13/12/2011
Γράφει η Ελένη Λαμπράκη
Φωτογράφηση: Θαλίνα Καρπούζη
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Έστω ότι έχεις μια χάλια μέρα. Σε πιάνει ο ελεγκτής το πρωί χωρίς εισητήριο, αργείς για τη δουλειά, το μετρό στο κέντρο είναι κλειστό και αισθάνεσαι πως η γρίππη σου χτυπάει την πόρτα. Θες να γυρίσεις σπίτι σου, να μπεις κάτω από το πάπλωμα και να μην πάρεις τηλέφωνο ούτε έναν Νίκο για χρόνια πολλά. Κι όμως δεν είναι αυτός τρόπος να αντιμετωπίσεις τη γκαντεμιά σου. Η λύση είναι μία και μας την έδωσε ο Σταυρός του Νότου. Klein Mein!

Στο πνεύμα που θέλει τα συγκροτήματα που παίζουν bossa nova, swing και jazz διασκευές απρόβλεπτων κομματιών να ξεφυτρώνουν σα μανιτάρια στις μουσικές σκηνές της πόλης, 5 τρελόπαιδα που αγαπούν το κέφι και τη μουσική δημιούργησαν τους Klein Mein, με σήμα το λουλουδάκι! Τα παιδιά έχουν κάνει ένα ποτ πουρί από ετερόκλητα πολλές φορές κομμάτια, τα οποία με εμπνευσμένες διασκευές σκοπό έχουν να μας κάνουν να χαμογελάσουμε, να χορέψουμε και να δούμε τη ζωή λίγο πιο χαλαρά, όπως ακριβώς υποδηλώνει και το όνομά τους.

Με τη Θέκλα στο μικρόφωνο και το …αυγό ανά χείρας, το Φίλιππο στο κοντραμπάσο και τα λοιπά ερμηνευτικά, το Χρήστο στα πνευστά, τον Παναγιώτη στην κιθάρα αλλά και στο τραγούδι, τον Σταύρο στο καχόν και έναν διαφορετικό καλεσμένο κάθε Τρίτη, οι Klein Mein μας υποδέχτηκαν στην πρεμιέρα τους παρέα με τον Χρήστο Δάντη. Και παρά την γιορτή του Αγίου Νικολάου, τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Arsenal και τις συγκεντρώσεις στο κέντρο, το μαγαζί γέμισε!

Πριν την έναρξη του τραγουδιστικού μέρους όμως είδαμε το making of του «Φονικού» βίντεοκλιπ τους στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Στάθης Παναγιωτόπουλος και μας έβαλε λίγο στο σουρεάλ κλίμα της βραδιάς. Τα παιδιά τραγούδησαν εναλλάξ με επιλογές που ξεκίναγαν από Κραουνάκη και Μηλιώκα και έφταναν στο παλιό ελαφρύ και ρεμπέτικο σαφέστατα αγνώριστο. Μέσα στ’ άλλα λοιπόν ακούσαμε το «Πόσο λυπάμαι» σε μια blues ερμηνεία από το Φίλιππο με το λαμπερό μπλουζάκι, ήπιαμε καφέ στον «Άδωνι» με την ξυπόλητη τραγουδίστρια Θέκλα και συμφωνήσαμε όλοι ανεξαιρέτως με τον Παναγιώτη ότι «Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και μαλάκες». Μήπως μας είπανε ήδη; Θέμα προς προβληματισμό…!

Είχε έρθει όμως η ώρα για τον καλεσμένο της βραδιάς. Μετά από πολλά χρόνια όπως πληροφορηθήκαμε ο Χρήστος Δάντης βρέθηκε στη σκηνή του Σταυρού του Νότου. Μη έχοντας ξαναδεί ούτε τους μεν ούτε τον δε να συνυπάρχουν μουσικά ήμουν περίεργη για το αποτέλεσμα. Το οποίο ήταν απολαυστικότατο! «Κάποιος σ’ αγαπάει», «Κομμάτια», αλλά και η «Παράξενη αγάπη» του Στέφανου Κορκολή η οποία θα κυκλοφορήσει διασκευασμένη από το Χρήστο Δάντη και τους Klein Mein. Ο μεγαλύτερος πανικός όμως έγινε αδιαμφισβήτητα (και δεν εξαιρώ τον εαυτό μου) στα «Δακτυλικά αποτυπώματα» όπου όλο το κοινό τραγούδαγε και χόρευε! Αθάνατα 90’s!

Δε θέλω να πω πολλά παραπάνω για τη συνέχεια, προτιμώ να αφήσω για εσάς τη χαρά της ανακάλυψης. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω όμως πως το τρελό κέφι συνεχίστηκε αμείωτο και εντονότερο όσο πέρναγε η βραδιά. Και θα σας αποκαλύψω και τη μυστική συνταγή: σοκολατάκια της μαμάς Ματίνας για όλους με λίγη δόση από καραόκε! Και επειδή Klein Mein χωρίς την δική τους «Κρίση» δεν υφίστανται θα κλείσω αυτό το κείμενο με τα δικά τους λόγια:

στη χώρα του μικροαστού
ποιος είναι αυτός ο δου νου του
που σπέρνει πανικό παντού;
σημεία είναι του καιρού
μα η ζωή είναι αλλού
klein mein!

