Κείμενο & Φωτογραφίες: Μάριος Γκούβας

Φτάνοντας στα Γιάννενα, την περασμένη εβδομάδα, πάρκαρα κάτω από την αφίσα που προανήγγειλε την εμφάνιση του Παναγιώτη Μάργαρη το Σάββατο 11 Φλεβάρη. Δε χρειάστηκε να το σκεφτώ πολύ μέχρι να επικοινωνήσω με τους υπεύθυνους για να κανονίσω να παρακολουθήσω το live.

Με συνοπτικές, λοιπόν, διαδικασίες, βρεθήκαμε το Σαββατόβραδο στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών. Η αίθουσα “Β. Πυρσινέλλας” πανέμορφη και με μεγάλη σκηνή, ήταν έτοιμη από νωρίς να υποδεχθεί τον βιρτουόζο.

margaris_live_giannena_2017_02_004

Το ρεπερτόριο του Παναγιώτη Μάργαρη είναι απλά ανεξάντλητο. Κλασσικές κιθαριστικές δημιουργίες, ελληνικά και ξένα τραγούδια που έχουν γράψει ιστορία από τη δεκαετία του ’60 και μετά, αλλά, και εδώ κάνει την διαφορά ο Μάργαρης, οι εξαιρετικές διασκευές σε μοναδικές ροκ επιτυχίες που παρουσιάζει, σε συνδυασμό με τις παικτικές του ικανότητες, κάνουν κάθε εμφάνισή του ιδιαίτερη.

Τη φετινή σεζόν, ο Παναγιώτης Μάργαρης έχει τροποποιήσει το τραγουδιστικό μέρος του προγράμματός του κι έχει μαζί του την Ανδριάννα Λυκούρεση, μια νεαρή ερμηνεύτρια με κλασσική mezzo τοποθέτηση. Στο πρόγραμμα που παρακολουθήσαμε, συμμετείχε και το πολύ καλό γυναικείο τοπικό φωνητικό συγκρότημα “Cantus” με την μαέστρο Κωνσταντίνα Μηλιά, που, παρά την έλλειψη προβών, δημιούργησε μια άλλη αίσθηση από αυτήν που μας έχει συνηθίσει ο κιθαρίστας.


Ο Παναγιώτης Μάργαρης, έχει έναν ιδιαίτερο τρόπο να συνδυάζει ρυθμούς και μελωδίες,  από Λάγιο και Eagles μέχρι Θεοδωράκη και Doors. Η Ανδριάννα Λυκούρεση, που θα τον συνοδεύσει φέτος και στις εμφανίσεις που ξεκινάει στις 18 Φλεβάρη στο Ίδρυμα Κακογιάννης, δένει απόλυτα με τον ήχο του καλλιτέχνη, σε ένα διαφορετικό, τραγουδιστικά, πρόγραμμα που ταιριάζει περισσότερο στην τοποθέτηση της ερμηνεύτριας.

margaris_live_giannena_2017_02_011_lykouresi

Ο Παναγιώτης Μάργαρης, άνθρωπος σεμνός και χαμηλών τόνων, καλλιτέχνης που ξεχωρίζει, δίνει σε κάθε του παράσταση τον καλύτερο εαυτό του και το κοινό του το ανταποδίδει απλόχερα.


***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here