«Το σημαντικότερο για μένα είναι να δίνω ελπίδα και λόγο σε κάποιους να προσπαθήσουν για κάτι που θέλουν αλλά πιστεύουν ότι δεν μπορούν να το κάνουν, ενώ στην πραγματικότητα μπορούν, φτάνει να το προσπαθήσουν και να το αγαπάνε» …

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στη Μαρίνα Σκοπελίτου
Φωτογράφηση: Ιωάννα Γκόγκου
Music Corner – 17/11/2011

Την Ήβη Αδάμου, τη γνωρίσαμε πριν από δύο χρόνια, μέσα από το μουσικό talent show, X-factor. Μπορεί να μην ήταν η νικήτρια του διαγωνισμού, αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να διαγράψει μία σημαντική πορεία μετά την αποχώρησή της, καθώς το ταλέντο, ο δυναμισμός και η ενέργειά της δεν θα μπορούσαν να μείνουν ανεκμετάλλευτα.

Φέτος είναι μάλλον η χρονιά της… Πριν από λίγο καιρό κυκλοφόρησε το δεύτερο προσωπικό της άλμπουμ, με τίτλο «Σαν ένα όνειρο», έχει ήδη ξεκινήσει να εμφανίζεται μαζί με τον Πάνο Κιάμο και τον Κώστα Μαρτάκη στο Posidonio, ενώ τώρα προετοιμάζεται για τη συμμετοχή της στο μουσικό διαγωνισμό της Eurovision, στον οποίο θα συμμετάσχει εκπροσωπώντας τη χώρα της, την Κύπρο.

Τη συναντήσαμε πριν από μερικές μέρες  σε ένα πολύ όμορφο χώρο στη Μαρίνα Φλοίσβου, στο Cafe Restaurant Breeze. Στο ραντεβού μας έφτασε χαμογελαστή, ευδιάθετη και έτοιμη να δώσει απαντήσεις στις ερωτήσεις μας…

Music Corner: Θα έλεγα να ξεκινήσουμε με μία ερώτηση σχετικά με το νέο σου cd με τίτλο «Σαν ένα όνειρο», το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα. Θα ήθελες να μας πεις δύο λόγια για αυτό;
Ήβη Αδάμου: Το «Σαν ένα όνειρο» περιέχει δέκα τραγούδια και είναι το δεύτερό μου άλμπουμ. Ο Γιάννης Δόξας, ο παραγωγός μου, υπογράφει τους στίχους πολλών τραγουδιών, ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος, τον οποίο ευχαριστώ πάρα πολύ, έχει γράψει δύο από τα τραγούδια και ο Μιχάλης από τους Stavento, τον οποίο επίσης ευχαριστώ, έχει γράψει το «Κάνω μια ευχή», το οποίο είναι και το δεύτερο μου single. Επίσης, σε αυτό το δίσκο περιέχεται το «Κράτα τα μάτια σου κλειστά», το οποίο είναι μία συνεργασία με τις Μέλισσες.

Music Corner: Θα ξεχώριζες κάποιο κομμάτι από αυτό το δίσκο;
Ήβη Αδάμου: Όχι, όλα τα κομμάτια είναι μοναδικά, γιατί τα γράφεις στο στούντιο και περνάς ώρες και ώρες για να τα τραγουδήσεις. Γενικώς, το κάθε κομμάτι είναι αγαπημένο για μένα και δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο.

Music Corner: Φέτος εμφανίζεσαι μαζί με τον Πάνο Κιάμο και τον Κώστα Μαρτάκη στο Posidonio, είναι μάλιστα η πρώτη φορά που εμφανίζεσαι σε νυχτερινό κέντρο. Πως είναι αυτή η νέα εμπειρία;
Ήβη Αδάμου: Στην αρχή ήταν λίγο περίεργα, αλλά συνήθισα. Είναι όμορφα, γιατί δέχομαι αρκετή αγάπη από το κοινό και γενικώς υπάρχει μία πολύ ωραία και φιλική ατμόσφαιρα. Οι εμφανίσεις γίνονται τέσσερις φορές την εβδομάδα και δόξα τον Θεό όλα πάνε πάρα πολύ καλά.