Να πούμε λοιπόν αναλυτικά πως οι Klein Mein είναι οι:

Φίλιππος Μπουραΐμης: Φωνές + κοντραμπάσο
Θέκλα Ελένη Γαΐτη: Φωνές + αυγό
Χρήστος Σπηλιόπουλος: Πνευστά (Τρομπόνι,Xaphoon, Flute)
Παναγιώτης Αυγερινός: Κιθάρα + Πίσω Φωνές
Σταύρος Αβραμίδης: Cajon

και το πρόγραμμα των καλεσμένων τους στη συνέχεια, διαμορφώνεται ως εξής:

13/12 Σπύρος Γραμμένος
20/12 Σοφία Βόσσου
27/12  Ζακ Στεφάνου

————–

Λίγο πριν την έναρξη του προγράμματος “ξεκλέψαμε” τους Klein Mein για μερικές δηλώσεις. Και οι ίδιοι σεβόμενοι τη …φαρυγγίτιδα που με ταλαιπωρεί πήραν το μαγνητοφωνάκι και έδωσαν όχι μόνο τις απαντήσεις αλλά …και τις ερωτήσεις!

Music Corner: Παιδιά καλησπέρα.
Klein Mein: Γεια σου! Γεια σου! Γεια σου! (Ο καθένας με τη σειρά, δεν το παραθέτω 5 φορές!)

Music Corner: Είμαστε στο Σταυρό του Νότου με τους Klein Mein. Συστηθείτε μας λοιπόν!
Klein Mein: Φίλιππος – Θέκλα – Χρήστος… (παύση)
Χρήστος: Ξύπνα γίδι!
Σταύρος: Σταύρος!
Παναγιώτης: Και Παναγιώτης. Χαρήκαμε πάρα πολύ!

Οι Klein Mein με την Ελένη Λαμπράκη του Music Corner...

Music Corner: Και εμείς! (και κάπου εδώ οι ρόλοι αντιστρέφονται)
Παναγιώτης: Εσύ είσαι η;

Music Corner: Ελένη…
Παναγιώτης: Από;

Music Corner: Από το Music Corner. Μιλήστε μου λίγο για τους Klein Mein, 2-3 πραγματάκια που θα έπρεπε να ξέρουμε για εσάς.
Θέκλα: Είμαστε συγκρότημα μουσικό.
Σταύρος: Εδώ λέει αλήθεια.
Θέκλα: Μετράμε 1.5 χρόνο ζωής και λειτουργίας, Σε αυτόν τον ενάμισι χρόνο έχουμε κάνει διάφορες εμφανίσεις εντός και εκτός Αθηνών…
Παναγιώτης: Και Ελλάδος.
Θέκλα: Ναι και εκτός Ελλάδος. Διεθνής καριέρα, αυτό είναι η αλήθεια και ακόμα είμαστε στην αρχή. Έχουμε κάνει μια συνεργασία με το Χρήστο Δάντη ο οποίος είναι ο παραγωγός μας και ο οποίος φροντίζει για να κυκλοφορήσουμε ένα cd με τραγούδια που θα είναι δικά μας και διασκευές. Έχουμε ένα τρομπόνι, ένα cajon, μία κιθάρα, ένα κοντραμπάσο και μερικές φωνές…

Music Corner: Ό,τι έχει κανείς καλό είναι!

Θέκλα: Ναι ό,τι έχει κανείς καλό είναι αυτό είναι αλήθεια. Αυτά έχω να σου πω σα μικρό βιογραφικό.

Χρήστος: Τι μουσική παίζετε;

Θέκλα: Κάνουμε κυρίως διασκευές διαφόρων τραγουδιών και διαφόρων μουσικών κατηγοριών δηλαδή από ρεμπέτικα μέχρι heavy metal τα οποία τα διασκευάζουμε σε ένα είδος το οποίο λέγεται … swingreggaeskajazzbluegrasspop! Είναι ένα είδος, μία λέξη.

Χρήστος: Έχετε χορογραφίες;

Θέκλα: Οι χορογραφίες είναι αυθορμήτου. Δεν έχουμε κάποιο χορογράφο με μόνιμη συνεργασία κλπ

Φίλιππος: Πως προέκυψε το όνομα «Klein Mein»;

Θέκλα: Το όνομα «Klein Mein» προέκυψε από τον Παναγιώτη ο οποίος το είδε στον ύπνο του, ότι θα παίζει σε ένα συγκρότημα που θα λέγεται «Klein Mein». Και για να του αποδείξουμε ότι είναι …προφητικά τα όνειρα που βλέπει του κάναμε το χατήρι να ονομαστούμε «Klein Mein».

Χρήστος: Οι Klein Mein κάνουν τα όνειρά σας πραγματικότητα…

Φίλιππος: Βέβαια στο επόμενό του όνειρο είδε ότι κερδίζει 1.000.000 δραχμές, αυτό δεν καταφέραμε να το πραγματοποιήσουμε…!

