20/3/2014
www.musiccorner.gr

OK the Band
(σε… meeting με τη Μάτα Λίτου)

Οι Ok Band, η τριμελής -μέχρι χθες- μπάντα αποτελούμενη από την Εβίτα, τον Βαγγέλη Ορφανίδη και τον Theo Kal με αφορμή την επερχόμενη εμφάνιση τους την Παρασκευή στο Τώρα Κ44 απάντησαν στις ερωτήσεις που είχαμε να τους κάνουμε. Δεν δίστασαν να μας εκμυστηρευτούν το τέταρτο μέλος που μπήκε τους τελευταίους μήνες στην παρέα τους τον Tony Stone σε ρόλο drummer ενώ μας έδωσαν ραντεβού στο μέλλον για live εμφανίσεις εντός και εκτός Αθηνών γεμάτες από “ποπ διάθεση και μουσική χωρίς συντηρητικά” που θα έλεγαν και εκείνοι…!

ok_2014_01_02

MusicCorner: Πώς ξεκίνησε η σύσταση του συγκροτήματος σας “Ok”; Ποιό είναι το μυστικό, η “ιστορία” πίσω από το όνομα σας;
Ok: Η ιδέα ξεκίνησε το 2001 περίπου, όταν ο Βαγγέλης και ο Theo αποφάσισαν να φτιάξουν ένα συγκρότημα που θα έπαιζε μουσική σε clubs συνδυάζοντας live όργανα και φωνή, με DJ! Περνώντας τα χρόνια καταλήξαμε στη σημερινή σύνθεση με την Εβίτα πίσω από το μικρόφωνο! Το 2009 κυκλοφόρησε τελικά ο πρώτος μας δίσκος και από εκεί και πέρα έχουν ακολουθήσει 5 singles. Προσπαθούμε να φτιάχνουμε φρέσκα τραγούδια που να απεικονίζουν την ψυχή μας, χωρίς απαραίτητα να ακολουθούμε «συνταγές» που συχνά οδηγούν σε τραγούδια που ακούγονται αδιάφορα.

MusicCorner: Αν ο καθένας από τους τρεις σας ήταν ένα συστατικό (εκτός μουσικών όρων) μέσα στο συγκρότημα ποιο συστατικό πιστεύετε ότι θα ήταν;
Ok: Ο ένας αλληλοσυμπληρώνει τον άλλο ώστε να βγαίνει ολοκληρωμένο αποτέλεσμα. H Εβίτα θα ήταν το λουλούδι, ο Βαγγέλης ο ήλιος και ο Theo το νερό!

MusicCorner: Είστε ικανοποιημένοι από τη μέχρι τώρα πορεία σας; Θεωρείτε πως έχετε ικανοποιητική προβολή από τα media;
Ok: Είναι στη φύση του ανθρώπου να προσπαθεί πάντα για το καλύτερο. Είμαστε ικανοποιημένοι με την έννοια ότι κάνουμε ό,τι καλύτερο περνάει από το χέρι μας! Όσο προσπαθείς θα σου δίνονται και ευκαιρίες. Κατά πόσο θα τις αρπάξεις εξαρτάται από δύο πράγματα: Τα αντανακλαστικά σου και τα «θέλω» σου. Θεωρούμε ότι τα έχουμε καλά με τον εαυτό μας μέχρι στιγμής, αλλά συνεχίζουμε να προσπαθούμε για το καλύτερο.

MusicCorner: Πείτε μας λίγα λόγια για την τελευταία σας δουλειά “Τώρα ζω”…
Ok: Πρόκειται για ένα δυναμικό τραγούδι, με τον Βαγγέλη να υπογράφει τη σύνθεση και τον Λεωνίδα Σώζο με τους ΟΚ να υπογράφουν το στίχο. Μέσα από έναν εμφανώς διαφοροποιημένο ήχο, σε σχέση με τις προηγούμενες κυκλοφορίες μας, το κομμάτι περιγράφει τη στιγμή που παίρνουμε εκείνη τη συγκεκριμένη βαθιά ανάσα, για να βγούμε απ’ όλα όσα μας βασανίζουν και να διεκδικήσουμε μια νέα ζωή.

