4/10/2011
Γράφει η Ελένη Λαμπράκη
Φωτογράφηση: Ιωάννα Γκόγκου
www.musiccorner.gr

Και ξαφνικά σκοτεινιάζει νωρίτερα, φοράς κάλτσες και κλειστό παπουτσάκι, βγαίνεις απαραιτήτως με ζακετούλα και κάπου εκεί συνειδητοποιείς ότι το καλοκαίρι τελείωσε. Ευτυχώς υπάρχουν μέρη και άνθρωποι σε αυτή την πόλη που μπορούν να σου κρατήσουν όμορφη συντροφιά τα βράδια της Κυριακής και να σε αποτρέψουν από το να κλειδαμπαρωθείς μες το σπίτι και να πέσεις σε κατάθλιψη. Lexicon Project λοιπόν, η πρόταση του Σταυρού του Νότου και η δική μου για τα βράδια της Κυριακής!

Βρεθήκαμε στο γνώριμο χώρο του club, όπου τους απολαύσαμε πολλάκις πέρυσι, για την επίσημη έναρξή τους και ελπίζουμε να τους χαρείτε το ίδιο και εσείς σε μια από τις επόμενες Κυριακές που θα ακολουθήσουν. Και ακριβώς επειδή είναι Κυριακή και όλοι έχουμε κάποια επαγγελματική υποχρέωση για το πρωινό της Δευτέρας, το παιδιά παίζουν νωρίς!

Οι Lexicon Project για όσους δεν τους έχετε μάθει ακόμα είναι μια 5μελής μπάντα με τους Μιχάλη Κεχαγιά στη φωνή, τις κιθάρες και τα πλήκτρα, Γιάννη Κοκκώνη στη φωνή και τις κιθάρες, Τάσο Κακογιάννη στο μπάσο, Κοσμά Μπρούσαλη στα drums και Πάνο Χαραλαμπίδη στις κιθάρες. Με πολύ μεράκι για αυτό που κάνουν, περισσή αγάπη στη βρετανική σκηνή (εξακολουθώ να πιστεύω πως ο Κεχαγιάς είναι ο …χαμένος αδελφός Gallagher!) και προσεγμένο οπτικό υλικό να συνοδεύει στιγμές τους επί σκηνής μας κράτησαν συντροφιά για πάνω από 2 ώρες με παλιά και νέα τραγούδια.

Όπως και πέρυσι λοιπόν το ορχηστρικό κομμάτι «Νεωρείων 37» και animation στο video wall από πίσω έδωσαν το έναυσμα για την έναρξη του προγράμματος. Και ναι η μπάντα ήταν επί σκηνής, πανέτοιμη για να παίξει. Με τον επίκαιρο πλέον «Χειμώνα» από τον ομώνυμο πρώτο τους δίσκο, τα παιδιά μας καλωσόρισαν ενώ η συνέχεια ήρθε με U2 και «Hold me, thrill me, kiss me» και τις «Αδέσποτες Μέρες» του Θηβαίου. Λίγο μετά το μικρόφωνο από το Μιχάλη στο Γιάννη για το «Space Oddity» και επιστροφή στη δισκογραφία του συγκροτήματος με το «Άδειο Κουτί» (και ένα εμπνευσμένο βιντεάκι από πίσω με ένα παιχνίδι monopoly).

Είχε έρθει η ώρα για τη γυναικεία προσθήκη στο πρόγραμμα. Ο λόγος για την πρωτοεμφανιζόμενη Χριστίνα – Μαρία Λαζάρου η οποία αν και μικρούλα έπεσε κατευθείαν στα βαθιά ερμηνεύοντας πάρα πολύ όμορφα Puressence και Coral. Μια φωνή που της ευχόμαστε να συνεχίσει και να ξεχωρίσει!