Χρήστος: Επειδή ήταν σε δραχμές, εμείς μόνο ευρώ μπορούμε.

Φίλιππος: Ετοιμάζουμε το δίσκο μας σε παραγωγή του Χρήστου Δάντη, της Power Pop Music.

Χρήστος: Κάποιο single έχετε βγάλει;

Παναγιώτης: Έχουμε βγάλει single την κρίση, κυκλοφορεί από πέρυσι το Πάσχα, η οποία έχει φοβερή επιτυχία εντός και εκτός Αθηνών.

Σταύρος: Ετοιμάζουμε ένα video clip το οποίο θα κυκλοφορήσει το πολύ σε τρεις βδομάδες όπου το σκηνοθέτησε η Δήμητρα Μπαμπαδήμα και πρωταγωνιστεί ο Στάθης Παναγιωτόπουλος και είναι guest star ο Χρήστος Δάντης.

Θέκλα: Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, σε περίπτωση που δεν το ξέρει το αναγνωστικό σας κοινό, που αποκλείεται αλλά λέμε, είναι στους Ράδιο Αρβύλα.

Παναγιώτης: Ο εκ δεξιών με τα κρύα ανέκδοτα.

Φίλιππος: Θα κυκλοφορήσει ηλεκτρονικά, ψηφιακό single σε τρεις εβδομάδες. Ο δίσκος θα βγει μετά τα Χριστούγεννα, με το νέο έτος.

Θέκλα: Και ο λόγος είναι ότι επειδή το 2012 θα καταστραφεί ο κόσμος αποφασίσαμε να κυκλοφορήσουμε κι εμείς το cd τότε για να συμβάλουμε λίγο και εμείς!

Χρήστος: Δεν έχει παιδιά κανείς μας, δεν είμαστε παντρεμένοι, κάποιοι είναι τελείως ελεύθεροι να ξέρεις… γενικά δεν είμαστε κατά του καπνίσματος…

Φίλιππος: Να πούμε ότι σήμερα 6/12 καλεσμένος μας είναι ο Χρήστος Δάντης, την επόμενη Τρίτη και 13 φυσικά παίζει ο Σπύρος Γραμμένος, 20/12 παίζει η Σοφία Βόσσου μαζί μας και το τελευταίο guest του μήνα είναι στις 27 ο Ζακ Στεφάνου.

Παναγιώτης: Όταν λες του μήνα αφήνεις υπονοούμενα για κάτι;

Φίλιππος: Αυτού του μήνα και της χρονιάς.

Χρήστος: Δηλαδή θα υπάρξουν και άλλα guest με τη νέα χρονιά;

Φίλιππος: Κατά πάσα πιθανότητα. Εάν και εφ’ όσον θα ανακοινωθούν συντόμως.

Χρήστος: Ξέρουμε κάποιο μαγαζί; Θα μας πείτε;

Θέκλα: Πολλά ρωτάς κι εσύ, αμάν!

Χρήστος: Αυτή είναι η δουλειά μου.

Σταύρος: Θέκλα έχει σοκολατάκια σήμερα;

Θέκλα: Ναι. Στις τελευταίες μας εμφανίσεις έχουμε καθιερώσει να κερνάμε το κοινό μας σοκολατάκια, συνταγή της μαμάς Ματίνας! Πρόκειται για ένα προμελετημένο σχέδιο, δεν ήτανε τυχαίο. Είπαμε να καλοπιάσουμε το κοινό!

Χρήστος: Βάζετε κάτι ιδιαίτερο μέσα στα σοκολατάκια;

Θέκλα: Δε μπορώ να σου αποκαλύψω το μυστικό τους. Θέλω να αναφέρω σε αυτό το σημείο πως τις επόμενες δύο Τρίτες τα σοκολατάκια θα έρθουν αλλά δεν θα είναι φτιαγμένα από τα χεράκια της μαμάς Ματίνας αλλά από τα χεράκια της κόρης Θέκλας. Φάτε τώρα που μπορείτε!

Music Corner: Μπορώ να κάνω κι εγώ μια ερώτηση;
Χρήστος: Βεβαίως κάνε!

Music Corner: Ευχαριστώ για την άδεια! Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι το εξής. Με τους διαφορετικούς καλεσμένους σας κάθε βδομάδα, υπάρχει και η αντίστοιχη αλλαγή στο πρόγραμμα;
Φίλιππος: Ε ναι, τη βδομάδα που θα έρθει ο Ζακ Στεφάνου δε θα παίξουμε κομμάτια του …Χρήστου Δάντη!

Music Corner: Εκτός αν ο Ζακ τραγουδήσει Δάντη…!
Χρήστος: Αυτό θέλει ψάξιμο και δεν το είχαμε σκεφτεί. Να τραγουδήσει π.χ. η Βόσσου, Γραμμένο!
Παναγιώτης: Ή να πει ο Γραμμένος το «Θα ‘ναι σα να μπαίνει η Άνοιξη».
Φίλιππος: Δεν ξέρω, θα το σκεφτούμε πάντως. Όλο και κάτι μπορούμε να κάνουμε!

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live


***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here