Γράφει η Γεωργία Τσάκωνα
Φωτογράφηση : Μαρία Παπαγεωργίου
26/2/2010
www.musiccorner.gr

Μετά από αρκετό καιρό απουσίας, η Κατερίνα Κυρμιζή και ο Νίκος Γρηγοριάδης εμφανίζονται  ξανά στα μουσικά δρώμενα τόσο με live εμφανίσεις όσο και καινούργια δισκογραφία! Μετά το πετυχημένο πρώτο δίσκο της Κατερίνας «Κονσέρτο για σοκολάτα και τριαντάφυλλα» και τα «Η μοναξιά του φάρου» και «Αλφάδι»  του Νίκου, η νέα τους κοινή πλέον δουλειά με τίτλο «Είναι εδώ» είναι γεγονός. Ένα cd με  12 μελωδικά τραγούδια που ακροβατούν ανάμεσα σε σύγχρονους αλλά και πιο διαχρονικούς ήχους, υπογεγραμμένα από τον Νίκο Γρηγοριάδη (με εξαίρεση το «Αν δε μ’ αγαπάς» που είναι σε στίχους της Κατερίνας).

 Το Music Corner, βρέθηκε στην πρεμιέρα τους την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου στο «Τσάι στη Σαχάρα» όπου θα υποδεχτούν το κοινό τους για άλλες τρεις παραστάσεις (28/2- 7/3 – 14/03). 

Η βραδιά ξεκίνησε λίγο μετά τις 10 καθώς στην σκηνή ανεβαίνουν οι Κατερίνα και ο Νίκος και οι μουσικοί τους Γιάννης Γρηγορίου και Ρόλη Γιαμοπούλου. Το κοινό από την αρχή δεν σταμάτησε να ζητά τραγούδια ενώ η μελωδική φωνή της Κατερίνας μας ταξίδευε καθώς περνούσε από τραγούδι σε τραγούδι. Κυρίαρχο και πολύ όμορφο ρόλο έπαιξαν οι προσεγμένες διασκευές αγαπημένων τραγουδιών που ακούσαμε.

«Παίζουμε ένα μουσικό πρόγραμμα που είναι βασισμένο στο σύνολο της δισκογραφίας μας και θα ακούσετε διασκευές σε τραγούδια που αγαπάμε και λατρεύουμε να πειράζουμε» δήλωσε η ίδια η Κατερίνα στο Music Corner…

Με έντονο το θεατρικό στοιχείο στην παρουσία της και την παιχνιδιάρικη διάθεση δε σταμάτησε να πειράζει, να παίζει τόσο τον κόσμο όσο και τους μουσικούς της. Τραγουδούσε με μοναδικό τρόπο και μεγάλη ευκολία ελληνικά και ξένα τραγούδια με ή χωρίς την συνοδεία μουσικής, μια πραγματικά υπέροχη και χαρακτηριστικότατη φωνή που από το ντεμπούτο της κι όλας στην δισκογραφία – 15 περίπου χρόνια πριν – έχει αποκτήσει και συνεχίζει να κατακτά ακροατές που την ακολουθούν πιστά.

Ευχάριστες εκπλήξεις ήταν οι διασκευές του «Μες αυτήν την βάρκα» και «Η βαρκούλα του ψαρά»! Όπως μας εξομολογήθηκε ή ίδια, η δεύτερη διασκευή, ήρθε σαν φυσικό επακόλουθο αφού το είχε παίξει πάμπολλες φορές και ήταν το αγαπημένο τραγούδι της 6χρονης κόρης της, Μυρτώς! Καθ’ όλη την βραδιά, μας είχαν ετοιμάσει μια αναδρομή μέσα από τα κομμάτια που γνωρίσαμε την Κατερίνα, όπως «Η παραμυθένια», «Στην πίσω τσέπη του blueJean», «Το Αλφάδι», «το Νυχτερινό» όσο και τραγούδια από τον καινούργιο τους cd, «Του Αιγαίου το χρώμα», «Σαν κεράσι», «Για σένα»  και το κλασικό πια «Αν δε μ’ αγαπάς».

Πραγματικά μας χάρισαν μια γλυκιά και ξεχωριστή παράσταση, γεμάτη μελωδία και εκλεκτά τραγούδια. «Επιβάλλεται» μια στάση στο «Τσάι στη Σαχάρα» για να απολαύσει κανείς μια όμορφη μελωδική παράσταση!

 ***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here