31/10/2013
www.musiccorner.gr

Μετά από μια περιπετειώδη πορεία στα στενά της Βαρκελώνης, τις μουσικές σκηνές του Σικάγο και τις βροχερές νύχτες του Δουβλίνου, οι RadioSol βρέθηκαν τελικά στην Αθήνα το καλοκαίρι του 2009 και από τότε εκπέμπουν σήμα σε σταθερή indie/ska συχνότητα. Ο ήχος τους έχει κάτι από όλα αυτά και φέρνει μια φρέσκια νότα στους ρυθμούς της πόλης. «… Τα ονόματά μας ακούω στον αέρα/λες να ‘ναι η νύχτα αυτή η τελευταία… » όπως λέει και ο στίχος τους στο «Μαύρο Ρόδο» και σίγουρα κάθε εμφάνιση των RadioSol έχει αυτόν ακριβώς τον παλμό…  σαν να είναι η τελευταία!

RadioSol σημαίνει indie/ska live party! Στήνει γεννήτρια, καρφώνει τα βύσματα στους ενισχυτές και ξεκινάει ένα πολύωρο ζωντανό πάρτι μέχρι τελικής πτώσεως στους δρόμους του Μεταξουργείου, στον Λυκαβηττό ή σε κάποια παραλία μαζί με πολλούς φίλους.  Είναι μια αίσθηση που δεν έχει διαβατήριο, δεν έχει όρια, αλλά έχει  μουσική,  πολλή μουσική…και βγαίνει αυθόρμητα μέσα στα τραγούδια τους! Είναι μια πράξη, με την φιλοσοφική έννοια…είναι η ανάγκη, η επικοινωνία, η ελευθερία του «τώρα, όπου και όπως». Δεν πιστεύουν  ότι η μουσική λύνει προβλήματα σίγουρα όμως…προκαλεί!

radiosol_2013_10_01

Οι RadioSol ζουν για να δημιουργούν και δεν δημιουργούν για να ζουν, απελευθερωμένοι από ένα σωρό ενδιάμεσους, με τη βοήθεια του Διαδικτύου και με μια τεράστια λαχτάρα για αποδόμηση. Η πρώτη δισκογραφική δουλειά τους με τον ομώνυμο τίτλο «RadioSol» κυκλοφορεί και διατίθεται δωρεάν από την Antelma Music του Στάθη Δρογώση.  Ακούστε και κατεβάστε ελεύθερα τον δίσκο στο: www.antelmamusic.com. Είναι μια δική τους ανεξάρτητη παραγωγή σε στίχους – μουσική του Δημήτρη Τζιμέα και παραγωγή – ενορχήστρωση των RadioSol στο στούντιο ανέργων.

RadioSol… μωβ λινκς

Τώρα πια, οι RadioSol ετοιμάζουν τη δεύτερη δισκογραφική δουλειά τους «μωβ λινκς» με ανανεωμένη και δυναμική σύνθεση σε ξέφρενο ρυθμό indie/ska. Είναι μια ρεαλιστική αποτύπωση της κατάστασης που επικρατεί στις συναυλίες τους: ένα πάρτι εδώ και τώρα! Το prerelease  του άλμπουμ θα περιλαμβάνει τέσσερα κομμάτια:

  • Skaνδάλη
  • Στ’ ουρανού το σικάγο
  • Κατασκευή ενόχων
  • Μια απαγωγή, Τρίτη μεσημέρι

Οι RadioSol είναι:
Ντομένικο Μπονάσσι: κιθάρα, φωνή
Κώστας Γιαννίρης: μπάσο, φωνή
Δημήτρης Τζιμέας: κιθάρα
Διονύσης Παπαπέτρου: τύμπανα, φωνή
Χρήστος Δρούζας (πολύτιμος συνεργάτης): μπάσο, φωνή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here