5/4/2011
Φωτογράφηση: Μαριανότα Χαρέμη
www.musiccorner.gr

Μέσα σ’ ένα μυσταγωγικό κλίμα στη μουσική σκηνή του Metropolis πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη, 31 Μαρτίου, η παρουσίαση του cd Καβάφης 13 τραγούδια της Λένας Πλάτωνος.

Στο πάνελ των ομιλητών για την εν λόγω δισκογραφική έκδοση, ο σκηνοθέτης Αντώνης Μποσκοΐτης έκανε μια αναδρομή στη μελοποίηση του Καβάφη από την Πλάτωνος, στο συνομωτικό της ΚΚ με τον Γιάννη Παλαμίδα, ενώ εξήρε και το ρόλο της ανεξάρτητης Inner Ear στον τομέα της παραγωγής. Ακολούθως, ο τραγουδοποιός Στάθης Δρογώσης αναφέρθηκε στο σημαντικό συνθετικό έργο της Πλάτωνος, χαρακτηρίζοντας την …Χαϊλάντερ της ελληνικής μουσικής!

Τελευταίος μίλησε ο τραγουδοποιός Αλκίνοος Ιωαννίδης, εμφανώς συγκινημένος, αναφερόμενος στην προσωπική του γνωριμία με τη συνθέτρια και στο πόσο καθοριστική υπήρξε και για τη δική του πορεία στον χώρο της μουσικής και του τραγουδιού.

Στο stage του Metropolis ανέβηκαν αμέσως μετά ο πιανίστας και συνενορχηστρωτής του έργου, Στέργιος Τσιρλιάγκος, με τον ερμηνευτή Γιάννη Παλαμίδα. Έναν Παλαμίδα σαρδόνιο, σκοτεινό και παλλόμενο, που παρά τη χρήση play back ορχήστρας, τα έφερε άψογα εις πέρας! Ακούστηκαν έντεκα από τα δεκατρία κομμάτια του cd. Μεταξύ τους, τα Κεριά, το Περιμένοντας τους βαρβάρους, το Μακρυά, Απ’ ταις εννιά κλπ.

Η βραδυά όμως είχε απρόσμενο τέλος, σωστή έκπληξη για την ακρίβεια, εφόσον μια ομάδα νέων τραγουδοποιών και ερμηνευτών απέδωσαν τον δικό τους φόρο τιμής στη Λένα Πλάτωνος, ερμηνεύοντας τραγούδια της: κρατάμε το καρυωτακικό Βράδυ με τον Παντελή Θεοχαρίδη και τον Αλκίνοο Ιωαννίδη στο πιάνο, την α λα Beirut διασκευή των Ηλία Βαμβακούση – Βαγγέλη Παρασκευαΐδη στη Λάθος αγάπη, την κιθαριστική εκδοχή στο Σε παλαιό συμφοιτητή από τον Δημήτρη Αρναούτη, τους Εμιγκρέδες της Ρουμανίας με την Ευσταθία και βέβαια το τρισχαριτωμένο ντουέτο της ίδιας της Πλάτωνος με τον χατζιδακικό Βασίλη Γισδάκη στη λιλιπουπολίτικη Ρόζα Ροζαλία! Πολλοί ήταν αυτοί που είχαν την αίσθηση πως επρόκειτο για την ωραιότερη μέχρι τώρα παρουσίαση του καινούργιου έργου της Λένας Πλάτωνος!

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το event

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here