Το πρώτο βινύλιο του Yinka είναι γεγονός! To «Diving» είναι το έκτο ολοκληρωμένο studio album του και κυκλοφορεί σε βινύλιο από τη δισκογραφική εταιρεία Mind the Wax, καθώς και σε όλες τις μουσικές πλατφόρμες από τη Stay Independent.

Με κεντρικό single το ομότιτλο κομμάτι «Diving», ο Yinka παρουσιάζει σε 10 αγγλόφωνα tracks, ένα  ευρύ ηχητικό φάσμα του bass ήχου, με Dubstep, Grime και UK Garage beats, πλαισιωμένα με τα αιχμηρά φωνητικά του.

Για την παραγωγή του LP  συνεργάστηκε με μερικούς από τους καλύτερους Έλληνες παραγωγούς του σήμερα: dj booker, GHETTO ROCK, Digital Monk, AJ_808, Dj Cron, wosui, Gio Melody και VoxPopuli (με τη σειρά που τους ακούμε στον δίσκο).

Το artwork του εξώφυλλου σχεδίασε η Polyritmo, και η φωτογραφία είναι της Πηνελόπης Γερασίμου.

Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου είχα πάντα επαφή με τη bass μουσική, είτε στα πρώτα βήματα μου σαν MC να χώνω σε drum &  bass parties, είτε όταν έπαιζα μπάσο στους direct connection μια electro dub μπάντα.

Μετά ήρθε το dubstep, το grime και άλλα είδη που παρέπεμπαν στον ήχο του Λονδίνου και όχι μόνο. Ένας ήχος επηρεάστηκε από την παρουσία των Τζαμαϊκανών και άλλων μεταναστών στην Αγγλία και τον οποίο μέσα στα χρόνια αγάπησα.

Η αρχή του δίσκου έγινε τυχαία με κάποια beats που μου έστειλε ο wosui το 2017 και διάλεξα το beat για το «Playing with time». Μετά ήρθε η πρώτη καραντίνα και μετά η δεύτερη, τότε δημιουργήθηκαν τα πρώτα 5-6 κομμάτια και και μαζί με κάποια άλλα, που έγραψα πιο πρόσφατα, δημιουργήθηκε το «Diving».

Σε αυτόν τον δίσκο νιώθω ότι προκαλώ τον εαυτό μου μέσα από νέες συνεργασίες και φρέσκα beats, ψάχνοντας νέους τρόπους έκφρασης. Παράλληλα ανακαλώ τα πρώτα συναισθήματα που είχα όταν ήρθα για πρώτη φορά σε επαφή με αυτή τη μουσική.

Long live the BASS CULTURE.
ΥΙΝΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here