Πέμπτη 19/4/2012
www.musiccorner.gr

OK
(σε …meeting με την Ελένη Λαμπράκη
)

Φιλοξενούμενοι της στήλης μας αυτή την εβδομάδα είναι οι Ok δηλαδή η Εβίτα Μητσοπούλου, ο Βαγγέλης Ορφανίδης και ο Theo Kal. Τους πρωτογνωρίσαμε δισκογραφικά το 2009 με το ντεμπούτο album τους «Το Μέλι», ενώ από το 2011 ανήκουν στο δυναμικό της Sony Music και μέχρι στιγμής έχουν κυκλοφορήσει ακόμα 2 singles.

Ο ήχος τους ηλεκτρονικός, pop, φρέσκος, χαρούμενος. Αυτή τη στιγμή τους συναντάμε λίγο πριν την σημερινή εμφάνισή τους στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο Upstage όπου σκοπεύουν να συνδυάσουν το τραγούδι με το stand-up comedy! Ευκαιρία λοιπόν να μιλήσουμε γι’ αυτή την ιδιαίτερη εμφάνιση που έχουν ετοιμάσει αλλά και να τους γνωρίσουμε λίγο καλύτερα…

Music Corner: Ποιοι κρύβονται πίσω από τους Ok; Ποιανού ιδέα ήταν και πως αποφασίσατε τη δημιουργία του group;
OK: Οι ΟΚ είναι η Εβίτα Μητσοπούλου στη φωνή, ο Βαγγέλης Ορφανίδης στα synths & τον προγραμματισμό και ο Theo Kal στις κιθάρες. Η ιδέα ξεκίνησε πριν περίπου έντεκα-δώδεκα χρόνια, όταν ο Βαγγέλης και ο Theo αποφάσισαν να φτιάξουν ένα συγκρότημα που θα έπαιζε μουσική σε clubs συνδυάζοντας live όργανα και φωνή με DJ! Περνώντας τα χρόνια καταλήξαμε στη σημερινή μορφή με την Εβίτα πίσω από το μικρόφωνο!

Music Corner: Διαβάζω στο site σας ότι η φιλοσοφία σας συνοψίζεται στη φράση «Ποπ διάθεση και μουσική χωρίς συντηρητικά». Τι εννοείτε με αυτό;
OK: Η ποπ διάθεση είναι ολοφάνερη πιστεύουμε! Η μουσική χωρίς συντηρητικά κρύβει μία ροκ νοοτροπία. Προσπαθούμε να φτιάχνουμε φρέσκα τραγούδια που να απεικονίζουν την ψυχή μας, χωρίς απαραίτητα τις δοκιμασμένες συνταγές που πολλές φορές οδηγούν σε άγευστα πλαστικά τραγούδια. Και σε αντίθεση με τα τρόφιμα, η φρεσκάδα και η έλλειψη συντηρητικών στη μουσική, κάνει τα τραγούδια να διαρκούν περισσότερο στο χρόνο!

Music Corner: Πιστεύετε πως ο όρος «Ποπ» είναι παρεξηγημένος στη χώρα μας;
OK: Παλιότερα ίσως να ήταν! Πλέον όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται ότι η μουσική είναι κάτι υποκειμενικό είτε είναι ροκ είτε είναι ποπ είτε είναι λαϊκή! Δεν κάνει μόνο ο ήχος το καλό τραγούδι. Άλλωστε ποπ είναι και ο Justin Bieber και ο Χρήστος Λαϊνάς! Δεν είναι το ίδιο όμως!

Music Corner: Το τελευταίο σας single «Θα είμαι εγώ εδώ» κυκλοφόρησε με αφορμή τη φωτογραφία της Γεωργίας Παναγοπούλου που απεικονίζει ένα ζευγάρι αγκαλιασμένο μπροστά στα Μ.Α.Τ.  Τι είναι αυτό που σας ενέπνευσε και τι μήνυμα θέλετε να περάσετε εσείς;
OK: Η φωτογραφία ήταν η αφορμή για να γραφτεί το καινούργιο μας τραγούδι. Την είδαμε να κυκλοφορεί στα social media εκείνη την εποχή και αισθανθήκαμε  ότι εξέφραζε ό,τι νιώθουμε τον τελευταίο καιρό… Τον φόβο, την ανασφάλεια, την αβεβαιότητα μέσα σ’ ένα γενικό χαμό, αλλά και το διέξοδο που μπορεί να σου δώσει ένας πραγματικός σύντροφος στον πανικό που επικρατεί σήμερα στις ζωές όλο και περισσότερων ανθρώπων. Αυτό είναι και το μήνυμα του «Θα είμαι εγώ εδώ».

Music Corner: Βλέπετε τίποτα θετικό μέσα σε όλη αυτή τη κρίση που επικρατεί στη χώρα μας;
OK: Ναι! Βλέπουμε να αλλάζουν κάποια πράγματα που σαν κοινωνία ξέραμε εδώ και χρόνια ότι ήταν λάθος. Ξέραμε ότι συνέβαιναν και τα δεχόμασταν αβίαστα! Πολλές φορές τα επικροτούσαμε κι όλας! Πριν λίγα χρόνια το να κλέψεις, το να διπλοπαρκάρεις, το να φωτογραφίζεις τις χαιρετούρες σου με βο(υ)λευτές, το να διοριστείς στο δημόσιο μόνο και μόνο για να κάθεσαι, ήταν πράγματα που ενοχλούσαν ελάχιστους. Τώρα φαίνεται ότι το τοπίο έχει αντιστραφεί! Ακόμη είναι μακρύς ο δρόμος για να αλλάξουμε νοοτροπία, αλλά η αρχή έχει γίνει! Θεωρούμε ότι ναι μεν, η δική μας γενιά είναι αυτή που θα υποστεί τις συνέπειες των λαθών των προηγούμενων γενιών, αλλά έχει τη φοβερή ευκαιρία πλέον να χτίσει το μέλλον των παιδιών της όπως το ονειρεύεται. Να δούμε… Θα την αρπάξουμε αυτή την ευκαιρία ή θα νικήσει γι’ άλλη μια φορά το μικρό προσωπικό συμφέρον;