Music Corner: Πριν από λίγο καιρό, έγινε γνωστό ότι θα συμμετάσχεις στο μουσικό διαγωνισμό της Eurovision, εκπροσωπώντας τη χώρα σου, την Κύπρο. Πώς αισθάνεσαι για αυτό, έχεις άγχος;
Ήβη Αδάμου: Από τη μία, έχω πάρα πολύ άγχος για την επιλογή των τραγουδιών, καθώς είμαστε στο ψάξιμο. Όμως από την άλλη, είμαι και πάρα πολύ ενθουσιασμένη και ευτυχισμένη, που η Κύπρος με επέλεξε με απ’ ευθείας ανάθεση για το διαγωνισμό. Δεν λέω σίγουρα είναι αγχωτικό, γιατί έχω μία πολύ μεγάλη ευθύνη, όμως είναι και πάρα πολύ όμορφο. Πιστεύω θα είναι μία πάρα πολύ ωραία εμπειρία και χαίρομαι πάρα πολύ.

Music Corner: Ακόμη δεν έχετε καταλήξει σε τραγούδι;
Ήβη Αδάμου: Όχι δεν έχουμε καταλήξει, όμως έχουμε ηχογραφήσει αρκετά demo μέχρι στιγμής. Το σίγουρο είναι ότι τρία τραγούδια θα πάνε σε ψηφοφορία, στην οποία θα επιλέξει το κοινό και η κριτική επιτροπή.

Music Corner: Εσύ τι στυλ θα ήθελες να είναι το τραγούδι με το οποίο θα διαγωνιστείς;
Ήβη Αδάμου: Δεν ξέρω. Αν το καλοσκεφτείς στη Eurovision, δεν υπάρχει ένα είδος μουσικής, για το οποίο να μπορείς να πεις  ότι αυτό θα γίνει επιτυχία και θα πάει καλά. Παρατηρώντας τα τραγούδια των τελευταίων νικητών θα δούμε ότι ήταν διαφορετικά στυλ. Αυτό που θέλω είναι να πάω με κάτι αξιοπρεπές και καλό.

Music Corner: Μέσω της συμμετοχής σου στη Eurovision θα έχεις την ευκαιρία να έρθεις σε επαφή με το κοινό πολλών χωρών. Αυτό θα μπορούσε να είναι το πρώτο βήμα για το χτίσιμο μίας διεθνούς καριέρας;
Ήβη Αδάμου: Ποτέ δεν ξέρεις, όλα είναι πιθανά. Τι να πω; Μακάρι; Είμαι αρκετά νέα, οπότε θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο, αλλά αυτή τη στιγμή δεν το σκέφτομαι.

Music Corner: Πέρα από όλες αυτές τις επαγγελματικές υποχρεώσεις, φέτος έχεις και κάτι ακόμα στο πρόγραμμα σου, τα μαθήματα στο τμήμα Κοινωνιολογίας της Παντείου. Τι έχεις να δηλώσεις για τη φοιτητική ζωή;
Ήβη Αδάμου: Είναι ωραία να τα περνάς αυτά τα χρόνια, πιστεύω είναι ανέμελα. Μπορείς να κάνεις και καινούργιες φιλίες. Είναι μία πάρα πολύ ωραία περίοδος στη ζωή μου αυτή και χαίρομαι που την περνάω. Σίγουρα είναι δύσκολο και πάρα πολύ κουραστικό να το συνδυάσεις με τη δουλειά, αλλά όπως έχω πει πάρα πολλές φορές, άμα θες όλα γίνονται.

Music Corner: Νομίζω πως η Κοινωνιολογία ήταν η πρώτη σου επιλογή, γιατί επέλεξες αυτή την επιστήμη;
Ήβη Αδάμου: Πιστεύω πως η Κοινωνιολογία είναι μία επιστήμη, η οποία βοηθά μία γυναίκα να μάθει κάποια πράγματα πιο σφαιρικά και να μορφωθεί. Επιπλέον, δεν είναι καθόλου κακό να έχεις ένα χαρτί στο χέρι.

