Γράφει ο Μάριος Γκούβας
Φωτογράφηση: Αφροδίτη Ζαγγανά

Αν και η Angelika Dusk έχει ήδη κάνει αισθητή την παρουσία της, με την κυκλοφορία των πρώτων της τραγουδιών και ορισμένες σημαντικές εμφανίσεις, δεν είχε τύχει να τη δούμε μέχρι τώρα. Γι’ αυτό και η πρώτη της εμφάνιση στο Faust ήταν ιδανική ευκαιρία.

Στριμώξαμε το αυτοκίνητο στην Καλαμιώτου και μπήκαμε στο μαγαζί που είχε ήδη αρκετό κόσμο. Η πρώτη μας κίνηση ήταν να βρούμε την Angelika και να μιλήσουμε για το live και τις δισκογραφικές της κινήσεις, όπερ και εγένετο.

angelika dusk_10_2014_015

Music Corner: Πρώτη σου εμφάνιση στο Faust…
Angelika Dusk:
Και είμαι πάρα πολύ ενθουσιασμένη. Είναι ένας πολύ ωραίος χώρος και ήθελα ανέκαθεν να παίξω εδώ. Πιστεύω ότι θα πάει καλά. Ο χώρος είναι οικείος, υπάρχει άμεση επαφή του κοινού με τη σκηνή.

Music Corner: Τι άλλες εμφανίσεις κάνεις αυτόν τον καιρό;
Angelika Dusk: Κάνουμε δύο με τρεις κάθε μήνα. Έχουμε προγραμματίσει για τις 12 Νοεμβρίου στο Bourbon στη Γλυφάδα, πριν λίγες μέρες έπαιξα στο Νομισματικό, το καλοκαίρι στον κήπο του Μεγάρου, στο φεστιβάλ του EN LEFKO. Προσπαθούμε να κάνουμε στοχευμένες εμφανίσεις σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, ώστε να βρεθούμε και στο κέντρο και Βόρεια και Νότια, παντού.

Music Corner: Κυκλοφόρησες το πρώτο σου single το Φλεβάρη αλλά και EP πριν λίγους μήνες. Πώς είναι η ανταπόκριση του κοινού μέχρι τώρα;
Angelika Dusk:
Το “Love on your own terms” πηγαίνει πολύ καλά. Έχει παιχτεί και στο ραδιόφωνο και ο κόσμος έχει αρχίσει να ταυτίζει το κομμάτι με το όνομά μου. Το “Telling stories” το προωθούμε ακόμα. Χρειάζεται δουλειά και επιμονή για να σε γνωρίσει το κοινό. Στην αγορά βρίσκομαι μόλις έξι μήνες και δεν περιμένω να γίνουν όλα άμεσα.

angelika dusk_10_2014_01

Music Corner: Δισκογραφικά τι ετοιμάζεις; Πότε θα ακούσουμε μια ολοκληρωμένη δουλειά σου;
Angelika Dusk: Έχω γράψει αρκετά τραγούδια και έχω σταθερή συνεργασία με Άγγλους παραγωγούς, τους Red Triangle Productions και τον Ross Cullum. Δουλεύουμε μαζί στο Λονδίνο, ηχογραφούμε, ενορχηστρώνουμε και γι’ αυτό ταξιδεύω πολύ. Κάποια στιγμή θα χρειαστεί να προχωρήσουμε στην επιλογή των κομματιών που θα μπουν στο άλμπουμ.

Music Corner: Τα κομμάτια είναι ήδη ηχογραφημένα;
Angelika Dusk: Τα περισσότερα ναι, αλλά συνεχίζω να ηχογραφώ μέχρι να φτάσουμε στη δύσκολη διαδικασία της επιλογής των τραγουδιών που θα μπουν στο άλμπουμ.

Music Corner: Γιατί επέλεξες την Αγγλία για τις ηχογραφήσεις και την παραγωγή;
Angelika Dusk: Γράφω αγγλικό στίχο, pop μουσική και ο ήχος που θέλω είναι ο σύγχρονος pop βρετανικός – αμερικάνικος. Οι άνθρωποι εκεί είναι ειδήμονες σ’ αυτό που κάνουν.

Music Corner: Το Dusk σημαίνει σούρουπο. Η μουσική σου είναι pop. Υπάρχει και dark εκδοχή;
Angelika Dusk: Οι καλλιτέχνες έχουμε διάφορες πλευρές. Προσωπικά γράφω και όταν είμαι χαρούμενη και σε στιγμές που δεν είμαι καλά, με πιάνει και μια τρέλα κάποιες φορές (γέλια). Στις στιγμές που είμαι πεσμένη ψυχολογικά βγαίνουν και κάποια σκοτεινά πράγματα, στα οποία εγώ χρησιμοποιώ και διάφορους συμβολισμούς, όπως μαύρους δράκους, μαριονέτες, γυάλινες χιονόμπαλες, carousel, και πλέκεται ένα παραμύθι μέσα σε όλο το άλμπουμ.