Music Corner: Έχετε ετοιμάσει μια διαφορετική εμφάνιση από τις συνηθισμένες, σήμερα στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο. Πως προέκυψε αυτή η ιδέα για το standup comedy και τι θα δει το κοινό; Επίσης στο live σας πρόκειται να «διακωμωδήσετε» μια οντισιόν νέων ταλέντων. Έχετε βιώσει κάποια παρόμοια εμπειρία που σας ώθησε να επιλέξετε τη συγκεκριμένη θεματολογία;
OK: Η Φανή Παλιούρα είναι φίλη και πολύ καλή ηθοποιός που δουλεύει με πολύ μεράκι! Την είχαμε δει πέρυσι σε stand-up αλλά και φέτος στις «Αδερφές» και στα «Πορτραίτα» που παίζει αυτό τον καιρό στο θέατρο Παραμυθιάς. Οι παραστάσεις αυτές λοιπόν μας έδωσαν την ιδέα ότι θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε με κάποιο τρόπο! Όταν της είπαμε την ιδέα, δέχτηκε αμέσως και σιγά-σιγά στήθηκε το τελικό concept! Το κοινό, λοιπόν, θα δει ένα beatάτο live μαζί με video-projections, το οποίο θα είναι στα πλαίσια μιας οντισιόν, όπου οι ΟΚ ψάχνουν για τραγουδίστρια, επιλέγουν την Εβίτα και οι τραγουδίστριες που απορρίφθηκαν εμφανίζονται on stage με μπόλικο αυτοσαρκασμό και ευτράπελα! Και αφού μας ρωτάτε, ναι, είχαμε ζήσει παρόμοιες εμπειρίες όταν ψάχναμε για τραγουδίστρια, ώσπου να καταλήξουμε στην Εβίτα. Στο Γυάλινο βέβαια η Φανή θα τις παρουσιάσει σε υπερβολικό βαθμό!
Μαζί μας θα είναι και η Ευρυδίκη και ο Δημήτρης Κοργιαλάς για ένα Special Guest που θα απογειώσει το party που ετοιμάζουμε! Θα είναι κάτι ενδιαφέρον και πολύ διασκεδαστικό!

Music Corner: Έχετε προγραμματισμένες άλλες εμφανίσεις;
OK: Είμαστε σε συζητήσεις για το καλοκαίρι! Μόλις οριστικοποιηθούν οι ημερομηνίες θα τις ανακοινώσουμε μέσα από το επίσημο site www.okband.gr και φυσικά μέσα από τη σελίδα μας στο Facebook (www.facebook.com/okexperience)

Music Corner: Δισκογραφικά σε ποια φάση σας βρίσκουμε;
OK: Έχουμε ετοιμάσει πάρα πολλά καινούρια τραγούδια! Αυτή τη στιγμή τα δοκιμάζουμε στα live μας και ήδη ο κόσμος έχει αρχίσει να ξεχωρίζει κάποια από αυτά! Αυτή την περίοδο εστιάζουμε στο καινούριο μας digital single «Θα είμαι εγώ εδώ» όπου ετοιμάζουμε σύντομα και το βίντεοκλιπ του!

Music Corner: Η σχέση σας με το internet ποια είναι; Το χρησιμοποιείτε σα μέσο προώθησης της δουλειάς σας;
OK: Το ίντερνετ το έχουμε …παντρευτεί μετά από μεγάλο έρωτα! Είναι σχεδόν ο μόνος τρόπος προώθησης της δουλειάς μας! Το χρησιμοποιούσαμε από τη γέννηση του MySpace και συνεχίζουμε! Τρέχουμε το προσωπικό μας site, αλλά και το προφίλ μας στο facebook και τη μεγάλη μας αγάπη το twitter (www.twitter.com/okband).

Music Corner: Μου έχετε δώσει την αίσθηση αισιόδοξων ανθρώπων, κάτι που γίνετε όλο και πιο σπάνιο στις μέρες μας. Θα θέλατε να μοιραστείτε μία σκέψη ή μία ευχή με τους αναγνώστες του Music Corner;
OK: Προσπαθούμε να είμαστε αισιόδοξοι, χωρίς να είμαστε εκτός πραγματικότητας. Ξέρουμε τι γίνεται γύρω μας, αλλά προσπαθούμε να διεκδικήσουμε αυτό που μας αξίζει στην καθημερινότητά μας, χωρίς να περιμένουμε αποκλειστικά από άλλους να δουλέψουν για μας! Η καθημερινή στάση ζωής του καθενός είναι η πιο μεγάλη επανάσταση. Αυτό είναι και η πηγή της αίσθησης αισιοδοξίας! Οπότε, αυτό που θα ευχόμασταν για τους αναγνώστες του MusicCorner.gr και για όλους τους πολίτες του κόσμου, είναι το «Διεκδίκησε αυτό που πιστεύεις πως σου αξίζει! Δε σημαίνει ότι θα το πετύχεις, αλλά σίγουρα θα νιώθεις καλά με τον εαυτό σου και τελικά η κοινωνία θα γίνει καλύτερη μέσα από τον δικό σου προσωπικό αγώνα».

———————–

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here