MusicCorner: Ποια είναι τα συναισθήματα σας για την επερχόμενη εμφάνισή σας στο Τώρα K44; Από όσο γνωρίζω μας φυλάτε και μία έκπληξη, την εμφάνιση ενός καινούργιου μέλους;
Ok: Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι γι’ αυτό το live στο Τώρα Κ44, όπως άλλωστε και για κάθε live εμφάνισή μας. Βέβαια, το συγκεκριμένο έχουμε ένα λόγο παραπάνω που το περιμένουμε με ιδιαίτερη ανυπομονησία! Υπάρχει μια δυνατή προσθήκη στο electro pop – έως τώρα – τρίο, κι αυτή είναι ένα τέταρτο μέλος πίσω από τα drums. Τη σκυτάλη, ή μάλλον… τις μπαγκέτες αναλαμβάνει ο Tony Stone! Το προετοιμάζουμε τους τελευταίους μήνες με πολύ μεράκι και ο δυναμισμός που βγαίνει στη live αίσθηση είναι απερίγραπτος!

MusicCorner: Πόσο δύσκολο είναι άνθρωποι που διαφέρουν μεταξύ τους να καταφέρουν να “τα βρουν” μέσα από μία τόσο προσωπική και τόσο δύσκολη διαδικασία όπως η παραγωγή μουσικής και πιο γενικά μέσα από μία διαδικασία δημιουργίας;
Ok: Αυτή η δυσκολία είναι και η “κόλλα” που συνεχίζει να μας κρατά ενωμένους σε ομάδα. Η διαφορετικότητα του καθενός λειτουργεί σαν ζύμωση, βλέπουμε το νόμισμα και από τις δύο όψεις, ώστε να υπάρχει σύνθεση και να βλέπουμε τα πράγματα από κάθε οπτική πριν τα παρουσιάσουμε.

ok_2012_12

MusicCorner: Έχετε σκεφτεί το ενδεχόμενο να στραφείτε στον αγγλικό στίχο όπως κάνουν πολλά άλλα ελληνικά συγκροτήματα;
Ok: Έχουμε ήδη ακυκλοφόρητο υλικό με αγγλικό στίχο. Αυτό δεν σημαίνει ότι επιδιώκουμε ή το ένα ή το άλλο. Είναι πώς μας βγαίνει καλύτερα αυτό που θέλουμε να εκφράσουμε μέσα από τα τραγούδια μας κάθε φορά. Πιστεύουμε ότι ο ελληνικός στίχος έχει πολύ δύναμη και γι’ αυτό συνήθως προτιμάμε να εκφραζόμαστε μέσα από αυτόν. Ταυτόχρονα, θεωρούμε ότι είναι πιο δύσκολο να αποτυπώσεις συναισθηματικά αυτό που νιώθεις με τον ελληνικό στίχο από ότι με τον αγγλικό, χωρίς επιτήδευση. Να μην είναι απλοϊκό αλλά παράλληλα να είναι προσεγγίσιμο και να αγγίζει χορδές.

MusicCorner: Υπάρχει κάποιος καλλιτέχνης που θα θέλατε πολύ να συνεργαστείτε;
Ok: Από πού να αρχίσουμε και που να τελειώσουμε! Οι μέχρι τώρα συνεργασίες μας, που είναι και τιμή μας βέβαια, με διάφορους καλλιτέχνες, όπως ο Γιάννης Ζουγανέλης ή ο Δημήτρης Κοργιαλάς και η Ευρυδίκη που μας εμπιστεύτηκαν και μας ενθάρρυναν να συνεχίσουμε, αφήνουν περιθώρια για μελλοντικές συνεργασίες που υπάρχουν στα σχέδιά μας. Υπάρχουν πολλοί καλλιτέχνες που εκτιμούμε ιδιαίτερα με τους οποίους θα θέλαμε να συνυπάρξουμε κάποια στιγμή, αλλά πραγματικά δεν θα μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε κάποιον.

