Οι Green Was Greener είναι πλέον το solo project του Θωμά Στρατάκη, που επιστρέφει, δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία του ντεμπούτο “Introspective”, με το νέο του album “Love Divine”.

Το στιχουργικό περιεχόμενο του “Love Divine” είναι επηρεασμένο από την “Θεία Κωμωδία” του Δάντη, την απώλεια, τη ματαιότητα και τον θάνατο. Αν και η δημιουργική διαδικασία δεν ξεκίνησε με αυτό το concept, συγκεκριμένες συνθήκες και προσωπικά βιώματα είχαν σαν αποτέλεσμα ένα πολύ προσωπικό album. Mουσικά τα δώδεκα κομμάτια εξερευνούν τη νέο-ψυχεδέλεια στο πλαίσιο της ποπ μουσικής, χωρίς να έχουν συγκεκριμένες μουσικές επιρροές.

Η ηχογράφηση του δίσκου έγινε στο σπίτι του Θωμά Στρατάκη, εκτός από τα τύμπανα στα τραγούδια “Someday” και “Mirage” και τις φωνές, που ηχογραφήθηκαν στο Mad Hat Studio, και ο ίδιος έχει παίξει όλα τα όργανα με εξαίρεση κάποιες ακουστικές κιθάρες στα τραγούδια “Someday”, “No Shape” και “Mirage”, που παίχτηκαν από το Νίκο Βογιατζάκη. Η επιλογή να χρησιμοποιηθούν κυρίως συνθεσάιζερ και να μειωθούν οι κιθάρες, σε σχέση με το προηγούμενο άλμπουμ, φαίνεται να έχει δημιουργήσει έναν αρκετά διαφορετικό ήχο. Η παραγωγή έγινε από το Θωμά Στρατάκη με τη βοήθεια του Νίκου Βογιατζάκη, με στόχο να αποτυπωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η συναισθηματική φόρτιση του δίσκου, αλλά παράλληλα να δημιουργείται στον ακροατή μια χορευτική διάθεση.

Κυκλοφορεί σε LP και Digital album από την Inner Ear.

Emma had a child
Oh she had a baby too soon
Her dreams are not the same now
No horses in the wild for you

She married a broken man
A father by mistake
He had a tiny heart
But his hair looked great

She fell in love with him
She believed in everything he d say
The signs of time were there
But she did it anyway

Now look what you’ve done
(Oh what you’ve done)
You are all alone again

The kid got his grandmas name
So she had to act like her
A loving and caring lady
But she kept it all inside

It made her sick you see
The things you told her not to say
She kept it all inside
You only visit just to pray

Now look what you’ve done
(Oh what you’ve done)
You are all alone again

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here