5/1/2011
Γράφει από τη Θεσσαλονίκη ο Τάσος Κριτσιώλης
Φωτογράφηση: Νίκος Οικονόμου
www.musiccorner.gr

Η Θεσσαλονίκη από σήμερα και για 15 μοναδικές παραστάσεις «αγκαλιάζει» ξανά ένα από τα πιο σπουδαία «παιδιά» της! Την Κική Παπαδοπούλου, που έγινε γνωστή στα πέρατα του κόσμου με το όνομα Μαρινέλλα. Η «μεγάλη κυρία» του ελληνικού τραγουδιού επιστρέφει μετά από αρκετά χρόνια στη γενέτειρά της, προκειμένου να παρουσιάσει την παράσταση «Μαρινέλλα-Το μιούζικαλ» στο Μέγαρο Μουσικής της συμπρωτεύουσας, η οποία γνώρισε τεράστια επιτυχία στην Αθήνα στο κινηματοθέατρο «Παλλάς».

 Για το σκοπό αυτό, η ίδια αλλά και οι υπόλοιποι συντελεστές του έργου συναντήθηκαν με τους εκπροσώπους του Τύπου χθες το μεσημέρι. Μπορεί η θερμοκρασία στην πόλη να πλησίαζε στο μηδέν και αναιμικές νιφάδες χιονιού να είχαν κάνει την εμφάνισή τους, όμως μέσα στην αίθουσα το κλίμα ήταν εξαιρετικά ζεστό και φιλικό. Η Μαρινέλλα όλο χαμόγελα, φωτογραφιζόταν διαρκώς με τους συναδέλφους κι έκανε χιούμορ με τους συνεργάτες της τόσο πριν, αλλά και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

Η ίδια ποτέ δεν αγαπούσε τα πολλά λόγια, οπότε και χθες ήταν εξαιρετικά φειδωλή σ’ αυτά: «Αισθάνομαι υπέροχα που επιστρέφω στην πατρίδα μου μετά από κάμποσα χρόνια. Κάθε φορά που γυρίζω, νιώθω σαν να είμαι μικρό κοριτσάκι». Στο σημείο αυτό, γύρισε προς το μέρος του σκηνοθέτη της παράστασης Σταμάτη Φασουλή και αναρωτήθηκε: «Μήπως είμαι τελικά και δεν το ξέρω»; Τα χαμόγελα δεν αργήσανε να εμφανιστούν στα πρόσωπα όλων και τότε του είπε: «Είδες που τους έκανα να γελάσουν»;

 Η σύντομη τοποθέτησή της, έκλεισε ως εξής: «Καλύτερα θα ήταν να μιλήσουν οι υπόλοιποι συντελεστές. Ξέρετε καλά ότι ποτέ δεν τα κατάφερνα στα λόγια και προτιμούσα να «μιλώ» μόνο τραγουδώντας. Αυτό θα κάνω και τώρα»…

Εν συνεχεία, το λόγο πήρε ο Σταμάτης Φασουλής ο οποίος δήλωσε θαυμαστής της Μαρινέλλας και μας έβαλε στο κλίμα του έργου: «Χαίρομαι πραγματικά που ερχόμαστε στη Θεσσαλονίκη, η οποία αναφέρεται πολλές φορές κατά τη διάρκεια της παράστασης και πάντα για σημαντικό λόγο. Είναι η γενέτειρα της Μαρινέλλας και προκάλεσε σε όλους μας έκπληξη το γεγονός ότι η προπώληση των εισιτηρίων έχει ξεπεράσει τις 10.000 σε μια τέτοια δύσκολη περίοδο που περνάμε. Φαίνεται λοιπόν ότι θα έχει την επιτυχία της Αθήνας και το ευχόμαστε. Έγινε μια σωστή δουλειά απ’ όλους και στόχος μας ήταν να μη μείνει κάτι κρυφό από τη ζωή της, αλλά να παρουσιαστεί με ωραίο τρόπο. Προς αυτή την κατεύθυνση βοήθησε το κείμενο των Ρέππα-Παπαθανασίου. Δεν είναι μια αυτοβιογραφική παράσταση που πολλές φορές μπορεί να γελοιοποιήσει ή να εκθέσει τον πρωταγωνιστή της. Είχε όμως πολλές δυσκολίες, αφού δεν είναι εύκολο να μιλάς για τη ζωή κάποιου και να πρωταγωνιστεί ο ίδιος».

Από την πλευρά του, ο Μιχάλης Ρέππας ανέφερε: «Ήταν μεγάλη πρόκληση για μας να γράψουμε ένα έργο για τη Μαρινέλλα. Μιλήσαμε πολλές ώρες μαζί της, αλλά βρήκαμε και πάρα πολλά στοιχεία στο διαδίκτυο». Στο σημείο αυτό η Μαρινέλλα παρενέβη και με το γνωστό της χιούμορ του είπε: «Καλά, μιλούσαμε τόσες ώρες, σας είπα τόσα πράγματα κι εσείς ψάξατε στο Ίντερνετ για στοιχεία;»!!! Ο εκ των συγγραφέων συνέχισε: «Η ζωή της ξεδιπλώνεται στη σκηνή μέσα από τις παράλληλες ιστορίες τριών γυναικών, εκ των οποίων οι δύο είναι μη υπαρκτά πρόσωπα και η τρίτη φυσικά είναι η Μαρινέλλα. Κι επειδή πολλοί μας ρωτάνε αν πρόκειται να γράψουμε κάτι ανάλογο για κάποια άλλη τραγουδίστρια, σας λέω κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο. Άλλωστε, είναι τόσες οι σπουδαίες τραγουδίστριες που υπήρξαν στον τόπο μας, που από ένα σημείο και μετά θα καταντούσε μονότονο».

Ακολούθησαν οι υπόλοιποι συντελεστές, Αντώνης Λουδάρος, Ευαγγελία Μουμούρη, Τζένη Μπότση και Λάμπης Λιβιεράτος, οι οποίοι εξήραν την προσωπικότητα της Μαρινέλλας κι εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους που βρίσκονται στο πλευρό της. Ο τελευταίος λόγος όμως, ανήκε πάλι στην ίδια: «Ακούστηκαν εδώ τόσα επαινετικά λόγια για μένα, αλλά μη τα λαμβάνετε σοβαρά υπόψη σας. Μη τα παίρνετε τοις μετρητοίς. Τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά απ’ όσο φαίνονται»!

Απόψε (5/1/2011), η «μεγάλη κυρία» θ’ ανέβει στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής για να μας πάρει μαζί της στο ταξίδι της ζωής της. Εμείς, θα είμαστε εκεί για να την ακολουθήσουμε και να σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας. Ως τότε, υπομονή…!

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες από τη συνέντευξη τύπου

 

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here