Εκεί απ’ τα ψηλά ο ΚΑΠΠΑ παρατηρεί, ζει, συνθέτει και δημιουργεί το πρώτο του ολοκληρωμένο album με τον τίτλο “7ος Όροφος” που είναι το μουσικό καταστάλαγμα όλων αυτών των χρόνων τριβής με ήχους, ανθρώπους και συναισθήματα.

“Ο 7ος Όροφος είναι μια ηχητική πτώση στο κενό
που θα σε κάνει να σταθείς στα πόδια σου”

Στο album “7ος Όροφος” επιχειρεί με ιδιαίτερη επιτυχία να δέσει αρμονικά όλες αυτές τις διαφορετικές μουσικές που αγαπά και να αναδείξει στιχουργικά καθημερινές ανθρώπινες αναζητήσεις με τελικό σκοπό να δημιουργήσει ένα στιβαρό συνθετικό αποτέλεσμα. Στα 11 τραγούδια που μας παρουσιάζει ο ακροατής θα διακρίνει τα έντονα ηλεκτρονικά στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν ως παράγωγο να εμπλουτίζονται με έντεχνα, rock, παραδοσιακά και Hip-Hop ηχοχρώματα. Ενώ η περίτεχνη χρήση φυσικών οργάνων (κρουστά, πνευστά, έγχορδα) στην σύνθεση προσδίδει στην παραγωγή μια γλυκιά γήινη αίσθηση και ατμόσφαιρα.

Λαμπερές στιγμές στην ανέλκυση προς τον “7ο Όροφο” είναι το ρυθμικό “Άυπνες Νύχτες” που με την αέρινη pop αισθητική του σε ταξιδεύει προς το “ουσιαστικό”. Ακολουθεί ένα αναπάντεχο πέρασμα στην έντεχνη πλευρά του ΚΑΠΠΑ με το “Ο Κόμπος” με την συμμετοχή του Σταυρού Τσολάκη στην ερμηνεία.

Συνεχίζεται με το τραγούδι “Άνθρωποι” όπου μέσα από την οπτικοποίηση του εκλαμβάνουμε και μια πρώτη μικρή αντιπροσωπευτική γεύση για το τι θα ακολουθήσει. Καθώς ανεβαίνουμε επίπεδα η μουσική περιπέτεια συνεχίζεται με το “Σαν Ξένοι” με τα παραδοσιακά και rock στοιχεία του, συνεχίζουμε προς τις ηλεκτρονικές στιγμές του album “Ένας Μεγάλος Δρόμος”, “Απέναντι”, “Καινούργια Αρχή”, “Ξημερώνει” και ολοκληρώνουμε με τα δυο πρώτα digital single που μας παρουσίασε “Η Συνήθεια της Λύπης” και “Θα Περιμένω” με την συμμετοχή της Σοφίας Στάικου.

Σε αυτή την πρώτη σημαντική δισκογραφική κυκλοφορία ο ΚΑΠΠΑ είχε την χαρά να πορευτεί στην δημιουργία του με μερικούς αξιόλογους, αλλά και νέους μουσικούς που μοιραστήκαν απλόχερα μαζί του ιδέες, χρόνο και αγάπη για την μουσική, αυτοί είναι:

Νίκος Μαγνήσαλης: Τύμπανα/ Κρουστά/ Νεύ/ Φλογέρα/ Κλαρίνο
Έρση Μεϊτανίδου: Φλάουτο
Σοφία Στάικου: Βιόλα/ Βιολί
Σπύρος Κακάλης – Νίκος Δημούδης – Λεωνίδας Αναγνώστου: Κιθάρες
Δημήτρης Κάκος: Μπάσο
Κώστας Κατσαρός: Τρομπέτα
Γιάννης Μπουζούκης: Σαξόφωνο

Άυπνες νύχτες με τις σκέψεις δικαστές
εικόνες που τρέχουν, μου θυμίζουν το χθες
Ευχές και όνειρα πάντα της ζωής μου οι κλωστές
μα τεντωμένα σχοινιά, πραγματικά οι στιγμές
είναι μπλεγμένες κι αυτές

Και ξημερώνει πάλι
κι εγώ μέσα στη ζάλη μόνος
μετράω στιγμές και λέξεις
και ό,τι και να διαλέξεις, δρόμος

Δεν ξέρω που θα με βγάλει
ο σκοτεινός αυτός δρόμος,
μα για συντροφιά μου, βλέπω να λιώνει ο χρόνος
Θα κλείσω αυτά τα στιχάκια, με λέξεις που λένε:
“Αφού ψυχή μου είσαι εδώ
άσε τους άλλους να λένε…”

Mini Bio ΚΑΠΠΑ
Με μακροχρόνια μουσική πορεία, ως σύνθετης, στιχουργός, παραγωγός, μουσικός, μέλος και ιδρυτής συγκροτημάτων από την δεκαετία του ‘90 μέχρι σήμερα, ο Κώστας Καραμήτσος (ΚΑΠΠΑ) έχει αφήσει ανεξίτηλα το ξεχωριστό του μουσικό αποτύπωμα. Σε αυτό το προσωπικό του project επιχειρεί να συνδέσει το δικό του ευρύ ηχητικό φάσμα επιρροών και επιλογών. Ένα πολυδιάστατο κράμα που είναι βαθιά προσωπικό, αυτοβιογραφικό και γεννήθηκε από τις απαρχές του ελληνικού ροκ και της έντεχνης σκηνής, μεταπήδησε στην πρωτόυλη Hip-Hop και μπολιάστηκε με μεγάλες δόσεις προγενέστερης και σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here