Γράφει ο Νίκος Παπανικολάου
Φωτογράφηση: Γρηγόρης Θανόπουλος
24/11/2010
www.musiccorner.gr

Είναι από τους καλλιτέχνες του οποίου η νοοτροπία, η ιδιοσυγκρασία αλλά και ο ρυθμός ταιριάζει πολύ με των Ελλήνων. Θες επειδή είναι Ισπανός, άρα μεσογειακό ταμπεραμέντο; Θες επειδή μας αρέσουν γενικότερα τέτοιου είδους μελωδίες; Θες επειδή διαθέτει εξαιρετική φωνή; Ο Tonino Carotone επέστρεψε στην Ελλάδα, για περιορισμένες παραστάσεις και το κοινό βρέθηκε ακόμα μια φορά εκεί για να δει αυτή την τόσο ιδιαίτερη φιγούρα της διεθνούς latin, jazz, pop αλλά και παραδοσιακής μουσικής. Άλλωστε δε μπορείς να προσδιορίσεις το είδος μουσικής που ερμηνεύει ένας τόσο πολυδιάστατος και ταλαντούχος καλλιτέχνης όπως είναι ο Tonino Carotone.

Το Half Note, ήταν ασφυκτικά γεμάτο. Ίσως να έπρεπε να παίξει σε μεγαλύτερο χώρο, σκέφτηκα, αλλά από την άλλη η ζεστασιά και η αμεσότητα με τον κόσμο δε θα ήταν η ίδια. Το καπέλο του, το ανοιχτό πουκάμισο και το μουστάκι του, σήμα κατατεθέν του Carotone, δεν έλειπαν. Άλλωστε, πέρα από την υπέροχη φωνή του και τα πανέμορφα τραγούδια του, η εμφάνιση του σου φτιάχνει τη διάθεση, πριν ακόμα τραγουδήσει. Οι μουσικές χαρούμενες, ταξιδιάρικες, μελωδικές, έμοιαζαν να έχουν βγει από ένα καλοκαιρινό βράδυ στην Πάμπλονα. Κλαρινέτο, σαξόφωνο, τρομπέτα, δημιουργούσαν μία αίσθηση πως είσαι οπουδήποτε αλλού εκτός από την Ελλάδα. Ίσως στην Κούβα, ίσως στην Ισπανία, ίσως στη Σικελία, ίσως στη Βραζιλία, πάντως όχι στην Ελλάδα.

Αmor jibaro, La Caravana, Sono tremendo, Storia d’ amore, La noria κομμάτια γραμμένα για κάθε πτυχή της ανθρώπινης ζωής και των συναισθημάτων που την περιβάλλουν. Μιλάει για επιθυμίες, για την ελαφρότητα του είναι, τα ερωτικά προβλήματα, πάντα με αυτή την …τόσο χαριτωμένη άθλια προφορά του στα αγγλικά! Ο Carotone άλλωστε είναι ένας γνήσιος καλλιτέχνης, ακομπλεξάριστος που παίζει μουσική καταρχάς για να περάσει καλά ο ίδιος και έπειτα όσοι τον ακούνε. Η μουσική είναι τρόπος ζωής για αυτόν. Μία διέξοδος από τα προβλήματα που αντιμετώπισε στη ζωή του μεταξύ των οποίων και η φυλάκιση του για ανυποταξία στον στρατό.

Ακόμα κι αν δεν είστε λάτρης αυτού του είδους της μουσικής, αξίζει να πάτε να τον απολαύσετε. Μία γνήσια προσωπικότητα, με αστείρευτο κέφι, δίνει τον καλύτερο του εαυτό, παρέα με όλους όσους βρεθούν στο Half Note. Ένα λάτιν πάρτυ, με οικοδεσπότη τον Tonino Carotone, με την εξαιρετική Piluka να τον ακολουθεί στα φωνητικά, με μία μπάντα σε εξαιρετικά κέφια σε έναν χώρο πολύ ζεστό… Μία καλοκαιρινή βραδιά στην καρδιά του χειμώνα…!

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες από το live

 ***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here