18/10/2013
www.musiccorner.gr

SHOTGUNZ
(σε …meeting με τη Μάτα Λίτου)

Οι Shotgunz, ένας εκρηκτικός –και μόνο ηχητικά- συνδυασμός μουσικών που κινείται σε ξένο στίχο από τη Θεσσαλονίκη έχουν το θάρρος να σηκώσουν το βάρος του κομματιού τους ”Liars”, αφού χωρίς καμία υπεκφυγή και χωρίς να κρύβονται πίσω από το δάχτυλο τους απαντήσανε σε όλες μας τις ερωτήσεις και παραδέχτηκαν εντελώς απροκάλυπτα πως -κακά τα ψέματα- το ροκ στην Ελλάδα είναι εκνευριστικά περιορισμένο.

Shotgunz

MusicCorner: Ποιο πιστεύετε πως είναι το συστατικό που προσθέτει ο καθένας στη μπάντα και ποιά είναι η μυστική συνταγή που σας κρατάει μαζί ενωμένους από το 2009; Όλα τα μέλη μιας μπάντας πιστεύετε πως θα πρέπει να έχουν τα ίδια ή έστω παρόμοια ακούσματα για να δέσουν;
Shotgunz: Θα μπορούσαμε να απαντήσουμε με σιγουριά ότι το συστατικό είναι ΕΝΑ! Και είναι η πραγματική αγάπη γι’ αυτό που κάνουμε! Αυτό μας έφερε κοντά και αυτό είναι που μας κρατάει ενωμένους!  Όσον αφορά για τα ακούσματα… για να υπάρχει ένα συγκεκριμένο μουσικό ύφος… σίγουρα θα πρέπει τα μέλη του συγκροτήματος να έχουν μία κοινή βάση, χωρίς όμως αυτό να είναι απόλυτο!

MusicCorner: Ποια ήταν η αφορμή για τη δημιουργία της μπάντας; Πως ξεκίνησαν όλα;
Shotgunz: Μια παρέα φίλων η οποία σε κάποια στιγμή (εκεί στα χρόνια της εφηβείας) αποφάσισε να ενώσει τα μουσικά της αισθήματα!

MusicCorner: Αν έπρεπε να επιλέξετε λίγες λέξεις για να περιγράψετε τη μουσική σας χωρίς αυτοί οι όροι να είναι αυστηρά μουσικοί πως θα τη χαρακτηρίζατε;
Shotgunz: Ποιοτική φασαρία με έντονους προβληματισμούς, όταν χρειαστεί!

1385825_315773451896836_903802991_n

MusicCorner: Για ποιό λόγο επιλέγετε να γράφετε ξένο στίχο; Πόσο δύσκολο είναι για νέους μουσικούς με αγγλικό στίχο να εδραιωθούν στην Ελληνική μουσική βιομηχανία;
Shotgunz: Στο παρελθόν είχαμε δοκιμάσει τραγούδια και με ελληνικό στίχο, απλά κάποια στιγμή αποφασίσαμε ότι θα γράφουμε μόνο αγγλόφωνο στίχο. Πιστεύουμε ότι μας εκφράζει καλύτερα και εφ’ όσον στην Ελλάδα, το Rock είναι εκνευριστικά περιορισμένο… μπορούμε να επικοινωνήσουμε τις σκέψεις και τις νότες μας εκτός συνόρων!

MusicCorner: Ξεκινήσατε με το όνομα “Shotgunz”; Γιατί το επιλέξατε;
Shotgunz: Η αλήθεια είναι ότι το συγκρότημα αρχικά (2004) ονομάστηκε “Dusty Shotguns” …αργότερα αποφασίσαμε να κρατήσουμε το “SHOTGUNZ”…η λέξη, μας αντιπροσωπεύει ΜΟΝΟ στην εκρηκτικότητα του ήχου που έχουμε!

MusicCorner: Ποιοι καλλιτέχνες σας εμπνέουν; Με ποιόν είναι το όνειρό σας να πραγματοποιήσετε μία συνεργασία;
Shotgunz: Είναι πολλοί αυτοί που μας εμπνέουν εδώ και χρόνια και δε θα θέλαμε να ξεχάσουμε κανέναν και να στεναχωρηθεί!!! 

MusicCorner: Στο τραγούδι σας “Liars” υπάρχει ο στίχος “Weak to face the truth“. Ποια πιστεύετε είναι η αιτία που οι άνθρωποι νιώθουν τόσο αδύναμοι μπροστά στην αλήθεια με αποτέλεσμα να την αποφεύγουν συστηματικά; Είναι τελικά τα ψέματα τόσο απαραίτητα;
Shotgunz: Αιτία είναι ο φόβος της αντιμετώπισης της πραγματικότητας! Ποτέ τα ψέματα δεν είναι απαραίτητα γιατί ποτέ δε βγαίνουν σε καλό! Αυτό άλλοτε πραγματεύεται και το συγκεκριμένο τραγούδι.

MusicCorner: Ποιό κομμάτι σας έχετε αγαπήσει περισσότερο και γιατί;
Shotgunz: Προς το παρόν το “Liars” το οποίο διαλέξαμε να κυκλοφορήσουμε και με την εταιρεία μας! (Final Touch) Ο λόγος είναι ότι σε αντίθεση με τον τίτλο το κομμάτι περιέχει αλήθειες!

MusicCorner: Ποιά είναι τα σχέδια σας για το μέλλον;
Shotgunz: Περιοδείες, Festival και πάνω απ’ όλα καλές μουσικές!

shotgunz_2013_10_01

————–

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here