Από τα ευχάριστα της βραδιάς είναι τα καινούρια κομμάτια των παιδιών που έχουν ενταχθεί πλέον στο πρόγραμμά τους. Προσωπικά ξεχώρισα τα «Παζάρια», το επόμενο τους single «Δεν είναι ο κόσμος για σένα» και το ελαφρώς κυνικό –ορθώς κατά τη γνώμη μου- «Άρτο και θέαμα». Η ώρα πέρναγε, ο κόσμος είχε γίνει μια όμορφη μεγάλη παρέα και τραγούδαγε πότε τη «Μαρία», πότε το «Μπαρ το Ναυάγιο» και το πρόγραμμα σταδιακά να γίνεται όλο και πιο εσωτερικό και σκοτεινό με ένα ταιριαστό medley Cobain και Σιδηρόπουλου («Στο βιβλίο των ηρώων/Something in the way») να σηματοδοτεί τη λήξη.

Παρά το εύλογο και αναμενόμενο τρακ της πρώτης βραδιάς, θεωρώ πως η μπάντα μας παρουσιάστηκε εμφανώς βελτιωμένη από πέρυσι. Τι καλύτερο δώρο απ’ αυτό για τον κόσμο που τους αγαπάει και τους ακολουθεί; Για όσους πιστούς λοιπόν, και όσους ενδιαφερόμενους, κάθε Κυριακή στο club του Σταυρού οι Lexicon Project και η Χριστίνα –Μαρία Λαζάρου θα είναι εκεί για να σας …ταξιδέψουν!

——–

Λίγο πριν την έναρξη είχαμε και μια σύντομη συζήτηση με τους Lexicon Project:

MC: Παιδιά καλησπέρα. Βρισκόμαστε λίγο πριν την έναρξη των εμφανίσεων σας στο club του Σταυρού του Νότου. Τι έχετε ετοιμάσει για φέτος;
LP: Παίζουμε πιο νωρίς φέτος, Δεν έχουμε ετοιμάσει μπαλέτα γιατί δεν έβγαινε το budget! Αλλά έχουμε προετοιμάσει μερικά καινούρια τραγούδια που θα βρίσκονται στο δεύτερο δίσκο. Επιγραμματικά θα λέγαμε πως είμαστε ενισχυμένοι οπτικοακουστικά με νέο υλικό και με κάποια βίντεο που έχουμε ετοιμάσει και εμπλουτισμένοι μουσικά με τα μισά κομμάτια από τον καινούριο δίσκο!

MC: Τα άλλα μισά κομμάτια;
LP: Τα άλλα μισά είναι ακόμα στην “κύηση”! Work in progress…!

MC: Σε σύγκριση με το περσινό σας πρόγραμμα που ήτανε κυρίως επιρροές από brit pop, υπάρχουν διαφοροποιήσεις;
LP: Οι επιρροές όπως είναι λογικό υπάρχουν ακόμα. Είναι επιρροές μιας ζωής που δεν αποβάλλονται. Σίγουρα είναι άλλα τραγούδια από πέρυσι. Συμμετέχει η Χριστίνα – Μαρία Λαζάρου η οποία έχει αναλάβει τα πιο δύσκολα κομμάτια του set. Είναι λίγο πιο πολύχρωμα!

MC: Πείτε μας για τον καινούριο δίσκο που ετοιμάζετε.
LP: Είναι ο δεύτερος δίσκος μας. Είναι ήδη έτοιμο ένα κομμάτι που θα κυκλοφορήσει οσονούπω σε digital single με τίτλο «Δεν είναι ο κόσμος για σένα». Έχει πιο συλλογική δουλειά, πιο πολλή αγάπη και πιο πολλή «ταλαιπωρία»! Δουλεύουμε πολύ τα καινούρια κομμάτια και είναι αυτά που κυρίως μας απασχολούν το τελευταίο διάστημα. Στιχουργικά τα κομμάτια είναι πιο άμεσα και πιο ξεκάθαρα από τον πρώτο δίσκο, το απαιτεί και η εποχή που είναι κάπως περίεργη.

MC: Από πέρυσι που τα είπαμε πάλι εδώ τελευταία φορά, πως κύλησε η χρονιά για εσάς;
LP: Ήσυχα! Πολλές πρόβες και προετοιμασία για τα τραγούδια του δεύτερου δίσκου οπότε πιο εσωτερική δουλειά. Από ‘κει και πέρα κάποια live και λίγες διακοπές!

MC: Δεν θα σας κουράσουμε άλλο. Καλή επιτυχία στις εμφανίσεις σας!
LP: Ευχαριστούμε πολύ, να ξανάρθετε!

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live


***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here