MusicCorner: Έντονες ταραχές σε γειτονικές ή κοντινές χώρες, ο ευρωπαϊκός νότος μαστίζεται από οικονομικά προβλήματα, η χώρα μας ταλανίζεται από προβλήματα οικονομίας, διαφθοράς, ανεργίας, λαθρομετανάστευσης και τόσα άλλα… Πόσο σας ανησυχούν όλα αυτά; Βλέπετε φως στο τούνελ; Ή όλο αυτό είναι ένα σκηνικό ενός καλά στημένου σχεδίου;
Ok: Εάν όλο αυτό είναι όντως ένα καλά στημένο σχέδιο, τότε μέρος του σχεδίου θα ήταν να μην καταλάβουμε ότι πρόκειται για σχέδιο, αλλιώς δε θα ήταν καλά στημένο! Σημασία έχει όμως να γίνει όλο αυτό αφορμή για αυτοκριτική.  Η «κρίση» είναι από το «κρίνω», δηλαδή ερμηνεύω, σκέφτομαι, αναλύω, επανακαθορίζω. Και από την πλευρά αυτή, ίσως χρειαζόταν να γίνει στη χώρα μας, με την τόση διαφθορά, την πτώση του αξιακού συστήματος, την ισοπέδωση του πολιτικού συστήματος, και κυρίως την εικονική ευδαιμονία. Είναι ανησυχητικό ότι ήδη μπαίνουμε στον τέταρτο χρόνο της κρίσης και ακόμη πολλοί από εμάς δεν έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας για να δούμε τι χρειάζεται να βελτιώσουμε, αλλά προσπαθούμε να διατηρήσουμε τις κακές μας συνήθειες. Ακόμη οι περισσότεροι ψάχνουν ένα νέο «Λεφτά Υπάρχουν» για να στηριχτούν, αποφεύγοντας χαρακτηριστικά να ενεργοποιήσουν τη δική τους δυναμική και να μπουν ξανά σε τροχιά. Και αυτό είναι πολύ στενάχωρο. Παρόλα αυτά είμαστε αισιόδοξοι γιατί θεωρούμε ότι η «αλλαγή» έχει ήδη ξεκινήσει από νέους ανθρώπους οι οποίοι προτιμούν να είναι παραγωγικοί, χωρίς να περιμένουν από κανέναν να τους «βολέψει» και κυρίως χωρίς να κάνουν θόρυβο…

ok_2012_11_01

MusicCorner: Τι να περιμένουμε από εσάς στο μέλλον; Ποιά είναι τα σχέδιά σας;
Ok: Ετοιμάζουμε σιγά σιγά το δεύτερο album μας το οποίο θα θέλαμε να κυκλοφορήσει μετά το καλοκαίρι. Παράλληλα βέβαια, στα σχέδιά μας είναι και οι live εμφανίσεις εντός κι εκτός Αθηνών, ούτως ώστε να ακουστεί όσο το δυνατόν περισσότερο η δουλειά μας!
Κλείνοντας, θέλουμε να ευχαριστήσουμε ολόψυχα το MusicCorner.gr για τη συνέντευξη, καθώς και όλους τους παλιούς και νέους ΟΚ φίλους που μας ακολουθούν και μας στηρίζουν σε όλη την πορεία μας. Σας περιμένουμε την Παρασκευή 21 Μαρτίου στο Κ44, με ακόμα περισσότερες εκπλήξεις!

* Περισσότερα για το live μπορείτε να διαβάσετε εδώ…

————

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here