες των ζώων αναδεικνύονται σε μεγάλους ήρωες. Η μουσική, ο χορός και η street culture του Μεγάλου Μήλου μετατρέπεται σε ένα απίθανο παιχνίδι για τους μικρούς θεατές ενώ συγκινεί τους μεγάλους. Η «Κυόκο» απευθύνεται σε παιδιά από 3ών έως 93ών.

Λίγα λόγια για το έργο από τη συγγραφέα, Νάντια Δρακούλα:
«Η Κυόκο στο Κέντρο της Γης γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη κατά τη διάρκεια φοίτησής μου στη θεατρική σχολή του David Mamet και σε μεγάλο βαθμό επηρεάστηκε από αυτή. Αφετηρία για την ιστορία της Κυόκο και του Κιόκο έγιναν οι προσωπικές μου εμπειρίες εκεί, οι οποίες μου άνοιξαν νέους δημιουργικούς ορίζοντες. Η πόλη που όλα είναι δυνατά έχει δύο πρόσωπα, το ίδιο και η αντίληψη μου για το θέατρο, το κωμικό συναντά το τραγικό, το πικρό το γλυκό. Η ανάγκη μου να δω κάτι διαφορετικό στο παιδικό θέατρο με οδήγησε σε αυτή την παράσταση».

Η Τρελλή Ροδιά
Η Τρελλή Ροδιά που μάχεται τη συννεφιά του κόσμου γεννήθηκε στη σκιά της γέφυρας του Μπρούκλιν στη Νέα Υόρκη από τη Νάντια Δρακούλα και τον Ιάκωβο Παυλόπουλο. Η καλλιτεχνική ομάδα φιλοξενεί συντελεστές με διαφορετικά background από τον χώρο του θεάτρου, της μουσικής, τα εικαστικά, τον χορό, τον κινηματογράφο, την ποίηση, με κοινό βλέμμα στη σύγχρονη αισθητική, στην δημιουργική αλληγορία και στην ψυχαγωγική εκπαίδευση.
Στόχοι μας, η δημιουργία πρωτότυπων οπτικοακουστικών έργων, ο διάλογος των παραστατικών τεχνών και ο ρυθμικός, γοητευτικός λόγος με επίκεντρο το νεανικό κοινό. Πρότυπα και αναφορές μας βρίσκουμε στα παιδιά, τα ζώα, τη φύση αλλά και τις μεγάλες μορφές που έχουν σημαδέψει τη γενιά μας, από την τέχνη, την επιστήμη, τη μόδα μέχρι τα animation. Η γενιά X μεγάλωσε και κάνει τα δικά της παιδιά απαντώντας εκεί που οι ερωτήσεις δεν έχουν τελειωμό…

kyoko_2014_10

Συντελεστές
Θεατρικό έργο-Σκηνοθεσία: Νάντια Δρακούλα
Μουσική σύνθεση: Ιάκωβος Παυλόπουλος
Σκηνικά – Κοστούμια: Αγγέλα Δρακούλα
Μουσική εκτέλεση-διδασκαλία: Ιάκωβος Παυλόπουλος-Έλενα Φορνάρο
Φωτισμοί: Γιάννης Φίλιας
Εικονογράφηση: Γιώργος Μαραζιώτης, Αναστασία Παπαλεωνίδα Πούντζα
Video: Ζαμπέλα Χαβιάρα
Εικονοληψία: Μιχάλης Μπαρμπαρής
Φωτογραφίες: Azymmetry Pictures
Βοηθός Σκηνογράφου: Μπίντζι Φελιμέγκα
Projection: Χρήστος Καλδάνης
Επιμέλεια-Γραφιστικά Προγράμματος-Αφίσας: Αγγέλα Δρακούλα
Επιστημονικός Συνεργάτης: Γιάννης Πεσματζόγλου
Βεστιάριο: Κατερίνα Χριστίνα Μανωλάκου
Επικοινωνία: Make Ends Meet/MEM creative communication
Παραγωγή: Η Τρελλή Ροδιά

Ηθοποιοί
Αγγελική Παναγιωτοπούλου, Βίκυ Τσίρου, Βασίλης Παναγιωτίδης

Κινηματογράφος ΔΑΝΑΟΣ
Λ. Κηφισίας 109 (δίπλα στο μετρό, στάση Πανόρμου)

Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 11:30 και καθημερινές για οργανωμένες παραστάσεις

Διάρκεια: 1 ώρα και 30 λεπτά με διάλειμμα

Εισιτήρια: 6 ευρώ για παιδιά και 8 για ενήλικες. Μειωμένο: 6 ευρώ. Ειδικές τιμές για προγραμματισμένες παραστάσεις σχολείων, συλλόγων, εταιρειών και οργανισμών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here