7/5/2014
www.musiccorner.gr

8ESPESIOUS SMALL BAND
(σε… meeting με τη Γιώτα Πριόνα)

Η αγάπη για τη μουσική, η τρέλα, η ζωντάνια, το πείσμα και η καλή διάθεση είναι τα όπλα του μουσικού συγκροτήματος που πρόκειται να γνωρίσετε μέσα απ’ τα λόγια μου, τα οποία μας επιτρέπουν να μιλάμε για μια… θεσπέσια μουσική ένωση. Είναι η Άλκηστις, ο Φάνης, ο Δημήτρης και ο Γιάννης ή αλλιώς οι 8espesious small band, οι οποίοι απ’ ότι φαίνεται ήρθαν και θα μας απασχολήσουν.

Αν και μετρούν λίγους μήνες μαζί ως συγκρότημα, κατάφεραν εξ αρχής να δέσουν αρμονικά ως σύνολο, ενώ πλέον πραγματοποιούν πολύ συχνές εμφανίσεις σε γνωστά αθηναϊκά μπαράκια. Όπως και οι ίδιοι περιγράφουν, περνούν ίσως την πιο δημιουργική φάση τους, ενώ βρίσκονται πολύ κοντά στην παρουσίαση των πρώτων δικών τους κομματιών. Με διάθεση funk-rock και πρωτότυπες διασκευές γνωστών, κλασικών ασμάτων της δεκαετίας του ‘70 και όχι μόνο, οι 8espesious είναι εδώ και να είστε σίγουροι πως ξέρουν τον τρόπο να σας ξεσηκώσουν! Απολαύστε υπεύθυνα…

8espesious_meeting_point_2014_05_002

MusicCorner: “8espesious small band” λοιπόν. Πώς προέκυψε η… «θεσπέσια» ένωση των τεσσάρων;
8espesious small band: Λοιπόν… Οι τρεις άντρες της παρέας (Φάνης Σκλήνος: Μπάσο, Δημήτρης Αζοράκος: Τύμπανα και Γιάννης Παπαζάχος: Κιθάρα) γνωριζόμαστε από παιδιά, από το σχολείο, και παίζουμε αρκετά χρόνια μαζί μουσική. Την Άλκηστη Λαμπροπούλου (τραγούδι) τη γνωρίσαμε μέσω ενός κοινού γνωστού μας και έτσι ήρθαμε σε επαφή, τζαμάραμε και αμέσως δέσαμε.

MusicCorner: Ποιες είναι οι μουσικές σας επιρροές ως συγκρότημα; Ταιριάζουν τα μουσικά γούστα των μελών του συγκροτήματος ή διαφέρουν ως ένα βαθμό;
8espesious small band: Τα μουσικά γούστα του καθενός από εμάς είναι διαφορετικά ως ένα βαθμό, όπως είναι φυσικό. Όμως έχουμε αρκετά κοινά γι’ αυτό και δέσαμε όλοι μαζί. Έχουμε επηρεαστεί από καλλιτέχνες όπως οι Jaco Pastorius, Richard Bona, Stevie Wonder, Steve Gadd, Freddie King, Stanton Moore και άλλοι πολλοί…

MusicCorner: Ονομάστε έναν έλληνα και έναν ξένο καλλιτέχνη με τον οποίο θα θέλατε να συνεργαστείτε και φυσικά αιτιολογείστε αυτή σας την επιλογή!
8espesious small band: Από έλληνες καλλιτέχνες θα θέλαμε φυσικά να συνεργαστούμε με τον Γιώργο Κοντραφούρη! Είναι εξαιρετικός μουσικός, τι να λέμε τώρα! Και από ξένους, με τον Zach de la Rocha… γιατί έτσι!

MusicCorner: Ποια ιδιαίτερη στιγμή στην μέχρι τώρα πορεία σας ως συγκρότημα ξεχωρίζετε;
8espesious small band: Θα μας μείνει αξέχαστο το opening που κάναμε για τους Dat Funk (Αστέριο Παπασταματάκη: Hammond, Μιχάλη Καπηλίδη: Τύμπανα, Adedeji Adetayo: Κιθάρα-φωνή) στις 3 Απριλίου του ’14 στο Faust. Είναι απίστευτο συναίσθημα να ανοίγεις μία τέτοια μπάντα! Μας ενέπνευσαν μουσικά και δημιουργικά. Το χαμόγελο που είχαμε μετά το live έκανε μέρες να φύγει!

MusicCorner: Στα δικά σας τραγούδια θα ρισκάρατε να πειραματιστείτε με διαφορετικά μουσικά στυλ ή θα παραμένατε πιστοί στο funkrock ύφος σας;
8espesious small band: Προς το παρόν δεν έχουμε ολοκληρώσει κάποια μουσική σκέψη –αν και έχουμε πολλές! Μέχρι στιγμής, οι πειραματισμοί που γίνονται κυμαίνονται σε πιο funk-fusion ύφος.

