Συνέντευξη στην Ειρήνη Ζαβιτσάνου

  • 21 Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής. Αποτελεί πλέον έναν μεγάλο πολιτιστικό θεσμό. Ποια η βαρύτητά του και πόσο ανάγκη έχει η κοινωνία μας τέτοιους θεσμούς;

Το μόνο που έχουμε στη ζωή μας για να αντιμετωπίσουμε τις ολοένα και αυξανόμενες δυσκολίες είναι η αλληλεγγύη και ο πολιτισμός. Κάθε αφορμή, κάθε “υπενθύμιση” για το πόσο ανάγκη έχουμε τον πολιτισμό είναι καλοδεχούμενη. Με την ευχή βέβαια να μην μένουμε μόνο στη μία μέρα αλλά να υπάρχει η μουσική και όλες οι τέχνες στη ζωή μας σε καθημερινή βάση.

  • Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σας καλλιτέχνες και τι σημαίνει για εσάς “μεγάλος τραγουδιστής”;

Αγαπημένοι καλλιτέχνες είναι πολλοί! Είναι οι μεγάλες φωνές όπως αυτές του Γρηγόρη Μπιθικώτση, του Στέλιου Καζαντζίδη, της Βίκυς Μοσχολιού και πολλών άλλων που μας δίδαξαν το τραγούδισμα, είναι οι δημιουργοί που έκαναν την πολιτιστική μας κληρονομιά πιο πλούσια όπως οι Γιάννης Μαρκόπουλος, Μίκης Θεοδωράκης, Μάνος Χατζιδάκις, Βασίλης Τσιτσάνης, Μάνος Ελευθερίου, Νίκος Γκάτσος, Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου και τόσοι άλλοι. Είναι και οι ηθοποιοί μας, οι εικαστικοί και τόσοι σπουδαίοι άνθρωποι που ασχολούνται με τις τέχνες!
Μεγάλος τραγουδιστής είναι αυτός που αναπτύσσει συνεχώς το φυσικό του ταλέντο με πολλή δουλειά, που η αισθητική του τον οδηγεί σε σπουδαίες επιλογές και που το έργο του έχει διάρκεια στο χρόνο.

  • Συνήθως, υπάρχουν τραγούδια που τα έχουμε συνδυάσει και συνδέσει με ξεχωριστές για εμάς στιγμές. Εσείς έχετε κάποια;

Φυσικά και έχω. Πρώτα από όλα είναι τα τραγούδια της προσωπικής μου πορείας, δεν εννοώ μόνο της δισκογραφίας μου αλλά και αυτά που ερμηνεύω στις συναυλίες μου, που δεν τα συνδυάζω απλώς με ξεχωριστές στιγμές της ζωής μου αλλά είναι τα τραγούδια που είναι η ζωή μου!

  • Πού κρύβει η μουσική όλη αυτή την καταλυτική δύναμη που έχει;

Στο συναίσθημα. Με την διαφορά ότι δεν τη κρύβει αλλά την φανερώνει και την γιγαντώνει!

Επιστροφή στην σελίδα Σημαντικοί Έλληνες καλλιτέχνες, μιλούν για την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής και για …μουσική!

————–

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή οπτικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here