7/6/2012
www.musiccorner.gr

FREAKY FORTUNE
(σε …meeting με τη Ρόζα Βασιλάτου
)

Για όσους δεν τους γνωρίζετε ακόμα, οι Freaky Fortune είναι το δίδυμο που νίκησε τον διαγωνισμό του διάσημου blogger Perez Hilton “Can YOU sing?” για το cover στο τραγούδι της Katy Perry “Part of me”.

Η επιτυχία τους αυτή δεν σταμάτησε εκεί καθώς τώρα πρόσφατα έβγαλαν το “απόλυτο καλοκαιρινό hit” όπως λένε οι χρήστες του Youtube κάτω από το βίντεο κλιπ τους για το τραγούδι “Our Destiny”! Σίγουρα πρόκειται για μια ανερχόμενη δύναμη στην μουσική σκηνή… Αν θέλετε να τους ψάξετε, στο Youtube θα βρείτε πολλά Cover που έχουν κάνει σε τραγούδια γνωστών καλλιτεχνών, τα οποία έχουν αποσπάσει επίσης πολλά θετικά σχόλια, ενώ στην σελίδα τους στο Facebook τα κομμάτια τους ανεβαίνουν σε mp3 για free download!

Για περισσότερες πληροφορίες, φροντίσαμε να πάρουμε τις απαντήσεις που θέλαμε στο Meeting Point που είχαμε μαζί τους:

MusicCorner: Νικόλας Ραπτάκης και Θεόφιλος Πουζμπούρης! Είστε δύο νέα παιδιά που σημειώσατε μεγάλη επιτυχία και όλοι ξέρουμε ότι υπάρχουν πολλά ακόμα να έρθουν! Θέλετε να ξεκινήσουμε από το όνομα του project σας; Freaky Fortune, πώς το επιλέξατε και τί σημαίνει;
Freaky Fortune – 
Θεόφιλος: Ενώ είχαμε ήδη αρχίσει πριν αρκετό καιρό να γράφουμε μαζί μουσική, δεν είχαμε καταφέρει να καταλήξουμε σε κάποιο όνομα που να μας αρέσει. Δεν ήταν εύκολο να βρούμε κάτι που να αρέσει και στους δύο και το ψάχναμε αρκετό καιρό μέχρι που ένας φίλος, ο Νικόλας, πέταξε τυχαία την ιδέα, μας άρεσε πολύ και το κρατήσαμε
Freaky Fortune – Νικόλας :
Freaky Fortune σημαίνει για εμάς τρελό πεπρωμένο και πιστεύουμε πως ήταν εξʼ αρχής το πεπρωμένο μας να συναντηθούμε, να φτιάξουμε τη μουσική μας και να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας μαζί…

MusicCornerΠως γνωριστήκατε και αποφασίσατε να συνεργαστείτε και να φτιάξετε αυτό το σχήμα;
Θεόφιλος: Η ιστορία πάει πίσω παραπάνω από ένα χρόνο πριν. Είχα ήδη αρχίσει να γράφω κομμάτια και έψαχνα έναν συνεργάτη για φωνητικά ώστε να δημιουργήσουμε μαζί ένα νέο project. Τυχαία είδα στο youtube ένα βίντεο που τραγουδούσε ο Νικόλας. Ενθουσιάστηκα με την φωνή του και αμέσως επικοινώνησα μέσω facebook.
Νικόλας:
Απʼ την στιγμή που άκουσα τα κομμάτια ξετρελάθηκα και είπα αμέσως το ναι για να ξεκινήσουμε να δουλεύουμε και να γράψουμε την δική μας μουσική…

MusicCorner: Να φανταστώ ασχολείστε από νεαρή ηλικία με την μουσική;
Νικόλας: Και οι δύο ασχολούμαστε από πιτσιρίκια με τη μουσική. Εγώ σπούδασα από τα 7 μου κλασσική κιθάρα και μέχρι σήμερα συνεχίζω τις σπουδές μου στο σύγχρονο τραγούδι και τα θεωρητικά στο Εθνικό Ωδείο.
Θεόφιλος:
Εγώ πάλι ξεκίνησα κιθάρα στα 8 μου και μπορώ να πω πως αμέσως την ερωτεύτηκα, συνέχισα τη σχέση μας πηγαίνοντας σε μουσικό σχολείο και θα είμαστε μαζί τουλάχιστον μέχρι το πτυχίο μου του χρόνου. Παράλληλα κάνω και πιάνο και ανώτερα θεωρητικά στο Εθνικό Ωδείο.

MusicCorner: Έχετε μοιράσει κάπως τους ρόλους ανάμεσά σας; Πχ, άλλος ασχολείται κυρίως με τα φωνητικά, άλλος κυρίως με σύνθεση ή στίχο; Ή κι οι δυο σας κάνετε τα πάντα;
Νικόλας: Οι ρόλοι μας είναι μοιρασμένοι. Στις εμφανίσεις μας ο Θεόφιλος ασχολείται με το sampling, παίζει τη μουσική και κάνει backing vocals ενώ εγώ είμαι lead singer. Όσον αφορά τα κομμάτια μας, τα ηχογραφούμε συνήθως μαζί στο freaky studio μας στο σπίτι του Θεόφιλου ο οποίος αναλαμβάνει την σύνθεση και την ενορχήστρωση.

