Με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα η hip hop κοινότητα της Ελλάδας συγκεντρώνεται στο  Σκοπευτήριο της Καισαριανής για να τιμήσει τον αδικοχαμένο φίλο της στο φεστιβάλ «Rap Monsters». Το συγκεκριμένο φεστιβάλ το είχε ξεκίνησε ο ίδιος ο Παύλος Φύσσας το 2012 και η ραπ κοινότητα αποφάσισε να συνεχίσει στη μνήμη του. Οι καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν είναι οι:

 • 12ος Πίθηκος
 • Μέγας
 • Τοτέμ
 • Wrongface
 • Ορθολογιστές
 • Flowjob
 • Μυστική Συνταγή
 • MC Yinka
 • JK1 & Eversor
 • Λύκος
 • X-KAPE.

killah_p_afisa_2015_09_01

Η μουσική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 18 Σεπτέμβρη και θα αρχίσει στις 21:00. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Τα έσοδα από το μπαρ και την πώληση αναμνηστικού t-shirt θα δοθούν για να αγοραστούν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης και να σταλούν στα σημεία υποδοχής μεταναστών. Η πρόσβαση στο χώρο της συναυλίας γίνεται από τις οδούς Ηρώων Σκοπευτηρίου και Ν. Εφέσου. (Γενική είσοδος από περιφερειακό Υμηττού ή από λεωφόρο Βουλιαγμένης)

Πριν την έναρξη της συναυλίας θα προηγηθεί Αντιφασιστική Συγκέντρωση – Πορεία για τα δύο χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στις 18:00. Το σημείο συνάντησης είναι το μνημείο του Παύλου Φύσσα, Π. Τσαλδάρη 60 στο Κερατσίνι.

Ακολουθεί ανακοίνωση του συντονιστικού του “Rap Monsters Festival 2015”

Στις 18/09/2015, συμπληρώνονται 2 χρόνια από την άγρια δολοφονία του μουσικού “Killah P” (Παύλου Φύσσα), από μεγάλη ομάδα μελών της νεοναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», στο Κερατσίνι (Πειραιάς), όταν προσπάθησε μόνος του να τους απωθήσει, ώστε να διαφύγει η ολιγομελής παρέα του από την απρόκλητη επίθεση.

                Η ανεξάρτητη ραπ κοινότητα και οι φίλοι του θέλοντας να τιμήσουμε τον Παύλο, επιλέξαμε κάθε χρόνο πλέον στην θλιβερή αυτή επέτειο, να συνεχίσουμε στη μνήμη του την διοργάνωση του Rap Monsters Festival, ενός μουσικού γεγονότος που ξεκίνησε ο Παύλος το 2012 και κατάφερε να κάνει θεσμό.

                Λόγω της μεγάλης «αναφοράς» που γίνεται στο πρόσωπο του εκείνες τις μέρες από διάφορους πολιτικούς χώρους και διοργανώσεις, θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε ότι το συγκεκριμένο μουσικό φεστιβάλ δεν συνδιοργανώνεται με κανένα πολιτικό σχήμα, αφού εξ’ αρχής δεν είχε ποτέ πολιτικό χαρακτήρα αλλά σκοπός του ήταν να αναδείξει την ραπ κοινότητα και κουλτούρα μέσω της κοινωνικής αλληλεγγύης (HIP HOP 4 A REASON). Η μόνη πολιτική θέση που αποκτά φέτος το φεστιβάλ, οφείλεται στον τρόπο που χάθηκε ο άνθρωπος που το ξεκίνησε και είναι η προσπάθεια να γίνει πλήρως κατανοητό σε όλη την κοινωνία και ειδικά στους νέους ανθρώπους, πως οι δολοφόνοι του Παύλου, δεν διαφέρουν σε τίποτα από αυτούς που πριν λίγες δεκαετίες δολοφονούσαν μαζικά ανθρώπους για κάποια δήθεν «ανώτερη ιδέα». Αυτό ονομάζεται φασισμός. Και ο λαός μας δεν ξεχνά. Ελπίζουμε ούτε οι δικαστές που τους δικάζουν αυτές τις ημέρες. Για αυτό το λόγο επιλέξαμε συμβολικά ως χώρο διεξαγωγής της συναυλίας το σκοπευτήριο της Καισαριανής.   

                Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 21:00 και η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Τα έξοδα που προκύπτουν για τη διοργάνωση (ήχος, σκηνή, φώτα, εκτυπώσεις, κ.α) θα καλυφθούν από το μπαρ και από την πώληση ενός αναμνηστικού t-shirt. Σκοπός μας είναι αφού καλυφθούν αυτά, να μαζευτεί ένα ποσό ώστε την επόμενη μέρα να αγοραστούν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για να σταλούν στα σημεία υποδοχής μεταναστών. Είναι σαφές ότι όλοι όσοι συμμετέχουν στο φεστιβάλ ή στην διοργάνωση του το κάνουν αφιλοκερδώς.  

                Αναλυτικά θα αναρτηθούν και στον επίσημο ιστότοπο του φεστιβάλ όλα τα οικονομικά με φωτοτυπημένες αποδείξεις. Αυτή η μέρα κάθε χρόνο, ας μας θυμίζει ότι η μόνη ιδέα που δεν πρέπει να χωράει στην κοινωνία μας, είναι αυτή που εφαρμόζεται με εγκλήματα και αυτά πάντα θα τιμωρούνται. Οι ναζί πάντα με εγκλήματα προσπαθούσαν να επιβληθούν. Όταν τους ψηφίζεις, γίνεσαι συνένοχος σε αυτά.

RAP MONSTERS COMMUNITY

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here