Γράφει ο Παναγιώτης Κρόμπας
Φωτογράφηση: Αθανασία Ζήση

Οι εμφανίσεις των Όναρ στο Jam live stage πήραν παράταση και έτσι το Σάββατο που μας πέρασε είχαμε την ευκαιρία να τους απολαύσουμε για τελευταία φορά. Ο κόσμος άρχισε σίγα σιγά να έρχεται, το μαγαζί να γεμίζει και με λίγη καθυστέρηση τα φώτα χαμήλωσαν και οι Όναρ έκαναν την εμφάνιση τους στη σκηνή. Ο Λευτέρης Πλιάτσικας, τραγουδιστής του συγκροτήματος, καλωσόρισε τον κόσμο και έπιασε τη κιθάρα του. Στα πλήκτρα ήταν ο Νίκος Προμπονάς και στα ντραμς ο Λουκάς Καλαντζάκος.

onar_live_2014_11_017

Η βραδιά ξεκίνησε με τα τραγούδια «Πέτα με ψηλά», « Μη φύγεις» αλλά και το « Ποιος έχει λόγο στην αγάπη». Στη συνέχεια ο τραγουδιστής του συγκροτήματος ευχαρίστησε το μαγαζί για τη φιλοξενία, ενώ εξέφρασε και την πίστη του να συνεχίσει στον ίδιο μουσικό δρόμο.

«Μια συνουσία μυστική», « Η αγάπη είναι παντού» και « Σαν σταρ του σινεμά», ένα τραγούδι που όπως είπαν τους κόλλησε από τη καλοκαιρινή τους συνεργασία με το Νίκο Ζιώγαλα, ήταν μερικά από τα κομμάτια που άρχισαν να ζεσταίνουν τον κόσμο.  Έπειτα ο Λευτέρης Πλιάτσικας πριν ερμηνεύσει το «Ποτέ δεν σε πίστεψα»  αποκάλυψε την ιστορία του πως εμπνεύστηκαν  να γράψουν αυτό το τραγούδι, όταν το 1997 είδαν γραμμένο σε ένα παγκάκι το σλόγκαν «Μου αρέσει να ακούω ψέματα όταν μου λένε την αλήθεια».

onar_live_2014_11_010

Με το κοινό να συμμετέχει τραγουδώντας τα ρεφρέν και δίνοντας ρυθμό με παλαμάκια οι Όναρ πριν από το ολιγόλεπτο διάλειμμα είπαν αγαπημένα τραγούδια μεταξύ των οποίων τα «Παλιό μου παλτό» , «Ρίτα, Ριτάκι» και « Ένας τούρκος στο Παρίσι».

Μετά το διάλειμμα στην σκηνή ανέβηκε και ο Πάνος Παπαϊωάννου, ο οποίος τραγούδησε μαζί με το συγκρότημα το καινούργιο τους τραγούδι «Δεν ξέρω τίποτα για μένα» , το οποίο κανονικά ερμηνεύουν οι Όναρ  με  τον Γιάννη Κότσιρα. Στη συνέχεια ο Λευτέρης Πλιάτσικας καλωσόρισε τον νεαρό ερμηνευτή και τον Χρυσόστομο Καραντωνίου, τους ευχήθηκε καλή επιτυχία και  τους προέτρεψε να δουλεύουν πάντα με πάθος.

onar_live_2014_11_023_papaioannou_karantoniou

Οι δύο καλλιτέχνες προτού  ερμηνεύσουν την μεγάλη τους επιτυχία «Μεροκάματα» αποκάλυψαν ότι λίγο πριν τους δώσει τους στίχους ο Δημήτρης Παπαχαραλάμπους  είχαν απογοητευτεί μιας και είχαν κλείσει μια δεκαετία που είχαν έρθει από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα χωρίς να έχουν καταφέρει κάτι και για αυτό  σκέφτονταν να τα παρατήσουν.  Σειρά είχε το νέο τους τραγούδι « Να μην ξεχνώ» και άλλα αγαπημένα κομμάτια όπως τα « Νεράιδα» του Σωκράτη Μάλαμα και «Τα καράβια μου καίω» του Νίκου Πορτοκάλογλου.

Το συγκρότημα  ξανανέβηκε στη σκηνή  και κράτησε συντροφιά στο κόσμο μέχρι αργά το βράδυ ερμηνεύοντας ενδιαφέρουσες διασκευές, όπως τις «Στην Κ» του Παύλου Σιδηρόπουλου και « Για ένα κομμάτι ψωμί»  των Χάρη και Πάνου Κατσιμίχα, αλλά και πολλά ακόμα τραγούδια μεταξύ των οποίων ξεχωρίσαμε τα «Αν μ’ αγαπάς» , «Ανόητες αγάπες», «Βασιλική» και «Δε χρωστάω σε κανέναν».

onar_live_2014_11_013

Ακούσαμε παλιά και νέα τραγούδια των Όναρ σε ένα νέο, ιδιαίτερο χώρο που τώρα κάνει την εμφάνιση του στα Δυτικά Προάστια της πρωτεύουσας. Από το συγκρότημα θα ήταν άδικο να μην αναφερθούμε και στον ντράμερ, ο οποίος μάλιστα στο τραγούδι  «Μια μέρα Καλοκαιριού» κέρδισε το χειροκρότημα του κόσμου έπειτα από ένα εξαιρετικό σόλο. Από την άλλη ο Πάνος Παπαϊωάννου ήταν λίγο αγχωμένος στην αρχή αλλά η συμμετοχή του κόσμου στο κομμάτι «Τα μεροκάματα» έδιωξε το άγχος και ο θεσσαλονικιός  ερμηνευτής κράτησε ζεστή συντροφιά στο κοινό.

