Φωτορεπορτάζ: Μάριος Γκούβας

Τον τελευταίο καιρό, που συμπληρώθηκαν δέκα χρόνια από τον θάνατο της Βίκυς Μοσχολιού, πολλές εκπομπές – αφιερώματα είδαμε στην τηλεόραση, και αρκετοί καλλιτέχνες πρόσθεσαν στα ρεπερτόριά τους τραγούδια που ερμήνευσε η σπουδαία καλλιτέχνις.

Υπάρχει, όμως, και μια ερμηνεύτρια που ξεκίνησε εμφανίσεις – αφιέρωμα στη Βίκυ Μοσχολιού. Ο λόγος για τη Ζωή Παπαδοπούλου που, με συνοδοιπόρους δύο εξαιρετικούς μουσικούς, δίνει μια άλλη διάσταση, ένα άλλο χρώμα στα τραγούδια της Μοσχολιού.

papadopoulou_zoi_live_mosxoliou_2015_03_006

Η Ζωή Παπαδοπούλου, με τον Παντελή Ντζιάλα στην κιθάρα και τον Νεοκλή Νεοφυτίδη στο πιάνο, εμφανίζονται στον «Κόμη» στα Πατήσια, σε βραδιές που ξεχωρίζουν. Περισσότερα από τριάντα αγαπημένα τραγούδια που έγραψαν σπουδαίοι στιχουργοί και συνθέτες για τη Μοσχολιού «ζωντανεύουν», προσφέροντας και μια άλλη οπτική σε γνωστές συνθέσεις.

Με jazz και blues διάθεση σε αρκετά κομμάτια, με πιανιστικές και κιθαριστικές εξάρσεις και αρκετά ελεύθερο παίξιμο, οι δύο καλλιτέχνες ενθουσιάζουν το κοινό, ενώ η Ζωή με το μπρίο της το παρασύρει να συνοδεύει τον ρυθμό ή τις μελωδίες.

papadopoulou_zoi_live_mosxoliou_2015_03_001

Έχοντας από καιρό λησμονήσει τις μεγάλες επιτυχίες της Μοσχολιού, ομολογούμε πως οι εκτελέσεις που ακούσαμε ήταν εξαιρετικές. Το πιάνο και η κιθάρα δημιουργούν άλλη αίσθηση σε κάθε κομμάτι, ενώ οι ενορχηστρωτικές παρεμβάσεις έδωσαν άλλο «χρώμα».

Η Ζωή, με τις υπέροχες ερμηνείες της, οδήγησε το κοινό από τη μελαγχολική αναπόληση μέχρι τον… χορό και σίγουρα η προσπάθεια η δική της και των μουσικών της στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Γι’ αυτό, άλλωστε, το αφιέρωμα στη Βίκυ Μοσχολιού θα επαναληφθεί και αυτήν την Τετάρτη, 11 Μαρτίου. Αν θέλετε τη συμβουλή μας, μην το χάσετε!

papadopoulou_zoi_live_mosxoliou_2015_03_007

Περισσότερες φωτογραφίες του MusicCorner από την παράσταση!

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here