Δυόμισι χρόνια μετά την κυκλοφορία του ντεμπούτου άλμπουμ τους “Miles to walk” που βρήκε αμέσως το δρόμο του στα fm και τους άνοιξε την πόρτα σε 5 χώρες στο εξωτερικό, οι StarWound, η μπάντα που έκανε γνωστό στην Ελλάδα τον ήχο του rock cabaret, επιστρέφουν με το So Wrong.

starwound_cover_2018_03

Σε αυτό το 2ο άλμπουμ τους, οι αγγλόφωνοι Starwound, έχοντας πλέον συμπληρώσει 5 χρόνια πορείας, εμφανίζονται πιο ώριμοι και ανανεωμένοι. Στα 8 πρωτότυπα κομμάτια που το αποτελούν, αποπειρώνται να εξερευνήσουν σε μεγαλύτερα βάθη τον ήχο τους, και με τη βοήθεια ενός νέου μέλους στη σύνθεση της μπάντας (του Δημήτρη Αζοράκου στα drums).

Και είναι αλήθεια ότι σε σύγκριση με την προηγούμενη δισκογραφική τους δουλειά, αυτή τη φορά ηχούν πιο πειραματικοί, σε έναν δίσκο σαφώς πιο πολυσυλλεκτικό, με τη συμμετοχή 4 Ελλήνων σολιστών, αλλά και με 2 ντουέτα, με δυο σπουδαίες φωνές: τη διεθνή μας μεσόφωνο Alexandra Gravas στο “Mirror”, και τον Δώρο Δημοσθένους στο “The Days You Sold”.

Στο στιχουργικό πεδίο, κινούνται σε γνώριμα μονοπάτια, με τα θέματά τους να αντλούνται από τις εσωτερικές και διεθνείς εξελίξεις αλλά και τα αδιέξοδα και τους προβληματισμούς του σύγχρονου ανθρώπου: αναφορές στον Πρόεδρο Trump (“No Flight Today”) και το τεράστιο θέμα του προσφυγικού, μέχρι την ανάγκη του ατόμου να σταθεί απέναντι στους φόβους του (“Wolf”).

Οι ηχογραφήσεις του “So Wrong” πραγματοποιήθηκαν στο ιστορικό Dudu Loft και στα στούντιο του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ το mastering υπογράφει –όπως και στον πρώτο τους δίσκο– ο David Glasser, mastering engineer του Lou Reed.

starwound_2018_03

Στο διάστημα που μεσολάβησε ανάμεσα στην κυκλοφορία των 2 άλμπουμ, έχουν, εν τω μεταξύ, συμβεί πολλά: Το Μάρτιο του 2017 η μπάντα έκανε το πρώτο της Ευρωπαϊκό tour, δίνοντας συναυλίες στο Λουξεμβούργο, το Ρόττερνταμ, τις Βρυξέλλες, τη Λουβαίν, τη Λιέγη και την Αμβέρσα, ενώ τον Ιούνιο του ίδιου έτους εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Λονδίνο. Τον χειμώνα που μας πέρασε, οι StarWound πραγματοποίησαν την πρώτη τους περιοδεία στην Ελβετία, με εμφανίσεις στη Λωζάννη, το Βεβέ, την Λουκέρνη, τη Ζυρίχη και τη Βέρνη, επιβεβαιώνοντας την απήχηση που έχουν ήδη αποκτήσει εκτός ελληνικών τειχών, στο απαιτητικό κοινό που ακολουθεί το πολυσυλλεκτικό και ιδιαίτερα θεατρικό cabaret-jazzy lounge rock ύφος τους.

Πρώτη παρουσίαση του νέου άλμπουμ θα γίνει την Πέμπτη, 19 Απριλίου, στο PassPort Κεραμεικός – Upstairs, με τις λεπτομέρειες του live να ανακοινώνονται τις αμέσως επόμενες μέρες.

Album track-list

1. So Wrong
2. The Days You Sold
3. Fair Trade
4. Sinkin’ Boat
5. No Flight Today
6. The Wolf
7. Mirror
8. To Live Eternally

Σχεδιασμός εξωφύλλου: Aλέκα Καμπέρη | Photo: Ηλίας Ζήσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here