Music Corner: Σ’ ευχαριστούμε και σου ευχόμαστε καλή επιτυχία.
Angelika Dusk:
Κι εγώ σας ευχαριστώ.

—————-

Αφήσαμε την Angelika να ετοιμαστεί και ανεβήκαμε στον κεντρικό χώρο του Faust, που συνέχιζε να γεμίζει με γρήγορους ρυθμούς. Πολύ σύντομα, οι Φώτης Βαγενάς, Πέτρος Βασιλιάδης, Μάριος Λαζ Iωαννίδης, Αλέξανδρος Λιβιτσάνος και Δημήτρης Μποσινάκος πήραν τις θέσεις τους στη σκηνή και ακολούθησε η Angelika υπό τα χειροκροτήματα του κοινού.

angelika dusk_10_2014_02

Η ερμηνεύτρια ξεκίνησε με “You ’ve got the love” από Florence and the Machine, κομμάτι που ενδείκνυται για μια πρώτη εκτίμηση της γκάμας μιας φωνής. Καλές χαμηλές και δυναμικές ψηλές νότες, έδειξαν από την πρώτη στιγμή την ποιότητα της φωνής της. Μ’ αυτή τη φωνή γέμισε, άλλωστε, τόσο ασφυκτικά το Faust που η φωτογράφος μας έδινε «μάχες» προκειμένου να πάρει καλή θέση.

angelika dusk_10_2014_07

Πολύ σύντομα ήρθε η ώρα να «κρίνουμε» και τις συνθετικές της δυνατότητες. “Telling Stories” με «καθαρό» pop ρυθμό και ήχο. Το πρόγραμμα κύλησε πολύ ομαλά με γνωστές επιτυχίες μεγάλων ονομάτων του χώρου, διανθισμένες με τα νέα τραγούδια της Angelika, που μας έδειξε και τις πιανιστικές της ικανότητες, με το κοινό να χειροκροτεί, να χορεύει και να σιγοτραγουδάει συνέχεια.

angelika dusk_10_2014_019

Κάθισε στα πλήκτρα ερμηνεύοντας αρκετά κομμάτια μέχρι που επανήλθε για να λικνιστεί στη σκηνή υπό τους ήχους του “I Kissed A Girl” σε μια πιο αργή και jazz εκδοχή. Κάπου εκεί η Angelika έκανε το διάλειμμά της, αφήνοντας τη σκηνή στους μουσικούς της και το μικρόφωνο στον Μάριο Λαζ Ιωαννίδη, που ερμήνευσε πολύ όμορφα δύο πιο rock κομμάτια.

angelika dusk_10_2014_09

Η επιστροφή της Angelika στη σκηνή συνοδεύτηκε από μια μελωδική μπαλάντα με συνοδεία κιθάρας. “Black Dragon”, μια power ballad για τη συνέχεια και η νέα καλλιτέχνις εξακολουθεί να μας εκπλήσσει θετικά με τις δημιουργίες της, όπως τα “Marionette” και “Somewhere in the Distance”, αλλά και με τις διασκευές που επιλέγει να παρουσιάζει.

angelika dusk_10_2014_04

Lana Del Ray, Alicia Keys, Bruno Mars, Lady Gaga, One Republic, είναι μερικοί από τους καλλιτέχνες των οποίων τραγούδια επέλεξε να ερμηνεύσει η Angelika, που δείχνουν ξεκάθαρα και τις επιρροές της, αφού τα δικά της κομμάτια κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος.

angelika dusk_10_2014_016

Στη δεκάλεπτη εκτέλεση του “Happy”, η δημιουργός και ερμηνεύτρια σύστησε τους μουσικούς της και τους έδωσε την ευκαιρία να δείξουν τις ικανότητές τους σολάροντας, αλλά το τέλος του κομματιού σήμανε και το τέλος της παράστασης, παρά τα …παρακάλια του κοινού να συνεχίσει έστω και για λίγο.

angelika dusk_10_2014_023

Η Angelika μας χάρισε μια πολύ όμορφη βραδιά, δημιουργώντας ένα πρόγραμμα στο οποίο ενέταξε μοναδικά τα κομμάτια της. Και θα περιμένουμε με πολύ ενδιαφέρον το ολοκληρωμένο της άλμπουμ για ν’ ακούσουμε τα νέα της τραγούδια με παραγωγή από τους ειδικούς της pop μουσικής.

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here