Music Corner: Τα παιδιά στη Πάντειο ρωτάνε για τη δουλειά σου;
Ήβη Αδάμου: Ναι, με ρωτάνε αρκετές φορές, πώς είναι το ένα – πώς είναι το άλλο και χαίρομαι να απαντώ.

Music Corner: Πάντως η ζωή σου είναι διαφορετική από αυτή των συνομηλίκων σου;
Ήβη Αδάμου: Γι’ αυτό προσπαθώ με το να φοιτώ στο πανεπιστήμιο να περνάω ότι περνούν τα παιδιά της ηλικίας μου. Πιστεύω ότι κάνω ακριβώς τα ίδια πράγματα, με τη μόνη διαφορά ότι υπάρχει και το τραγούδι στη ζωή μου.

Music Corner: Ελεύθερος χρόνος υπάρχει; Και όταν υπάρχει πως επιλέγεις να τον αξιοποιείς;
Ήβη Αδάμου: Υπάρχει λίγος, για να είμαι ειλικρινής, και όταν υπάρχει επιλέγω να ξεκουράζομαι ή να βγαίνω με φίλους και φίλες.

Music Corner: Τώρα θα σε πάω λίγο πίσω… στο καλοκαίρι του 2009, όταν δήλωσες συμμετοχή στο Xfactor. Τι ήταν εκείνο που σε ώθησε να πάρεις μέρος στο διαγωνισμό;
Ήβη Αδάμου: Αρχικά είχα εκφράσει την επιθυμία να δηλώσω συμμετοχή αλλά δεν θα το έκανα ποτέ μόνη μου, και έτσι το έκαναν άλλοι για μένα. Η μητέρα μου, η αδελφή μου και η νονά μου συνεννοήθηκαν μεταξύ τους και δήλωσαν τη συμμετοχή μου. Όταν έγινε η ανακοίνωση είχα φρικάρει λίγο στην αρχή, αλλά μετά ενθουσιάστηκα και είπα εντάξει θα το κάνω και ότι γίνει. Ποτέ δεν πίστευα ότι θα πάω και θα περάσω. Ήθελα να πάω για να δοκιμάσω τον εαυτό μου, αυτό τίποτα άλλο. Και όμως, ήρθανε πάρα πολύ διαφορετικά τα πράγματα, εκεί που δεν το περιμέναμε.

Music Corner: Τι πιστεύεις ότι αποκόμισες από την όλη διαδικασία;
Ήβη Αδάμου: Έμαθα πάρα πολλά, σκληραγωγήθηκα και βγήκα πιο ώριμη από αυτό το παιχνίδι. Επίσης, έμαθα αρκετά πράγματα για τη μουσική από το X-factor.

Music Corner: Αμέσως μετά από την αποχώρησή σου από το Xfactor, υπέγραψες το πρώτο σου συμβόλαιο. Πώς ένιωθες εκείνες της μέρες και πώς ήταν όταν άκουσες για πρώτη φορά το τραγούδι «Α*Γ*Α*Π*Η» στο ραδιόφωνο;
Ήβη Αδάμου: Όλα αυτά ήταν πάρα πολύ πρωτόγνωρα για μένα. Στην αρχή δεν είχα συνειδητοποιήσει ακόμη τι γίνεται, γιατί ήμουν και λίγο μικρή, μόνο 16 χρονών. Όταν είσαι παιδί είναι λίγο πιο περίεργα τα πράγματα στο μυαλό σου. Όταν τελικά συνειδητοποίησα ότι, ναι, έχω ένα συμβόλαιο και έχω βγάλει και ένα τραγούδι με τη Sony Music, είχα χαρεί πάρα πολύ και όταν άκουσα το τραγούδι στο ραδιόφωνο για πρώτη φορά, δεν το πίστευα ήταν πάρα πολύ όμορφα.

