Γράφει η Κωνσταντίνα Μακρογιάννη
Φωτογραφίες: Αθηνά Γκούμα

Ο τίτλος “Σαρανταποδαρούσα” σίγουρα δεν παραπέμπει σε ανθρώπινα όντα. Πόσο μάλλον όταν αυτά αποτελούν ένα μουσικό σχήμα. Κι όμως η ιδέα του ηθοποιού Ιεροκλή Μιχαηλίδη να στήσει ένα τέτοιο μουσικό σχήμα με νέους ερμηνευτές και πολλούς μουσικούς είναι σίγουρα ευρηματική, με πολύ καλό αποτέλεσμα. Αυτό είδαμε το βράδυ της Παρασκευής 18 Νοεμβρίου στο Passport Upstairs.

sarantapodarousa_live_2016_11_19_013

Το πρώτο πράγμα που φανταστήκαμε όταν ξεκίνησε το πρόγραμμα ήταν ότι βάλαμε ένα παλιό κασσετόφωνο να παίζει, εκείνο με τις παλιές κασσέτες. Γυρίσαμε στα χρόνια του “νέου κύματος” με τραγούδια όπως τα “Θα διώξω τα σύννεφα” και ”Μια αγάπη για το καλοκαίρι”. Μετά από αυτά μας δόθηκε η αίσθηση ότι ανοίξαμε τη τηλεόραση και ακούσαμε το “Μη του μιλάτε του παιδιού” όπως το ερμήνευε ο Γιάννης Πουλόπουλος… Ή τα τραγούδια της μεγάλης Μαρινέλλας, της αξέχαστης Βίκυς Μοσχολιού ή το αγαπημένο “Η αγάπη θέλει δύο” όπως το ερμήνευαν ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ και η Αλίκη Βουγιουκλάκη! Κάπου εκεί ανάμεσά τους ήταν και η Σωτηρία Μπέλλου με το “Μη κλαις”!


Τρεις γυναικείες και τρεις αντρικές φωνές ανέβηκαν στη σκηνή υπό την επιμέλεια και την καθοδήγηση του Ιεροκλή Μιχαηλίδη που βρέθηκε ανάμεσα στους θαμώνες και από ότι έμαθα δεν ήταν η πρώτη φορά. Κάθε φορά βρίσκεται εκεί για να επιβλέπει το εγχείρημα του. Και όταν ο ίδιος θελήσει, ανεβαίνει στη σκηνή για να ερμηνεύσει κι αυτός ένα τραγούδι, όπως συνέβη και την Παρασκευή.


Έτσι λοιπόν η Δήμητρα Σταθοπούλου με τη στιβαρή και δυνατή φωνή της, η πολύ καλή νέα ερμηνεύτρια Μάγδα Βαρούχα, η Σοφία Παπουλάκου με την εξαίρετη σκηνική παρουσία της και οι  Άγγελος Χρονάς, ο Βαγγέλης Γιαννάκης και ο Θεοκλής Ζαχαράκης θύμισαν την εποχή που οι παλιοί ερμηνευτές ανέβαιναν στο πάλκο. Με τις φωνές τους ταξιδέψαμε με τραγούδια που ανήκουν σε παλαιότερη εποχή αλλά είναι διαχρονικά και πολυαγαπημένα.


Να σημειωθεί πως ανάμεσα στους θαμώνες βρέθηκε ο Σπύρος Παπαδόπουλος ο οποίος ανέβηκε στη σκηνή για να ερμηνεύσει το “Στον Πειραιά συννέφιασε”, ο Θοδωρής Κατσαφάδος, η Ελένη Κοκκίδου και ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης. Τουλάχιστον αυτούς κατάφερα να διακρίνω…

sarantapodarousa_live_2016_11_19_011

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή οπτικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here