Το album «Holy Week» ηχογραφήθηκε στην Αθήνα το Μάρτιο του 2020 κατά τη διάρκεια της καραντίνας και αποτελείται από έξι tracks, ένα για κάθε ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας. Πρόκειται για πρωτότυπες συνθέσεις και διασκευές του Θωμά Κωνσταντίνου (ΤΑΚΙΜ, Chronos Project) για ούτι, βασισμένες σε γνώριμους και εμβληματικούς Πασχαλινούς ύμνους. Το artistic direction είναι του Μιχάλη Κουμπιού και ο δίσκος κυκλοφορεί από την FM Records.

Αντλώντας συναισθήματα από τα γεγονότα που πλήττουν όλο τον κόσμο, και με το Πάσχα πολύ κοντά, ο Θωμάς Κωνσταντίνου, μας προσφέρει με το ούτι του ένα δίσκο «βάλσαμο», ένα δίσκο απόλυτα εναρμονισμένο με την ισχύουσα συνθήκη που μας προτρέπει να κοιτάξουμε μέσα μας έχοντας παράλληλα το βλέμμα μας ανοιχτό στο μέλλον, το αύριο.

Σημείωμα του Θωμά Κωνσταντίνου:
Μια διαφορετική εβδομάδα, με πολλά γεγονότα, θαυμαστά και μεγάλα. Όπως ξαναζωντανεύει η φύση την Άνοιξη, όπως ανασταίνεται ο Λάζαρος, όπως ανεβαίνει στον επάνω κόσμο η Περσεφόνη, οφείλουμε κι εμείς να θυμηθούμε τον εσώτερο εαυτό μας και να τον αναγεννήσουμε.
Κλεισμένος σ’ ένα δωμάτιο, παρέα μόνο με το ούτι μου, βιώνω την εναλλαγή έντονων συναισθημάτων.
Το δράμα, η διαμαρτυρία, ο πόνος, η απελπισία, η αγανάκτηση, η κραυγή, εναλλάσσονται με την αγάπη, το δέος, την ελπίδα, τη γαλήνη, την ευγνωμοσύνη κι όλα αυτά συνομιλούν έντονα μαζί μου. Διαμορφώνουν τον εσωτερικό εαυτό μου και την έμπνευσή μου και μετασχηματίζονται σε μελωδίες, άλλοτε γνώριμες κι άλλοτε νέες, με οδηγό, πάντα την εσωτερική μνήμη.
H μουσική, όπως έχει πει ο Claude Lévi-Strauss, έχει το μοναδικό προνόμιο να εκφράζει αυτό που δεν μπορεί να εκφραστεί με κανέναν άλλο τρόπο.
Με την πολύτιμη συμβολή του φίλου Μιχάλη Κουμπιού, ηχογράφησα τη δική μου Holy Week.
Καλή ακρόαση
Θωμάς Κωνσταντίνου

Track list:
1.Holy Monday
2.Holy Tuesday
3.Holy Wednesday
4.Holy Thursday
5.Holy Friday
6.Holy Saturday

Συντελεστές:
Θωμάς Κωνσταντίνου Ούτι
Mastering: Soundhouse Studio, Γιώργος Φραγγέλης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here