Music Corner: Τώρα ας μιλήσουμε λίγο πιο γενικά, θα ήθελες να μου πεις ποιους καλλιτέχνες θαυμάζεις;
Ήβη Αδάμου: Δεν μπορώ να σου πω συγκεκριμένους καλλιτέχνες που θαυμάζω, γιατί ο καθένας είναι μοναδικός πιστεύω. Το μόνο σίγουρο είναι ότι μ’ αρέσει να ακούω διάφορα είδη μουσικής και να «κλέβω» από αυτή τη μουσική τα στοιχεία που μου αρέσουν, είτε αυτά είναι τεχνικά είτε μουσικά.

Music Corner: Ποιο είναι το αγαπημένο σου τραγούδι;
Ήβη Αδάμου: Θα σου πω το αγαπημένο μου τραγούδι για αυτή την περίοδο, δεν θα σου πω γενικά γιατί δεν μου έρχεται τώρα, είναι πάρα πολλά. Το «Follow rivers» είναι ένα πάρα πολύ ωραίο τραγούδι και ένα πολύ διαφορετικό άκουσμα.

Music Corner: Τα τραγούδια που περιλαμβάνονται στα δύο προσωπικά σου άλμπουμ κινούνται σε pop ύφος, να φανταστώ ότι αυτό είναι το είδος μουσικής με το οποίο θέλεις να ασχοληθείς ή θα σε ενδιέφερε να πειραματιστείς και με άλλα είδη;
Ήβη Αδάμου: Προς το παρόν αυτό που κάνω είναι η pop μουσική. Αυτό μ’ αρέσει και νομίζω ότι με αντιπροσωπεύει απολύτως, οπότε δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πειραματιστώ. Ίσως κάποια στιγμή αν θέλω να το κάνω, αλλά αυτή τη συγκεκριμένη περίοδο δεν θέλω.

Music Corner: Η ενασχόληση των ΜΜΕ με πτυχές της προσωπικής σου ζωής σε ενοχλεί;
Ήβη Αδάμου: Πιστεύω ότι όταν μπαίνεις σε αυτό το χώρο πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ότι θα ακουστούν πράγματα και για τη δουλεία σου και για την προσωπική σου ζωή. Είναι κάτι που δεν μπορείς να το σταματήσεις, πρέπει απλά να είσαι έτοιμος να το αντιμετωπίσεις. Αυτό που ίσως, θα με πείραζε είναι το να ασχοληθούν με την οικογένεια μου, με τα άτομα που αγαπώ, και να πουν κάτι το οποίο δεν ισχύει. Μέχρι στιγμής πάντως, μπορώ να πω ότι έχουν πει τα καλύτερα και έχουν συμπεριφερθεί πολύ καλά, και τους ευχαριστώ πάρα πολύ γι’ αυτό.

Music Corner: Κάνοντας μια μικρή διαδικτυακή βόλτα διαπίστωσα ότι έχεις μία πολύ καλή σχέση με τα νέα μέσα, καθώς διαθέτεις πέντε προφίλ στο Facebook, λογαριασμό στο Twitter, έχεις το δικό σου blog και όχι μόνο. Κατ’ αρχήν τα διαχειρίζεται εσύ;
Ήβη Αδάμου: Διαχειρίζομαι τα 5 προφίλ στο Facebook. Τελευταία, όμως δεν έχω και πολύ χρόνο, οπότε αφήνω ένα μήνυμα κάθε τόσο και υπενθυμίζω στους φίλους μου ότι τους σκέφτομαι ακόμη και αν δεν απαντώ στα μηνύματά μου.

Music Corner: Τα νέα μέσα τα χρησιμοποιείς ως ένα μέσο προώθησης της δουλειάς σου ή ως ένα δίαυλο επικοινωνίας με το κοινό σου;
Ήβη Αδάμου: Ως δίαυλο επικοινωνίας. Μ’ αρέσει να επικοινωνώ και να έρχομαι σε επαφή με τα πρόσωπα που με στηρίζουν και πιστεύουν σε μένα. Πιστεύω είναι κάτι πολύ όμορφο.

