11/7/2013
www.musiccorner.gr

DAPHNE AND THE FUZZZ
(σε …meeting με τη Ρόζα Βασιλάτου
)

Με μεγάλη μας χαρά ανακαλύψαμε και σας συστήνουμε τους Daphne and the Fuzzz! Οι “χτύποι” της καρδιάς τους ακούγονται ήδη στα ραδιόφωνα της πόλης και το διαδίκτυο έχει γεμίσει από αυτό το δυνατό “Doop Doop“… Η γλυκύτατη φωνή της Daphne και ο bright pop rock, με blues και indie στοιχεία, χαρακτήρας τους, όπως αναφέρουν και οι ίδιοι παρακάτω εντελώς περιγραφικά, μας έχουν ήδη κλέψει τις καρδιές!

Γνωρίστε τους και κρατήστε το όνομά τους σε μια άκρη του μυαλού σας… γιατί έπεται και συνέχεια!

daphne_and_the_fuzzz_2013_07_01

MusicCorner: Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά! Από ποιους απαρτίζονται οι Daphne And The Fuzzz; Και γιατί με …τρία «z»;;;
Daphne And The FuzZz (Δάφνη):
Οι Daphne and the Fuzzz αποτελούνται από τον Πάνο Λιάπη στην κιθάρα, τον Δημήτρη Πατρώνα στο μπάσο, τον Δημήτρη Δουμουλιάκα στα τύμπανα και την Δάφνη Λάζου στα πλήκτρα/πιάνο και στη φωνή. Μετά από πολλές ώρες αναζήτησης ονόματος καταλήξαμε στο Daphne and the Fuzz αλλά σύντομα διαπιστώσαμε ότι υπήρχε ήδη μια γνωστή νέα μπάντα με το όνομα Fuzz. Τα τρία ζ (FuzZz) ήταν το πρώτο πράγμα που σκεφτήκαμε ώστε να διαφοροποιήθουμε και μας φάνηκε γλυκούλι! Οπότε το κρατήσαμε.

MusicCorner: Πως ήρθατε κοντά και αποφασίσατε να δημιουργήσετε την μπάντα;
Daphne And The FuzZz 
(Δημήτρης Δ.): Πηγαίναμε όλοι στο ίδιο ωδείο. Είχαμε ήδη ακούσει τα κομμάτια που έπαιζε η Δάφνη στο πιάνο και αποφασίσαμε να τα ενορχηστρώσουμε και να τα παίξουμε όλοι μαζί.

MusicCorner: Δάφνη, εσύ έγραψες τους στίχους του Doop Doop. Έχεις κάνει ποτέ στο παρελθόν κάτι ανάλογο ή είναι η πρώτη σου απόπειρα; Και γιατί αγγλικά;
Daphne And The FuzZz (Δάφνη): Έγραφα τραγούδια από πολύ μικρή. Κάπου στο γυμνάσιο το γύρισα ξαφνικά στον αγγλικό στίχο. Μου έβγαινε πιο αυθόρμητο και μου ακουγόταν πιο ωραίο στα αυτιά μου. Νομίζω πως από τη στιγμή που οι περισσότερες επιρροές μου είναι από την αγγλόφωνη μουσική σκηνή είναι επόμενο και οι  στίχοι να  μου έρχονται πιο φυσικά στα αγγλικά.

MusicCorner: Πως θα χαρακτηρίζατε γενικά τη μουσική σας;
Daphne And The FuzZz (Πάνος):
Τη μουσική μας θα τη χαρακτηρίζαμε ως ένα μείγμα Bright pop rock με blues και indie στοιχεία. Γενικό βέβαια αυτό και ίσως δε περιλαμβάνει και όλες τις επιρροές που βγαίνουν, αλλά το ψάχνουμε ακόμα με τον ήχο και το στυλ μας…

MusicCorner: Το τραγούδι Doop Doop είναι η πρώτη σας επίσημη δουλειά που έκανε μια πολύ καλή πρώτη εντύπωση και είχε μεγάλη απήχηση! Το περιμένατε;
Daphne And The FuzZz (Δημήτρης Π.): Η αλήθεια είναι ότι δε το περιμέναμε. Το καλό ξεκίνημα που έκανε το Doop Doop μας έδωσε χαρά αλλά και μας “μπρίζωσε” να δουλέψουμε πολύ ώστε να είναι και αντάξια η συνέχεια…

MusicCorner: Δάφνη, η συνεργασία σου με τον Μαραβέγια πως προέκυψε; Ποια η άποψή σου για τον καλλιτέχνη;
Daphne And The FuzZz (Δάφνη):
Με τον Κωστή Μαραβέγια γνωριστήκαμε στο Fab liquid studio  που ηχογραφήσαμε τα κομμάτια μας, του αρέσαμε ως ύφος και μου πρότεινε να ανοίξω τη συναυλία του. Με είχε ακούσει τυχαία και πέρυσι σε ένα φεστιβαλάκι στο six dogs, μόνη μου πριν φτιάξουμε την μπάντα και ήξερε πως στέκονται τα κομμάτια τους μόνο με πιάνο-φωνή. Ο Μαραβέγιας τυχαίνει να είναι από τους Έλληνες καλλιτέχνες που μου αρέσουν και εκτιμώ πολύ και παρακολουθώ από την αρχή της πορείας του και γι αυτό με χαροποίησε ιδιαίτερα αυτή η συνεργασία.

MusicCorner: Στη συναυλία ποιου ξένου group ή καλλιτέχνη θα θέλατε να κάνετε support;
Daphne And The FuzZz (Δημήτρης Δ.): 
Ο καθένας από εμάς έχει διαφορετικές επιρροές και αγαπημένα συγκροτήματα αλλά από τις μπάντες που είναι εν ζωή μάλλον συμφωνούμε ότι θα θέλαμε πολύ να κάνουμε support στους Pulp.

MusicCorner: Μετά το doop doop τι έρχεται; Κάποιο νέο single, κάποιο cd; Τι να περιμένουμε;
Daphne And The FuzZz (Πάνος):
Έχουμε ηχογραφήσει 5 ακόμα κομμάτια και θα ακολουθήσει βίντεο κλιπ για κάποιο από αυτά τους επόμενους μήνες. Ταυτόχρονα δουλεύουμε νέες ιδέες στο στούντιο και δεν αποκλείεται όταν νιώσουμε ότι υπάρχει αρκετό υλικό για κάποιο album να προχωρήσουμε και σε αυτό.

MusicCorner: Και κάποιες πληροφορίες για επερχόμενες εμφανίσεις σας;
Daphne And The FuzZz (Δημήτρης Π.):
Δεν ξέρουμε για κάποια σίγουρη εμφάνιση ακόμα αλλά έχουμε σκοπό να κάνουμε όσα περισσότερα lives μπορούμε.

MusicCorner: Για το τέλος, αν η μουσική σας ήταν μια φωτογραφία, τι θα απεικόνιζε;
Daphne And The FuzZz:
Μα αν μπορούσε να ήταν φωτογραφία δεν θα χρειαζόταν να είναι μουσική!

———————–

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here