6/12/2013
Γράφει η Πέννυ Γέρου
Φωτογράφηση: Σπύρος Σταυρόπουλος
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Το βράδυ της Κυριακής στο Ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ γινόταν ένα τεράστιο party! Από τις 15:30 το μεσημέρι μέχρι τις 23:30 το βράδυ, μπύρες, πίτσες, μουσικές και γέλια ήταν σε αφθονία και όλοι φαίνονταν να περνούν τέλεια!

Το Meet & Beer Festival, όπως το ονόμασαν οι περισσότεροι, φιλοξένησε 6 μπάντες και έναν παρουσιαστή – stand-up comedian! Εκτός από τις μουσικές, το γερό χαρτί του party ήταν η φθηνή μπύρα (1 ευρώ το πλαστικό ποτήρι) και το φθηνό φαγητό (1 ευρώ η pizza). Πέρα από τις μουσικές λοιπόν, ο στόχος ήταν ένας: άφθονη μπύρα κ pizza! Άλλωστε, το video wall από νωρίς πρόβαλλε ατάκες για τη ζωτική τους σημασία. Λαμπρό παράδειγμα: Save water, drink beer!

meet_beer_2013_12_07_zaralikos
Χριστόφορος Ζαραλίκος

Παρουσιαστής της βραδιάς ήταν ο Χριστόφορος Ζαραλίκος, ο οποίος έκανε την εισαγωγή στη βραδιά και ανάμεσα στις εμφανίσεις των συγκροτημάτων έδινε αυτό που έλειπε από ένα τέλειο party: γέλιο! Από το μικροσκόπιο του Χριστόφορου δεν ξέφυγε σχεδόν κανείς, από την … «έξυπνη σίτα» μέχρι τον Παντελή Παντελίδη και τους χωρισμούς, όλα έλαβαν το κομμάτι σάτιρας που τους αναλογεί και τους αξίζει! Πάντα ετοιμόλογος και ευχάριστος, ο Χριστόφορος Ζαραλίκος ήταν άξιος παρουσιαστής του Meet & Beer.

Ακόμη, ανάμεσα στα διαλείμματα από τις μπάντες κρατούσε συντροφιά με τις μουσικές του ο Mr. Soundproof, απόλυτα συντονισμένος με το κλίμα του κόσμου αλλά και το χρώμα της μπάντας που ακολουθούσε. Rock, reggae, funk ήχοι, με beats ή χωρίς, κράταγαν τον κόσμο θερμό μέχρι να πάρει …την επόμενη μπύρα!

meet_beer_2013_12_01_bangies
Bangies

Η πρώτη μπάντα ξεκίνησε γύρω στις 16:00. Οι Bangies με rock, funk και hiphop στοιχεία άρχισαν να ζεσταίνουν το κοινό, ακόμα κι αν αυτό ήταν αρκετά «λειψό» σε σχέση με ό,τι ακολούθησε. Οι μίξεις, οι παραγωγές, οι ενορχηστρώσεις και το flow της μπάντας ήταν ό,τι έπρεπε για το ξεκίνημα. Αργότερα ακολούθησε ο Σπύρος Γραμμένος, όπως τον έχουμε συνηθίσει πάντα, με το «Σκύλο», την «Αλίκη», τον «Κουκουλοφόρο» του. Παρόλα αυτά, πάντα υπάρχει κάτι παραπάνω. Για παράδειγμα, έχουμε δει το Σπύρο με μια κιθάρα να τραγουδά τον περίφημο «Κουκουλοφόρο», αλλά στο ΟΑΚΑ μια ολόκληρη μπάντα έντυσε το κομμάτι αυτό με τον πιο δυνατό τρόπο. Η αλήθεια είναι πως η μπάντα «του πάει».