Λίγο πριν την έναρξη της παράστασης είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε τόσο με τον τραγουδιστή των Όναρ, Λευτέρη Πλιάτσικα, όσο και με τον Πάνο Παπαϊωάννου :

MusicCorner.gr:  Σήμερα ολοκληρώνεται μια σειρά επιτυχημένων εμφανίσεων σας στο Jam live stage. Ποιος είναι ο απολογισμός σας από αυτές τις εμφανίσεις;
Λευτέρης Πλιάτσικας:  Εμείς περάσαμε όμορφα. Παρουσιάσαμε τη δουλειά μας με τον τρόπο που θέλαμε και ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα μας. Το Jam live stage είναι μια σκηνή που θέλουμε να πάει καλά. Είναι ένας όμορφος χώρος, έχει την αμεσότητα και για αυτό και τον εμπιστευτήκαμε άλλωστε. Το βασικότερο  είναι ότι περάσαμε πολύ όμορφα.

MusicCorner.gr: Στη σημερινή παράσταση θα ακούσουμε και το τραγούδι «Δεν ξέρω τίποτα για μένα» στο οποίο συμμετέχει και ο Γιάννης Κότσιρας. Θέλετε να μας πείτε δύο λόγια για αυτό το κομμάτι;
Λ. Πλιάτσικας Έχει κυκλοφορήσει εδώ και έξι μήνες. Είχαμε την τιμή να συμμετέχει  ο Γιάννης Κότσιρας, ένας σπουδαίος τραγουδιστής και τον ευχαριστούμε για αυτή τη συνεργασία. Όπου πάμε το έχουμε στις αποσκευές μας, το παίζουμε  και έπεται συνέχεια για καινούργια κομμάτια.

onar_live_2014_11_001

MusicCorner.gr: Η Πέννυ Ραμαντάνη, ένα από τα ιδρυτικά μέλη του συγκροτήματος, έχει αποχωρήσει εδώ και αρκετό καιρό από τους Όναρ. Αυτό σας έχει επηρεάσει;
Λ. Πλιάτσικας: Είχαμε ένα κενό γιατί η Πέννυ αποφάσισε να μη συνεχίσει στο συγκρότημα. Αυτό έγινε το Μάρτιο του 2013. Μετά συνεχίσαμε με τη φωνή την δική μου μόνο και από ότι βλέπουμε από τα live που κάναμε από τότε μέχρι σήμερα πάμε καλά.

MusicCorner.gr: Κάποια νέα δισκογραφική δουλειά και νέες live εμφανίσεις που έχουμε να περιμένουμε από εσάς ;
Λ. Πλιάτσικας: Έχουμε προγραμματίσει εμφανίσεις σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Κρήτη, Θεσσαλονίκη, Καβάλα…  Όσον αφορά κάποια δισκογραφική δουλειά έχουμε αποφασίσει να βγάζουμε singles για αρκετό καιρό ακόμα, μέχρι να μπορέσει να ολοκληρωθεί ένας δίσκος μέσα από αυτά. Τώρα ετοιμάζουμε κάποια τραγούδια αλλά δεν έχουμε αποφασίσει ποιο θα κυκλοφορήσει. Πειραματιζόμαστε ακόμα και μόλις αποφασίσουμε ποιο θα είναι θα του δώσουμε και περισσότερη προσοχή…

onar_live_2014_11_003_papaioannou_karantoniou

ΜusicCorner.gr:  Σήμερα θα σε δούμε και εσένα στη σκηνή μαζί με τους Όναρ. Θες να μας πεις δύο λόγια για αυτή τη συνεργασία;
Πάνος Παπαϊωάννου: Με τους Όναρ είμαστε φίλοι και ανήκουμε στην ίδια δισκογραφική στέγη, στη Feelgood. Είναι χαρά μου που θα συμμετέχω και εγώ σήμερα. Τους ακούω χρόνια, μου αρέσουν και ελπίζω να περάσουμε όμορφα.

MusicCorner.gr: Πρόσφατα κυκλοφόρησε το single « Να μην ξεχνώ». Ετοιμάζεις  κάποια νέα δισκογραφική δουλειά αλλά και νέες live εμφανίσεις;
Πάνος Παπαϊωάννου: Αυτό τον καιρό είμαστε στην ολοκλήρωση ενός άλμπουμ, το οποίο περιέχει 13 νέα τραγούδια σε μουσική του Χρυσόστομου Καραντωνίου και στίχους του Δημήτρη  Παπαχαραλάμπους. Θα κυκλοφορήσει το νέο έτος από τη Feelgood και υπάρχουν συμμετοχές που μας κάνουν περήφανους. Επίσης ετοιμαζόμαστε για κάποιες εμφανίσεις στην Αθήνα κάθε Σάββατο, κάτι που θα ανακοινώσουμε σύντομα…

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here