“Πρόσφατα, ο μικρός γιος μιας φίλης, όταν του είπαν ότι η γιαγιά του είναι άρρωστη με καρκίνο και πρέπει να κάνει ακτινοβολίες, απάντησε άμεσα και αυθόρμητα: «Ξέρω τι είναι οι ακτινοβολίες, ρίχνουν φως εκεί που υπάρχει σκοτάδι.» Αυτά τα απλά λόγια του μικρού, συμπυκνώνουν τον σκοπό της Οργάνωσης «Γυναίκες στην Ογκολογία», που πρόθεσή της είναι να ενημερώσει, να συζητήσει να φέρει στο φως τις πολλές δυνατότητες για πρόληψη, βοήθεια και θεραπεία. Επίσης, καίρια σημαντική είναι η δημιουργία ενός ταμείου που δίνει τη δυνατότητα σε γυναίκες ασθενείς με καρκίνο, περιορισμένης οικονομικής δυνατότητας, να κάνουν τις εξετάσεις τους δωρεάν.

Η αγωνία, η απομόνωση, το στρες της καθημερινότητας, η οικονομική στενότητα, οι τοξικές ειδήσεις, ο φόβος της ανεργίας και των οφειλών είναι εχθροί που δύσκολα αναχαιτίζονται και μόνο η αλληλεγγύη, η ανθρωπιά, οι σοβαρές πρωτοβουλίες αντιμετώπισης των σημαντικών αναγκών μας μπορούν να δώσουν ανάσα και βοήθεια στην τραυματισμένη μας εμπιστοσύνη για τη ζωή.

Για αυτούς τους λόγους θα τραγουδήσουμε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Κυριακή 12 Οκτωβρίου στις 21.00. Η παρουσία σας θα είναι πολύτιμη και για τους γιατρούς και για τους ασθενείς. Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι με την ενημέρωση, το ενδιαφέρον και τη μικρή προσφορά του καθενός από εμάς μπορούν να γίνουν «ΔΥΝΑΤΑ ΤΑ ΑΔΥΝΑΤΑ».”
Λίνα Νικολακοπούλου

dynata_ta_adynata_dt_2014_10

Τα έσοδα από τη συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής θα δοθούν για την οικονομική υποστήριξη γυναικών με καρκίνο, δημιουργώντας ένα ‘μόνιμο ταμείο’ για την κάλυψη διαγνωστικών μοριακών εξετάσεων που δεν καλύπτονται από ασφαλιστικά ταμεία, όπως πχ γενετικός έλεγχος και συμβουλευτική για κληρονομική προδιάθεση, αλλά και άμεση βοήθεια ανασφάλιστων γυναικών με καρκίνο μέσω κοινωνικών ιατρείων και άλλων φορέων, ανά την Ελλάδα και όχι μόνο στην Αθήνα.

Στις 12 Οκτωβρίου αξίζει να είμαστε όλοι εκεί, να στηρίξουμε έμπρακτα το έργο αυτών των γυναικών και των ασθενών, να τραγουδήσουμε μαζί τους και να κάνουμε δυνατά τα αδύνατα!

Τραγουδούν:
Γιάννης Κότσιρας
Ελένη Τσαλιγοπούλου
Zαχαρίας Καρούνης

Συμμετέχει η ηθοποιός Νένα Μεντή
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Λίνα Νικολακοπούλου

Κυριακή, 12 Οκτωβρίου
Ώρα έναρξης: 21.00

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
Αίθουσα “Αλεξάνδρα Τριάντη”
Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη
115 21 Αθήνα
Τηλεφωνικό κέντρο: 210 7282000

Τιμές εισιτηρίων:
25 Α’ ΖΩΝΗ, 20 Β’ ΖΩΝΗ, 15 Γ’ ΖΩΝΗ, 12 ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ

Προπώληση εισιτηρίων:
Tαμεία του Μεγάρου Mουσικής,
megaron.gr
και στο 210 7282333.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here