Γράφει η Κωνσταντίνα Μακρογιάννη
Φωτογραφίες: Ματίνα Φουντούλη

Με τις πρώτες νότες να παίζουν και πλαισιωμένος από εξαίρετους μουσικούς, ο Μάριος Φραγκούλης εμφανίστηκε σε ένα από τα πιο όμορφα θέατρα του Πειραιά, το Βεάκειο, την Τετάρτη 10 Ιουλίου. Η «Γαλάζια Λίμνη» της Λίνας Νικολακοπούλου είναι το εναρκτήριο τραγούδι και το πρόγραμμα που ακολουθεί σημαδεύει το προσωπικό εκλεπτυσμένο στυλ του Μάριου Φραγκούλη. Άλλωστε η καλλιτεχνική συνάντηση με τη Λίνα Νικολακούλου έχει πάντα ουσία και δημιουργική διάθεση.

Η προσπάθεια αυτή λοιπόν, έπειτα από μικρές δυσκολίες, ξεκινάει από τον Πειραιά και ο καλλιτέχνης κάνει μια μικρή αναφορά για τη μουσική εκπαίδευση και παιδεία στη χώρα μας. Μαζί του η Μυρτώ Βασιλείου που παρουσιάζει δύο νέα τραγούδια σε μουσική Κώστα Τσίρκα, την «Ανοιξιάτικη Μέρα» σε στίχους Σπύρου Γραμμένου και το «Μέσα μου φως» σε στίχους Γεράσιμου Ευαγγελάτου, για να ερμηνεύσει στη συνέχεια, ντουέτο με τον Μάριο Φραγκούλη, το «Ψυχές και σώματα». «Ίσως φταίνε τα φεγγάρια» και «Ζωή Κλεμμένη» ακολουθούν και ζεσταίνουν για τα καλά το κοινό.

Το πρόγραμμα που παρουσιάζει ο Μάριος Φραγκούλης έχει πολλές καταβολές. Αυτό που το χαρακτηρίζει είναι η υψηλή αισθητική. Σε αυτό το σημείο αξίζει να προστεθεί και το τραγούδι «Πετάω» του Σταμάτη Κραουνάκη που ο Μάριος Φραγκούλης αγάπησε από την ταινία «Πεθαίνοντας στην Αθήνα». Ακούσαμε τραγούδια όπως τα «Caruso», «Ηistoria de un amor» και ακολούθησε ελληνικός ρυθμός με το «Πες μου μια λέξη». Οι χορευτικές κινήσεις του Μάριου Φραγκούλη αποσπούν τον ενθουσιασμό του κοινού! Η φωνή του είναι δυνατή και λυρική. Ο ίδιος εμπνέει ρομαντισμό, ερμηνεύει με τρόπο που ονειροπολεί και ταυτόχρονα καταφέρνει να διασκεδάζει το κοινό όταν ερμηνεύει πιο ελαφρά τραγούδια.

Οι στιγμές των encore θα έλεγα πως χρήζουν ιδιαίτερης μνείας. Ο Μάριος  Φραγκούλης κάλεσε στη σκηνή τον Τάκη Ζαχαράτο και τον Γιώργο Περρή για να ερμηνεύσουν μια σειρά τραγουδιών. Ο Τάκης Ζαχαράτος σε ρόλο… Ρένας Βλαχοπούλου και Μελίνας Μερκούρη, αποτύπωσε για μια ακόμη φορά το δικό του υποκριτικό ταλέντο προκαλώντας το γέλιο του κοινού. Οι τέσσερις πλέον καλλιτέχνες στη σκηνή ερμήνευσαν τα «Θεός αν είναι», «Με την πλάτη», «Τα λιμάνια» της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, «Ταξίδι στα Κύθηρα», «Τα νησιά» και τέλος «Τη Σερενάτα της Νύχτας» σε στίχους Λίνας Νικολακοπούλου. Ιδιαίτερη ήταν η στιγμή όταν ανέβηκε απρόσμενα στη σκηνή ένας θεατής με καρδιά μικρού παιδιού, για να «συμπράξει» μαζί με τον Μάριο Φραγκούλη!

Στο τέλος της παράστασης ο Μάριος Φραγκούλης ευχαρίστησε του συνδημιουργούς της «Γαλάζιας Λίμνης», Λίνα Νικολακοπούλου και Άρη Δαβαράκη.

Να σημειωθεί πως ανάμεσα στο κοινό παραβρέθηκε και ο ηθοποιός Νίκος Γαλανός.

Ο Μάριος Φραγκούλης σε μια ακόμη παράσταση, ανοίγει το συρτάρι των ελληνικών και ξένων τραγουδιών και τους δίνει τη δική του ιδιαίτερη μουσική προσέγγιση…

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού, χωρίς την άδεια του MusicCorner.gr…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here