Η Κλεονίκη Δεμίρη μας συστήνεται με τη “Μαγική Συνταγή“, τον πρώτο της προσωπικό δίσκο που κυκλοφόρησε πρόσφατα από το περιοδικό και τις Εκδόσεις Μετρονόμος!

Από το δίσκο ξεχωρίζει ήδη το 1ο single, το φωτεινό και αισιόδοξο “Όλα Θα Πάνε Μια Χαρά”

Και πρόκειται για μια εμπνευσμένη συνταγή, που φτιάχτηκε με μεράκι, από πολλά διαφορετικά μουσικά υλικά, όπως βαλς, τάγκο, μποσανόβα, χασάπικο, τσα-τσα και μπαλάντα.

Τα τραγούδια που αποτελούν τη “Μαγική Συνταγή”, της “μίλησαν”, όπως λέει η ίδια η ερμηνεύτρια, από το πρώτο άκουσμα κι έτσι αυθόρμητα γεννήθηκε η επιθυμία της να τα τραγουδήσει.

Οι δημιουργοί του δίσκου, πολλοί και ταλαντούχοι:
Νίκος Πλατύραχος, Γιάννος Αιόλου, Γιώργος Καγιαλίκος, Νίκος Πιτλόγλου, Βιργινία Καραγιώργου, Κώστας Φασουλάς, Ανδρέας Ταρνανάς, Όλγα Μιχελή, Βασίλης Σπανός, Θάνος Ζήσης, Κατερίνα Καναβούρα, Μακάριος Σιγάλας, Σοφία Καμαγιάννη –που μελοποιεί Κωστή Παλαμά– κι η ίδια η Κλεονίκη Δεμίρη υπογράφουν τη μουσική και τους στίχους,
βάζοντας την προσωπική τους σφραγίδα.

‘Ενα από τα διαμάντια του δίσκου είναι η συγκινητική ερμηνεία της Κλεονίκης στο “Μενεξεδένια τα βουνά” του μεγάλου Μίκη Θεοδωράκη, σε στίχους του Γιάννη Θεοδωράκη.

Μια από τις πιο φωτεινές στιγμές του, το “Όλα θα πάνε μια χαρά”.
Το τραγούδι, σε στίχους και μουσική της ίδιας, έκανε πρεμιέρα λίγο πριν από την πανδημία και έρχεται να μας θυμίσει ότι πάντα πρέπει να παραμένουμε αισιόδοξοι, ένα μήνυμα με ιδιαίτερη αξία, τη γκρίζα και δύσκολη αυτή εποχή που διανύουμε…

“Μια νέα μέρα έρχεται το βλέπεις
κάτι καλό θα σου συμβεί στα ξαφνικά
τότε θα λες μα κοίτα πως γυρνά η τύχη
και της ζωής μας πως αλλάζει η ζαριά”

“Είμαι αυτό που λέει και το τραγούδι μου”, λέει σε μια από τις συνεντεύξεις της η ερμηνεύτρια, για να συμπληρώσει: “Μια νέα μέρα έρχεται”…

Η Κλεονίκη, κοιτώντας πάντα προς τη χαρούμενη πλευρά της ζωής, τονίζει πως ποτέ δεν το βάζει κάτω, ποτέ δεν αφήνει καμία δυσκολία να την καταβάλλει γιατί γνωρίζει ότι, μετά το μαύρο, έρχεται πάντα το φως.

Στο video clip του “Ολα Θα Πάνε Μια Χαρά”, που ήταν ιδέα της ίδιας, συμμετέχουν γείτονες και φίλοι από τη γειτονιά της, στο Παγκράτι, στην πλατεία Βαρνάβα, όπου έγινε και το γύρισμα. Ένα μουσικό βίντεο που θυμίζει μιαν άλλη εποχή, εκείνη της χαράς της γειτονιάς, αλλά και της ξεγνοιασιάς της καλής παρέας!

Ενορχήστρωση, πιάνο, κρουστά: Γιώργος Τσοκάνης
Τρομπέτα: Σπύρος Αρκούδης | Κιθάρα: Μανόλης Ανδρουλιδάκης
Τύμπανα: Γιώργος Κατσίκας | Κοντραμπάσο: Βαγγέλης Ζωγράφος

Ηχογράφηση, μίξη, mastering: Γιάννης Λαμπρόπουλος
Σκηνοθεσία, μοντάζ: Σπύρος Μαλτέζος
Κινηματογράφηση: Βασίλης Κολοκυθάς
Μake-up artist:’Ελενα Σταυροπούλου
Styling: Aναστασία Νικολάου, Κλεονίκη Δεμίρη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here