Γράφει η Εβίτα Μπουρμά

Με το «πώς περάσατε τις καλοκαιρινές σας διακοπές»,  έχουμε όλοι βρεθεί αντιμέτωποι κάποια στιγμή στη ζωή μας. Αν σε αυτό προσθέσουμε κι όλες τις αναφορές του που έχουν γίνει στην  τέχνη γενικά, δεν θα έπρεπε να μας εκπλήσσει μια μικρή αίσθηση déjà vu που είχαμε παρακολουθώντας την ταινία.

nicholas_5

Με τα χρώματα, τα κοστούμια και τους χαρακτήρες που επιλέχτηκαν, μας δημιουργήθηκε μια αίσθηση ότι είμαστε σε άλλη εποχή που μας άρεσε πολύ. Όμως, σαν συνέχεια της πρώτης ταινίας (του 2009), μας έκανε να νιώσουμε πως βλέπαμε τα ίδια, χωρίς μεγάλες διαφοροποιήσεις και οι εξελίξεις στην πλοκή, αναμενόμενες ώρα πριν.

Στην ταινία τώρα.. Ο Νικόλας ψάχνει περιπέτειες! Το σχολείο έκλεισε για καλοκαίρι, οι γονείς διαφωνούν για διακοπές στο βουνό ή τη θάλασσα κι ενώ συνήθως η μαμά και οι διακοπές στο βουνό κερδίζουν, φέτος η τελική απόφαση λέει θάλασσα κι η γιαγιά μαζί με την οικογένεια στις διακοπές!

nicholas_2

Κωμικά στοιχεία βρίσκουμε σε σημεία της ταινίας, όχι πολλά κι όχι πάντα πρωτότυπα, βοηθούν όμως στην θετική διάθεση που αφήνει στο τέλος της προβολής. Η μεγάλη κίνηση στον δρόμο για την παραλία, το ροχαλητό της γιαγιάς που κάποιος πρέπει να ανεχτεί αφού δεν υπάρχει έξτρα δωμάτιο και φυσικά η προσοχή του μπαμπά στη νεαρή γερμανίδα που εμφανίζεται.

nicholas_1

Ο Νικόλας δημιουργεί μια παρέα που αποτελείται από παιδιά της ηλικίας του και μαζί μπλέκουν σε κάθε είδους μπελάδες. Οι περισσότεροι έχουν να κάνουν με μια λανθασμένη εντύπωση που έχει δημιουργηθεί ότι οι γονείς του, θέλουν να τον παντρέψουν με κάποιο άλλο κοριτσάκι από την αγαπημένη του!

nicholas_3

Σαν σύνολο, για τα παιδιά ή για όσους ζητούν κάτι ελαφρύ, η ταινία αξίζει να της δώσετε μια ευκαιρία!


Διάρκεια: 97’
Χρονολογία Παραγωγής: 2014
Είδος ταινίας: κωμωδία
Καταλληλότητα ταινίας: κατάλληλο

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here