14/7/2011
Γράφει η Ιωάννα Γκόγκου
Φωτογράφηση: Μίνα Θεοχάρη
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Νύχτα Δευτέρας και ο Λυκαβηττός πραγματικά ασφυκτιά από ζωή, μουσική, φώτα …διάθεση. Πραγματικά δεν ξέρω από που να ξεκινήσω, από την απίστευτα καλοστημένη σκηνή που σε λίγες ελληνικές συναυλίες βλέπω; Από τα φώτα που έδιναν μια άλλην αίσθηση στον χώρο; Για τον Σωκράτη Μάλαμα δεν ξέρω αν έχω να πω πολλά και αυτό όχι γιατί δεν αξίζει, αλλά μάλλον γιατί ακόμα παραμένω άναυδη με το θέαμα που αντίκρισα. Πρώτη φορά βρέθηκα σε συναυλία του και νομίζω ότι τώρα καταλαβαίνω το κοινό που μένει πιστό σε εκείνον.

Γιομάτος ενέργεια, καλή διάθεση, χαμόγελο και ένα παιχνίδι επικοινωνίας μέσα από τα τραγούδια του. Ξέρει πραγματικά πώς να κρατάει τον κόσμο. Από τη μία τον ανεβάζει στα ύψη χορεύοντας και από την άλλη τον κάνει να αναπολεί χαμένους έρωτες μέσα από χιλιο-παιγμένους στίχους. Όσα χρόνια και αν περάσουν, θεωρώ πως τα vibes που χαρίζει απλόχερα στο μουσικό κοινό, δεν θα στερέψουν ποτέ.

Χαμένη μέσα στο πλήθος να παρατηρώ κάθε λογής ηλικία και φύλο… και εκείνοι να νιώθουν ένα με αυτόν, τον φίλο, τον τραγουδοποιό… Τον Σωκράτη. Ένα τσιγάρο, μια μπύρα… ένα ούζο… και χορός μέχρι τη μία το πρωί. Άνθρωπος από κάθε γωνιά της Ελλάδας… διάλογοι από κάθε πολιτισμικό μονοπάτι και παιδιά αγέννητα ακόμα στην κοιλιά της μάνας τους. Ε ναι… θα μεγαλώσουν με όμορφα πράγματα…!

Συντροφιά του δυο κυρίες, δυο φωνές που κάποιοι από εμάς αναρωτιόντουσαν ποιες είναι και …που τις βρήκε (τέτοιος ενθουσιασμός!). Μαζί του λοιπόν η Μαρίνα Δακανάλη και η Σαββέρια Μαργιολά. Να τις θυμάστε…

Για όσους παρευρέθησαν σίγουρα θα άκουσαν για το αυγό και για το φίδι, ψαγμένο μεν αλλά δεν σας το λέω… να πάτε να τον ακούσετε από κοντά και θα περιμένω την γνώμη σας!

Μετά από χρόνια πορείας στα μουσικά δρώμενα φέτος είχε την τιμή να κάνει μόνος του την αρχή στο θέατρο του Λυκαβηττού … και η αρχή όχι απλά έγινε αλλά και πέτυχε. Και δεν το λέω μονάχα εγώ αλλά όλοι όσοι βρέθηκαν σε εκείνη τη στιγμή …μιας Αράχνης!

Ξεπούλησα το νού μου – κορόϊδο του εαυτού μου –
αράχνη σ’ ακατοίκητο ουρανό
νομίζω τά ‘χω χάσει δεν σ’ έχω ξεπεράσει
κοιτάζω το κουδούνι σου: αδειανό.

Ευχαριστώ Σωκράτη για την ζωντάνια σου!

Ηχοληψία / Βαγγέλης Λάππας, Νίκος Κωνσταντάκης
Επιμέλεια στησίματος ήχου / Βασίλης Δρούγκας
Φωτισμοί / Χρήστος Λαζαρίδης, Βασίλης Πουφτής
Επιμέλεια σκηνής / Δημήτρης Κατέβας

Κλέων Αντωνίου / ηλεκτρική κιθάρα
Θάνος Μιχαηλίδης / τύμπανα
Γιάννης Παπατριανταφύλλου / κοντραμπάσο
Νίκος Παραουλάκης / νέι, κιθάρα
Κυριάκος Ταπάκης / μπουζούκι, λαούτο
Δαμιανός Dudu / βιολί (στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη)

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here