Music Corner: Σε διάφορες συνεντεύξεις έχεις αποκαλύψει πως από πολύ μικρή είχες συνειδητοποιήσει ότι ήθελες να ασχοληθείς με τη μουσική. Τώρα που έχεις μεγαλώσει λίγο, μπορείς να προσδιορίσεις το λόγο που σε ωθεί να ασχολείσαι με τη μουσική;
Ήβη Αδάμου: Βασικά όλο αυτό άρχισε στα εννιά μου, όταν πήγα για πρώτη φορά σε διαγωνισμό, στον οποίο δεν είχα αποφασίσει βέβαια να πάω μόνη μου, αλλά με είχε σπρώξει κάπως η μαμά μου γιατί είχε παρατηρήσει κάτι σε μένα, κάτι διαφορετικό από τα υπόλοιπα  παιδιά. Επίσης, η μαμά μου τραγουδούσε και είμαι σίγουρη ότι από αυτή το πήρα. Έτσι άρχισαν όλα. Απλά μου άρεσε αυτό που έκανα και δεν το σταμάτησα. Τώρα είναι μέρος της ζωής μου και γουστάρω, μ’ αρέσει.

Music Corner: Κατά την άποψή σου τι μπορεί να προσφέρει ένας καλλιτέχνης στο κοινό;
Ήβη Αδάμου: Εκτός από τη διασκέδαση και ένα χαμόγελο, που πιστεύω ότι τα έχει ανάγκη ο κόσμος, μπορεί να προσφέρει και άλλα πράγματα. Για παράδειγμα, πολλοί fans μου λένε σε ευχαριστούμε που σε αυτή την μικρή ηλικία κάνεις πράγματα που άλλοι δεν μπορούν να κάνουν και μας δίνεις εφόδια να πιστέψουμε στον εαυτό μας και να κάνουμε αυτό που θέλουμε, χωρίς να φοβηθούμε. Αυτό για μένα είναι το σημαντικότερο, το να δίνω ελπίδα και λόγο σε κάποιους να προσπαθήσουν για κάτι που θέλουν αλλά πιστεύουν ότι δεν μπορούν να το κάνουν, ενώ στην πραγματικότητα μπορούν φτάνει να το προσπαθήσουν και να το αγαπάνε.

Music Corner: Ως κοινωνία διανύουμε μία δύσκολη περίοδο, από τις πιο δύσκολες των τελευταίων ετών. Ποιες είναι οι σκέψεις σου για αυτή την κατάσταση και ποιες οι ανησυχίες σου;
Ήβη Αδάμου: Νομίζω πως δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ανησυχίες, όλοι ανησυχούμε για το τι θα γίνει, τελικά. Πιστεύω ότι πρέπει να το δούμε όσο πιο θετικά γίνεται, γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε κι αλλιώς, και να αγωνιστούμε. Να αγωνιστούμε για να αντέξουμε.

Music Corner: Να αγωνιστούμε με ποιο τρόπο; Να κατέβουμε στις διαδηλώσεις…
Ήβη Αδάμου: Όχι. Εννοώ  στην καθημερινότητά μας, που τώρα πλέον είναι ένας καθημερινός αγώνας, μ’ όλα αυτά που περνάμε.

Music Corner: Τα άμεσα μελλοντικά σου σχέδια τα ξέρουμε, θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας τα όνειρα σου για το απώτερο μέλλον;
Ήβη Αδάμου: Όνειρα πολλά… όμως προτιμώ να μη τα λέω, να μένω στο παρόν και να προσπαθώ και να ξαναπροσπαθώ. Προτιμώ να τα κρατήσω για μένα και αν είναι να γίνει κάτι… μακάρι.

Music Corner: Στο τελευταίο σου άλμπουμ, τραγουδούσες «κάνω μια ευχή γι’ αυτό το καλοκαίρι». Θα ήθελες να κάνεις τώρα, μία ευχή για όλους εμάς;
Ήβη Αδάμου: Να πάμε βόλτες στα αστέρια, που είναι και το τελευταίο μου single, γιατί μόνο έτσι θα σωθούμε (γέλια).

...με τη δημοσιογράφο του Music Corner, Μαρίνα Σκοπελίτου...

——————-

——————-

*** Ευχαριστούμε το Cafe Bar Restaurant «BREEZE» για τη φιλοξενία (Μαρίνα Φλοίσβου, Π. Φάληρο / 210.9889094)…
*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή οπτικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here