16/7/2014
Γράφει η Βασιλική Πολυκάρπου
Φωτογράφηση: Μαρία Ντρούγια
www.musiccorner.gr

Την Πέμπτη το βράδυ, απολαύσαμε μία μοναδική performance από τον Theodore στην Τεχνόπολη στο Γκάζι..! Λίγο μετά από την Δύση του ήλιου, στο φιλόξενο –και ιδανικό για καλοκαιρινές εμφανίσεις- προαύλιο χώρο της Τεχνόπολης, ο μόλις 22 χρονών, Θοδωρής Πολυχρονόπουλος, μαζί με τους μουσικούς του, αλλά και την guest του, Melentini, μας χάρισαν μία νέα μουσική εμπειρία, με πρωτότυπο ήχο, ιδιαίτερους στίχους και προσεγμένες ερμηνείες…

theodore_2014_07_09

Το live, ήταν μία αφορμή και για την παρουσίαση των ολοκαίνουργιων τραγουδιών από το δίσκο «It is but it s not»! Πρόκειται για τον δεύτερο ολοκληρωμένο δίσκο του, μετά το «7» που κυκλοφόρησε το 2012. Το «It is but it’s not» βρίσκεται αυτή τη στιγμή, όπως μας είπε ο ίδιος ο Theodore, στην τελική φάση, αφού μόλις πρόσφατα ολοκληρώθηκαν οι ηχογραφήσεις των κομματιών!

Τη συναυλία άνοιξε η Nefeli Walking Undercover, ή αλλιώς Νεφέλη Λιούτα, που εκπροσωπεί ένα αρκετά συγγενικό μουσικό ύφος με αυτό του Theodore! Μαζί με τη μπάντα της έκαναν την εισαγωγή της συναυλίας με πολλά κομμάτια, μεταξύ των οποίων και το «Το ρε και το μι απ’ την ηρεμία».

theodore_2014_07_03

Στη σκηνή μετά από λίγο, ανέβηκε ο Theodore με τους μουσικούς του, ανοίγοντας τη δική του εμφάνιση με το «Sun»! Είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε διάφορα κομμάτια, ορχηστρικά και μη, από τον παλιό αλλά και τον καινούριο δίσκο, όπως το “Do you know how to fall?”, το «The Dog Barks», αλλά και το …μπουκοφσκικής έμπνευσης «Love is a Dog from Hell», το οποίο ήταν το εισαγωγικό κομμάτι στον πρώτο του δίσκο!

theodore_2014_07_13

«Το επόμενο κομμάτι είναι της πολύ αγαπημένης μου καλεσμένης. Λέγεται «Almond Tree» και θα το παίξει η Melentini…», με αυτά τα λόγια ο Theodore υποδέχτηκε στη σκηνή τη Melentini, στην οποία δε ξεχνάει ποτέ να δείχνει την εκτίμησή του για τη μουσική της! Με τη Melentini λοιπόν (ή αλλιώς Μελεντίνη!) επί σκηνής ως performer αλλά και στην τρομπέτα στο synth και στο glockenspiel, ακούσαμε πολλά ακόμη τραγούδια όπως το «Gone Are The Days», το «Aira» και το «Miles of Love»!

Πέρα από την ταιριαστή χημεία των δύο μουσικών και ερμηνευτών, ο φωτισμός και τα εφέ επάνω στη σκηνή ολοκλήρωναν την αισθητική και την ατμόσφαιρα της βραδιάς που θύμιζε κάτι μυστηριώδες και σκοτεινό, με εναλλαγές ορισμένες φορές με κάτι πιο ονειρικό και φωτεινό… Και όπως γίνεται συνήθως, οι άνθρωποι που ολοκληρώνουν αυτό το θέαμα, είναι τα μέλη της μπάντας, που στην συγκεκριμένη εμφάνιση του Theodore ήταν: ο Alessandro Giovanetto στην ηλεκτρική κιθάρα, ο Βασίλης Ντοκάκης επίσης, Ο Ashley Hallinan στα τύμπανα, ο Νικόλας Παπαχρονόπουλος στο ηλεκτρικό μπάσο και ο Λάμπρος Λαπίνας στο φαγκότο.

theodore_2014_07_10

Η βραδιά συνεχίστηκε στους ίδιους ρυθμούς με το άκουσμα των μελωδιών του Theodore σε τραγούδια όπως το «Eclipse», το «Spiral», αλλά και το ομώνυμο του νέου δίσκου «It is but it’s not»! Φτάνοντας προς το τέλος, ακούσαμε ένα ακόμη τραγούδι μαζί με τη Melentini, το Spiral, ενώ το live έκλεισε με την ένταση να κορυφώνεται στο «One Two»!

Όσον αφορά στα σχέδια του Theodore, πρόκειται να δώσει μία σειρά συναυλιών αυτό το καλοκαίρι, πέρα από την Ελλάδα, στην Αγγλία, την Πολωνία, τη Γαλλία και την Ιταλία! Εκεί το κοινό του, που ήδη τον ακολουθεί παρά τη σχετικά μικρή του ηλικία, θα τον ακούσει να ερμηνεύει τα ολοκαίνουρια τραγούδια του, που περιμένουμε να ακούσουμε κι εμείς ξανά και ηχογραφημένα με την επίσημη κυκλοφορία του «It is but it’s not»!

theodore_2014_07_23

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live

——————-

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here