MusicCorner: Στα live σας ακούμε πολύ ιδιαίτερες διασκευές γνωστών κομματιών. Ξεχωρίστε μου ένα αγαπημένο σας κομμάτι που ξεσηκώνει τόσο εσάς, όσο και τον κόσμο όταν το ερμηνεύετε.
8espesious small band: Έχουμε κάνει μία ιδιαίτερη διασκευή στο “ I got a woman” του Ray Charles. Του έχουμε δώσει ύφος Νέας Ορλεάνης, αρκετά ενδιαφέρον κατά τη γνώμη μας… Όπως φαίνεται και από τις αντιδράσεις του κόσμου, το βρίσκουν εξίσου ενδιαφέρον.

MusicCorner: Ποια θεωρείτε πως είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι νέοι καλλιτέχνες και τα νέα συγκροτήματα στην Ελλάδα;
8espesious small band: Υπάρχει έλλειψη απήχησης και ενδιαφέροντος. Είναι πολύ λίγος ο κόσμος που ψάχνεται και θέλει να ανακαλύψει νέους καλλιτέχνες και συγκροτήματα. Δεν τους ενδιαφέρει. Συνήθως στα live που γίνονται με Jazz, Funk, Rock και άλλα είδη ξένης μουσικής είμαστε οι ίδιοι και οι ίδιοι. Τουλάχιστον υπάρχει υποστήριξη μεταξύ των μουσικών… Ιδιαίτερο πρόβλημα στις μέρες μας επίσης λόγω κρίσης, είναι ότι κανονίζεις ένα gig από το οποίο δεν ξέρεις αν έρθει κόσμος, αν πληρωθείς, ούτε καν αν χρειαστεί να πληρώσεις το ποτό που θα πιείς εν ώρα εργασίας (!) Κάτι το οποίο καθιστά πολύ δύσκολο το να επιβιώσει κανείς από τη μουσική και δημιουργεί απογοήτευση στους νέους καλλιτέχνες που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους σε αυτή.

MusicCorner: Σε βάθος χρόνου, ποια στοιχεία είναι αυτά που κρατούν, κατά τη γνώμη σας, ένα συγκρότημα ενωμένο;
8espesious small band: Βασικότερο στοιχείο είναι η αφοσίωση. Από ‘κει και πέρα χρειάζεται συνεννόηση, συζήτηση, τακτικές πρόβες, μουσική δημιουργία-σύνθεση, συγκεκριμένοι στόχοι…

MusicCorner: Γιατί πιστεύετε ότι αξίζει κάποιος να έρθει και να σας ακούσει;
8espesious small band: Οι διασκευές που έχουμε κάνει έχουν αρκετό ενδιαφέρον, κατά τη γνώμη μας πάντα, αρμονία και ρυθμό. Έχουμε ρίξει αρκετή δουλειά ο καθένας μόνος του, αλλά και όλοι μαζί ώστε να βγει αυτό το μουσικό αποτέλεσμα το οποίο βέβαια θέλει ακόμη περισσότερο «λιώσιμο» και πρόβες. Δεν τερματίζεται η μουσική σπουδή… Άλλα πέρα από το τεχνικό κομμάτι της μουσικής, έχουμε όλοι όρεξη και χαρά γι’ αυτό που κάνουμε. Περνάμε υπέροχα όταν παίζουμε και αυτό βγαίνει στη σκηνή. Η θετική ενέργεια που έχουμε περνάει στον κόσμο με αποτέλεσμα να περνάνε όμορφα ακούγοντας και βλέποντας μας να παίζουμε. Η μουσική που πρεσβεύουμε είναι ούτως ή άλλως χαρούμενη και χορευτική.

8espesious_meeting_point_2014_05_001

MusicCorner: Μέχρι σήμερα δεν έχετε κυκλοφορήσει δική σας ολοκληρωμένη δουλειά, μιας και μετράτε λίγο καιρό μαζί ως συγκρότημα. Βρίσκεστε παρ’ όλα αυτά σε μια ιδιαίτερα παραγωγική περίοδο. Ποια τα μελλοντικά σας σχέδια -δισκογραφικά και από άποψη εμφανίσεων;
8espesious small band: Είμαστε πολύ κοντά στο να ολοκληρώσουμε το πρώτο μας original κομμάτι. Δισκογραφικά ακόμη δεν μπορούμε να μιλάμε, καθώς δεν έχουμε κλείσει ούτε χρόνο ως μπάντα, όμως είναι μέσα στους στόχους και τα σχέδια μας. Εμφανιζόμαστε αρκετά συχνά (περίπου 3 φορές το μήνα) σε κάποιο Bar της Αθήνας ή μουσική σκηνή. Το επόμενο μας live είναι 9 Μαΐου στο ¨Rockwood¨ στην Πατησίων, όπου το ίδιο βράδυ μαζί με εμάς θα εμφανιστούν και οι “Frankly my dear”, με τους οποίους συνεργαζόμαστε για δεύτερη φορά και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό. Το καλοκαίρι πιθανότατα θα μας βρείτε σε κάποιο νησί της Ελλάδας.

MusicCorner: Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συνεργασία!
8espesious small band: Εμείς ευχαριστούμε! 

————–

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here