Το πάθος του έρωτα εξερευνά, σε όλη του την έκταση, το ποίημα «Madre Dolorosa – O Έρωτας», που έγραψε η Σόνια Ζαχαράτου, κυκλοφόρησε πέρυσι σε βιβλίο από τις Εκδόσεις Μελάνι και φέτος σκηνοθετεί θεατρικά ο Δημήτρης Καντιώτης, με την πάντα αισθαντική και άκρως εκφραστική Καρυοφυλλιά Καραμπέτη να το αφηγείται (μονόλογος).

Ο συγγραφέας Γιώργος Ψάλτης έγραψε σχετικά σε άρθρο του στο protagon.gr: «η Σόνια Ζαχαράτου αφηγείται την ιστορία ενός άντρα που “έδωσε τόσο από τη ζωή του σε οκτώ λέξεις”, τις οποίες τού είπε εκείνη που στο πρόσωπό της έζησε τον έρωτα σε μία στιγμή. “Με χτυπά ο ήλιος στα μάτια και δακρύζω”. Το βιβλίο αυτό είναι η ιστορία ενός ανθρώπου που σταμάτησε τον χρόνο και αποφάσισε να ζει μέσα σε μία στιγμή. Τον παρατηρούμε να διαχειρίζεται τη μοναξιά του, να προσπαθεί να την τεκμηριώσει, να την καταστήσει επιλογή του, ως μοναχικότητα. Η “Madre Dolorosa”, η Θλιμμένη Παναγία, πενθεί το γιο της, τον άντρα του ποιήματος, για τον έρωτα που έζησε σε μια στιγμή.»

madre_dolorosa_afisa_2014_10_001«Ένα ποίημα – ποταμός που πηγάζει από τα εσώτατα της ψυχής, ποίηση με λόγο παραληρηματικό, έμμονο, ιδεοληπτικό, έως και δαιμονικό, αλλά και συγχρόνως λυρικό, έμπλεο εικόνων ανασυρμένων από όνειρα, παραισθήσεις και εφιάλτες· έτσι λογίζεται η καταγραφή ενός φαντασιακού έρωτα από τη συγγραφέα του Σόνια Ζαχαράτου», διαβάζουμε στο Δελτίο Τύπου που συνόδευε την έκδοση. Και πως αλλιώς θα μπορούσε να ηχεί ένα ποίημα που μιλά για το πιο απόλυτο, λυτρωτικό και ταυτόχρονα καταστροφικό, πάθος της ανθρώπινης ψυχής;

Την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη πλαισιώνουν επί σκηνής ο εξαιρετικός Andre Maia στο τραγούδι και ο Γιώργος Ταμιωλάκης στο τσέλο, ενώ την παράσταση «ντύνει» οπτικά video που θα προβάλλεται παράλληλα με την αφήγηση.

Ένα συγκινητικό σμίξιμο του λόγου και της μουσικής, σε μια παράσταση που μεταδίδει στο θεατή τη δύναμη και την ένταση της πιο μεταμορφωτικής ανθρώπινης εμπειρίας: του έρωτα.

Tin Pan Alley (Modular Events Space)
Διεύθυνση: Τουρναβίτου 6, πλατεία Ασωμάτων, 10553
Tel: 210 3210158

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 15€ (γενική είσοδος) // 10€ (φοιτητικό & ειδικά εκπτωτικά)
Εισιτήριο θεάματος, δεν περιλαμβάνει ποτό

Προπώλησηwww.viva.gr, 11876, ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ PUBLIC & ONLINE ΣΤΟ www.publictickets.gr
ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ, SEVEN SPOTS, IANOS Σταδίου 24, RELOAD STORES

Ώρα έναρξης: 21.00 (Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:15)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here