MusicCornerΠώς αποφασίσατε να συμμετάσχετε στον διαγωνισμό του Perez Hilton, ενός Αμερικάνου blogger; Την περιμένατε την νίκη σας στον διαγωνισμό; Τι ακολούθησε μετά από αυτό;
Θεόφιλος: Η ιδέα να αρχίσουμε να κάνουμε διασκευές ανήκει στον Νίκο και ήταν κάτι που ευχαριστιόμασταν πολύ και επιπλέον χαιρόμασταν να βλέπουμε όλο αυτό το θετικό feedback. Παρακολουθούσαμε συχνά την σελίδα του Perez Hilton και ειχαμε πει πως όταν βάλει σε διαγωνισμό κάποιο τραγούδι που να μας άρεσε θα συμμετείχαμε οπωσδήποτε. Όταν ανακοίνωσε το “part of me” της Katy Perry, ένα κομμάτι που είχαμε αγαπήσει απ την αρχή, αμέσως σκεφτήκαμε να συμμετάσχουμε και –ποιος το περίμενε;- βγήκαμε πρώτοι!
Νικόλας: Αλήθεια δεν περιμέναμε να νικήσουμε και όταν ανακοινώθηκε η πρωτιά νιώσαμε φανταστικά! Ενθουσιαστήκαμε που τη διασκευή μας θα την άκουγαν εκατομμύρια κόσμου, που ο Perez Hilton  θα μας έδινε μέσω twitter συγχαρητήρια και φυσικά ότι η ίδια η Katy Perry, που παρακολουθεί (όπως κι όλοι οι σταρ του Χόλιγουντ) το blog του Perez Hilton, θα μάθαινε ποιοι είμαστε. Για μας αυτό ήταν το πιο σημαντικό, συν βέβαια ότι ήρθαν και οι πρώτες προτάσεις για το εξελίξουμε όλο αυτό και να ασχοληθούμε σοβαρά με την καριέρα μας.

MusicCornerΚαι φτάνουμε στο σήμερα! Βγάλατε πρόσφατα δικό σας τραγούδι και video clip με τίτλο «Our Destiny»! Πως είδατε τη διαδικασία του video clip, των γυρισμάτων;
Θεόφιλος: Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την κυκλοφορία του πρώτου μας single, που λέγεται «Our Destiny», είναι σε μουσική και στίχους δικούς μας, και κυκλοφορεί από τη Universal Music. Είναι ένα κομμάτι που το είχαμε δουλέψει αρκετά και ποντάραμε πάνω του απ’ την στιγμή που το γράψαμε.
Νικόλας:
Η εμπειρία των γυρισμάτων του πρώτου μας video clip, αν και πολύωρη και –θα το πω- κουραστική, ήταν απίστευτα δημιουργική γιατί βλέπαμε το δικό μας κομμάτι να παίρνει εικόνα. Το βίντεο που σκηνοθέτησε ο Γιώργος Δέδες είναι αυτό που φανταζόμασταν για το ξεκίνημά μας!

MusicCornerΘα ακολουθήσουn και άλλα μεμονωμένα singles ή σκέφτεστε να ετοιμάσετε κάποιο μεγαλύτερο υλικό με συγκεντρωμένα πολλά τραγούδια σας;
Νικόλας: Ξεκινάμε με digital singles που διατίθενται μέσω iTunes και σιγά σιγά θα μαζέψουμε το υλικό για μια πιο ολοκληρωμένη δουλειά.

MusicCornerΗ χρήση της αγγλικής γλώσσας θα αποτελεί κανόνα στις δουλειές σας ή μελλοντικά θα σας ακούσουμε και στα ελληνικά;
Θεόφιλος: Θα έλεγα πως προς το παρόν είμαστε προσανατολισμένοι σε κομμάτια με αγγλικό στίχο. Με αυτόν τον τρόπο έχουμε την ευκαιρία να μας ακούσει και να μας καταλάβει και το κοινό εκτός Ελλάδος, που είναι πια άμεσα προσεγγίσιμο μέσω ίντερνετ.
Νικόλας:
Αυτό εννοείται πως δε σημαίνει ότι αποκλείεται να γράψουμε στα ελληνικά. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα σε εμπνεύσει, ούτε είναι σωστό να λες εκ των προτέρων: εγώ κάνω μόνο αυτό κι όχι το άλλο.

MusicCornerΗ Universal πως μπήκε στη ζωή σας; Είναι σημαντικό στις μέρες μας να έχετε τη στήριξη μιας δισκογραφικής;
Νικόλας: Είναι πολύ σημαντικό ένας καλλιτέχνης να έχει τη στήριξη μιας εταιρίας η οποία πιστεύει σε αυτόν και στη δική μας περίπτωση είναι η Universal Music, η μεγαλύτερη δισκογραφική εταιρία στον κόσμο. Είναι πολύ σημαντικό το οτι πίστεψαν σε εμάς και τη δουλειά μας. Η επαφή μαζί τους έγινε μέσω της εταιρίας management που μας έχει αναλάβει, του Ερωδιού. Πήγαμε να τους δείξουμε τη δουλειά μας, ήταν πολύ θετικοί και μας πίστεψαν πολύ θερμά.

MusicCornerΈχετε προγραμματίσει κάποιες εμφανίσεις τώρα το καλοκαίρι;
Θεόφιλος: Μετά τηνεπίσημη κυκλοφορία του πρώτου μας single είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε εμφανίσεις σε clubs με ένα γεμάτο ενέργεια dance πρόγραμμα.
Νικόλας:
Επίσης ξέρουμε ότι τέλη Αύγουστου θα ξεκινήσουμε εμφανίσεις στο Thalassa People Stage με τον Γιώργο Μαζωνάκη, μια συνεργασία για την οποία είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι!

———————–

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Polu wrea sunenteuksh kai bravo sta paidia gi auth tous thn prospatheia!!! Kalh dunamh kai kalh sunexeia s’auto pou kanete Guys! 🙂

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here