meet_beer_2013_12_15_grammenos
Σπύρος Γραμμένος

Όσο η ώρα περνούσε και τα ψυγεία με τις μπύρες άδειαζαν, οι Wedding Singers ανέβηκαν στη σκηνή του Ποδηλατοδρόμιου, με περισσότερο ηλεκτρονικά εφέ, με μια απίστευτη ενέργεια και φυσικά με πολύ ενδιαφέρουσες διασκευές, από reggae μέχρι rock κομμάτια. Μας παρουσίασαν και μια δική τους δουλειά, με τίτλο «Electric wire»: όνομα και πράμα.

meet_beer_2013_12_19_wedding_singers meet_beer_2013_12_17_wedding_singers
Wedding Singers

 

Για τη συνέχεια οι αγαπημένοι του αθηναϊκού – και μη – κοινού, Imam Baildi! Τα …μαγειρέματα της μπάντας αυτής άφησαν χορτάτο για ακόμα μια φορά τον κόσμο, με σταθερή αξία πλέον τον MC Yinka που στέκεται πάντα απέναντι στο κοινό γεμάτος προτροπή για χορό και ενότητα. Με όλα τα αγαπημένα κομμάτια, «Πασατέμος», «Πόσο λυπάμαι», «Busca ritmo» για πιο τρελό χορό, και το δικό τους «Σημείωμα» που έχει αγκαλιάσει ο κόσμος, έκαναν το πέρασμά τους από το Meet & Beer 2013. Ίσως να μην ήταν η πιο δυνατή τους εμφάνιση, αλλά σίγουρα έχουν τη «συνταγή» για να ξεσηκώσουν το κοινό.

meet_beer_2013_12_23_imam_baildi_mc_yinka
Imam Baildi & MC Yinka

Για τις δυο επόμενες εμφανίσεις, η κατάσταση στο ΟΑΚΑ έφτασε στα κόκκινά της για τη συγκεκριμένη βραδιά. Οι Locomondo με το μαγικό τους χαλί και η «απόλυτη ηδονή με πόδια», Tonis Sfinos, έκαναν τον κόσμο να χορέψει μέχρι τελικής πτώσης!

Οι Locomondo μετέτρεψαν όλο τον κόσμο σε ένα. Μετά από 10 χρόνια, τα παιδιά αυτά ακολουθούν «το δρόμο της καρδιάς» κι ο κόσμος εκείνους με κλειστά μάτια! Απολαυστικοί και ευχάριστοι, με χιούμορ στη σκηνή και αστείρευτη ενέργεια.

meet_beer_2013_12_45_locomondo
Locomondo

Το ίδιο ισχύει φυσικά και για τον άνθρωπο – φαινόμενο, Toni Sfino: ένας άνθρωπος που δε μπορείς να είσαι σίγουρος, αν έχει έρθει από το παρελθόν ή το μέλλον. Μαζί του οι Playmates, η «Lovely Veronica» και η «Ζαβολιάρα Lola». Αυτή τη φορά δεν έκανε εντυπωσιακή είσοδο όπως συνηθίζει, αλλά όλη η εμφάνιση δεν ήταν τίποτα λιγότερο από υπερπαραγωγή! Φέρνοντας τις δεκαετίες του ’70 και του ’80 στο σήμερα, ο Tonis Sfinos κάνει από τα καλύτερα show που έχουμε δει τον τελευταίο καιρό. Φυσικά στο ΟΑΚΑ πήραμε μόνο μια μικρή γεύση από το πρόγραμμά του στο Fuzz.

meet_beer_2013_12_63_sfinos
Toni Sfinos & Playmates

Από το party φύγαμε όλοι με χαμόγελα. Ίσως έφταιγαν οι μπύρες, ίσως οι καλές μουσικές, ίσως η καλή παρέα: εγώ θα πω πως έφταιγαν όλα μαζί!

Ο χώρος που επιλέχθηκε για το festival ήταν αφενός μεγάλων προσδοκιών όσον αφορά την προσέλευση του κόσμου, αλλά πολύ καλή επιλογή λόγω της κακοκαιρίας της Κυριακής. Ελπίζουμε να δούμε και μια καλοκαιρινή version αυτού του party…

Αλλιώς δε θα’ χουμε στον ήλιο …μπύρα!

—————–

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here