Νέο άλμπουμ για τον Ηλία Λιούγκο, με τίτλο «Είμαι Δέντρο Βορινό». Έχοντας διανύσει σχεδόν πενήντα χρόνια υπηρετώντας με συνέπεια το καλό ελληνικό τραγούδι με ιστορικές συνεργασίες ξεκινώντας από το δίσκο «Τα Παράλογα» του Μάνου Χατζιδάκι το 1976 σε ηλικία μόλις 20 ετών και συνεχίζοντας πάντα με εξαιρετικές επιλογές ρεπερτορίο
ως ερμηνευτής αλλά και ως τραγουδοποιός, ο Ηλίας Λιούγκος μας προσφέρει μια ολοκληρωμένη νέα δουλειά με τραγούδια που συνέθεσε ο ίδιος σε στίχους του Πάνου Δημητρόπουλου ενώ την ενορχήστρωση του έργου ανέλαβε ο Δημήτρης Λάππας
συμβάλοντας καθοριστικά στο τελικό αποτέλεσμα.

Δέκα «χειροποίητα» τραγούδια προέκυψαν από τη συνεργασία του Ηλία Λιούγκου
και του Πάνου Δημητρόπουλου, δέκα μικρές ιστορίες μουσικής που «φτιάχτηκαν»
με αναλογικό κι όσο πιο αληθινό τρόπο γίνεται κόντρα στην ψηφιακή πραγματικότητα.
Εκτός από το τραγούδι «Είμαι δέντρο βορινό» που έδωσε τον τίτλο στο άλμπουμ, σας προτείνουμε να ακούσετε το «Μοναξιά διπλή Α’ μελοποίηση» αλλά και το τραγούδι «Στης εξορίας τα βουνά» στο οποίο συμμετέχει και ο Νίκος Ζούδιαρης.

Τον πίνακα του εξωφύλλου που χρησιμοποιήθηκε στο εξώφυλλο του άλμπουμ, φιλοτέχνησε
ο Γιάννης Τζερμιάς.

Ο ίδιος ο δημιουργός αναφέρει στο σημείωμά του:
Στο εργαστήρι της τραγουδοποιίας, μέλημά μου είναι να συνθέτω μελωδίες που να ταιριάζουν και να συνδέονται άρρηκτα με τις λέξεις και τα κρυμμένα συναισθήματα των στίχων, ώστε να αναδεικνύονται και να αποκτούν μουσική υπόσταση.
Τα λόγια του Πάνου Δημητρόπουλου με ενέπνευσαν και με οδήγησαν στο να αναζητήσω και να ενδώσω ακόμα περισσότερο σε ένα προσωπικό είδος Λαϊκό Δημοτικού τραγουδιού που περιέχω λόγω καταγωγής μου και που εμφανώς φλέρταρα και σε παλαιότερες εργασίες μου.
Έτσι, χωρίς καμμιά διάθεση πρωτοτυπίας, κινήθηκα σε γνωστούς και σχεδόν κορεσμένους μουσικούς δρόμους και ρυθμούς, προσπαθώντας τα τραγούδια αυτά να έχουν μιαν ευρηματική απλότητα και να διατηρήσουν ένα οικείο άκουσμα.
Μία δεύτερη μελοποίηση στους στίχους του τραγουδιού “Μοναξιά διπλή” που την ξεκίνησα ως παιχνίδι, μου έφερε ένα καινούργιο τραγούδι που στο τέλος δεν ήξερα ποιο να διαλέξω. Σας παραδίδω και τους δύο τρόπους.
Το «Είμαι δέντρο βορινό» θα αντέξει στο χρόνο και στους δύσκολους χειμώνες που διανύουμε και θα φυλάξει «άνθη φύλλα και καρπό» για να ξαποσταίνει τους στρατοκόπους του καλοκαιριού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here